Sürekli öğrenmeye ve kendini yenilemeye önem veren bireyler, başarı yolunda daha hızlı ilerleyebilirler. Sonuç olarak, herkes başarılı olma potansiyeline sahiptir; ancak kendini sürekli geliştiren, hedefler belirleyen ve duyarlı- hoşgörülü olan bireylerin başarıya ulaşma şansı daha yüksektir.
Bütün insanlar hayatta başarılı olmak ister ancak herkes başarılı olamaz. Son yıllardaki en yaygın görüş, başarının yolunun her şeyden önce “istemek”ten geçtiğidir.
Neden başarılı olmak istediğimizi bilmek başarılı olmamızda bizi en çok tetikleyecek unsurdur. Eğer neden başarılı olmak istediğimizi bilirsek hedeflerimizi belirlememiz kolaylaşır, aynı anda farklı şeyler yapmaya çalışmayız, kendimizi hedefimiz doğrultusunda geliştiririz. Bu da başarıya ulaşmamızı sağlar.
Başarmak fiiline -ı eki getirilerek oluşturulan bu kelime, günlük hayatta ve konuşmalarda en sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimeden türetilmiş olan başarılı, hedeflerini gerçekleştiren, rakiplerini arkada bırakan ve belli başlı alanlarda rüştünü ispat eden kişi anlamına gelir.
İlgili 18 soru bulundu
Başarılı insanlar, öncelikle hedef odaklı ve sonuç elde etmeye yönelik düşünürler. Bu düşünce yapısı, iş hayatında daha fazla sorumluluk üstlenme, işleri daha hızlı ve etkin yönetme, sürekli öğrenme ve gelişme arzusu gibi sonuçlar doğurur.
Başarı, birçok faktörün bir arada etkileşimi sonucunda oluşur. Bu nedenle, şans ve çalışma arasındaki ilişki, başarının oluşması için gereklidir. Örneğin, bir oyuncunun profesyonel bir spor kariyerine sahip olması için, oyuncunun yetenekli olması şarttır ancak aynı zamanda çok çalışması ve antrenman yapması gerekir.
Başarı, gücü kendinden alabilmek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir. Başarı, hiç yılmamak, azimli ve kararlı olmaktır. Başarı, kendini yazgısını ancak kendisinin çizeceğini bilmektir. Başarı, kendisi olabilmektir.
Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
Başarının temel adımları arasında disiplinli, planlı olmak, zamanı iyi yönetmek, kitap okumak, daha az uyumak ve daha çok çalışmak yer alır. Başarılı her bireyin temelinde, onları hedeflerine ulaşmaya iten bir disiplin düzeyi vardır.
Başarı, zeka ile doğru orantılıdır. Belli bir kapasiteye sahip değilseniz istediğiniz kadar çalışın işe yaramaz. Zeka önemlidir. Çünkü elinizdeki imkanların farkına varıp kullanacak kapasitesiniz yoksa bütün çabalarınız faydasızdır.
Araştırmalar, başarılı insanların genellikle orta derecede yetenekli ama çok şanslı oldukları için başarılı olduklarını gösteriyor. Genellikle başarılarımızı şansa değil, zekâmıza, yeteneklerimize ve çok çalışmaya bağlarız.
Mutlak başarı şanstır. Göreli başarı çalışmak, seçimler ve alışkanlıklardır. Doğal olarak bu tanımdan sonra gelen önemli bir iç görü vardır: Sonuçlar daha aşırı hale geldikçe, şansın rolü artar. Yani, mutlak anlamda daha başarılı hale geldikçe, başarınızın daha büyük bir kısmını şansa bağlayabiliriz.
Çalışkan, azimli, odaklı ve en önemlisi pozitif bir tutuma sahip olurlar. Kendilerine güçlü bir şekilde inanırlar ve kendilerinin daha iyi bir versiyonu olmak için sürekli olarak zihinlerini motive ederler. Başarılı insanlar iyimser ve pozitif tavırlarıyla çevrelerindeki diğer insanlara da cesaret verirler.
Sonuç olarak, güvenilir insanı tanımlamak için “dürüstlük”, “yalan söylememek”, “sadakat”, “samimiyet”, “saygılı olmak”, “sır tutmak”, “güvenilir olmak”, “yardım severlik”, “açık sözlülük”, “sözünü tutmak” ifadeleri ilk 10 sırada yer almıştır.
Başarı Öyküsü Nedir? Başarı öyküsü, sahip olduğu yetenekleri nerede ve ne zaman kullanacağını bilen kişilerin çabalarının karşılıklarını aldıkları durumlar olarak nitelendirilebilir.
“PARA başarının ölçütü müdür” sorusunun cevabı, başarılı olmak istediğiniz alana göre değişir. Başarıyı ölçmek için, birincil ve ikinci ölçütler vardır. Kariyer alanına göre, birincil ve ikincil ölçütler değişir. İşadamları için, para başarının birincil ölçütüdür, kültür seviyesi ise ikincil ölçüttür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri