CEVAHİR AQUA HEYBELİADA Denizi sığ ve oldukça berraktır. Cevahir Aqua Heybeliada tesisine ait denizin dibi kumlu olmasından dolayı rahat yüzme potansiyeline sahiptir.
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor.
Yörükali Plajı, Büyükada
Prens Adalarından Büyükada'nın en güzel plajlarından birisine sizleri götürüyoruz. Burası Yörükali Plajı. Kumlu bir sahil yapısına sahip olan plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilir; puf minderlerin üzerinde dinlenebilirsiniz.
Yazın en sıcak günlerinde serinlemek ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak için Heybeliada'da birçok plaj ve koy bulunuyor. Temiz havası, gezilecek yerleri ve kolay ulaşımı ile Heybeliada İstanbul'un kaçış noktalarından biri. Heybeliada denize girilecek yerler açısından da oldukça avantajlı.
Coğrafi açıdan 140 metreye yaklaşan 4 tepeden oluşan Heybeliada'da nüfus oldukça kalabalık ve gidiş gelişin en yoğun olduğu adalardan biri.
İlgili 23 soru bulundu
Şimdi şöyle; Hüseyin Rahmi Gürpınar 1911'de yayımlanan “Şıpsevdi” romanından kazandığı parayla Heybeliada'nın en tepesinde bir arsayı alıyor, buraya üç katlı ahşap bir ev yaptırmaya başlıyor. Ölümüne kadar, 30 sene bu evi kullanıyor. Ölümünden sonra, 1944'ten sonra ev mirasçılarına kalıyor.
En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır. Heybeliada, balık çeşitliliği anlamında da oldukça zengindir.
Heybeliada diğer adalar kadar fazla yokuşu olmayan bir ada, yokuşlar uzak aralıklarla o nedenle fazla hırpalamıyor. Yukarıya çıktığımızda Çam Limanı'nın güzelliği gözlerimizin önüne seriliyor. Koyun iki tarafındaki tepelerin bir tarafında Sanatoryum, diğer tarafında Terk-i Dünya Manastırı var.
1- Kınalıada Kumluk Plajı:Adanın en eski ve popüler olan plajına Kınalıada iskeleden kalkan teknelerle veya ada içerisinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kınalıada Kumluk plajı giriş ücreti 2022 yılı için hafta içi 80 TL, hafta sonu ise 100 TL'dir. Taşlık plaja sahip olan Kınalıada denizi oldukça temiz ve berraktır.
Heybeliada: Prens Adaları'nın ikinci büyük adası olan adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir. [3] Adadaki tepeler; Ümit Tepesi (85 m.), Değirmen Tepesi (136 m.), Köy Tepesi (128 m.) ve Baltacıoğlu Tepesi (98 m.)[4]'dir.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Halik Koyu Plajı
Tam 800 metre sahil yolu ile Halik Koyu, Büyükada'nın en güzel ve en temiz plajlarından bir tanesi. Aynı zamanda, en uzun plaj olma unvanını da elinde bulunduruyor.
Plaj; kıyı şeridinde denize girmek için düzenlenmiş, genellikle kumluk veya çakıl taşlı alan. Bir Plajı oluşturan parçacıklar tipik olarak kum, çakıl, zona, çakıl taşları gibi kayadan yapılır. Kumluk olanlarına kumsal denir.
İstanbul'da en temiz deniz suyuna sahip yerleşim yerlerinin başında Adalar geliyor. Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü'nün analiz sonuçlarına göre, Sekiz plajı bulunan Büyükada'da Nakibey Plajı, Aya Nikola Halk Plajı, Kartal Ada Hotel plajları analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel.
Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.
Heybeliada Bostancı Şehir Hatları
Bostancı üzerinden kalkış yapan Heybeliada vapurları, varış noktasına yaklaşık 50 dakika ile 1 saat arasında ulaşım sağlıyor.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
Heybeliada'ya tatil planları yapan kişiler ise “Heybeliada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Heybeliada plajları isimleri; Değirmenburnu Plajı, Çam Limanı Koyu Plajı, Alman Koyu Plajı, Akvaryum Plajı, Ada Beach Club, Asaf Aile Plajı ve Cevahir Aqua Heybeliada'dır.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Prens Adaları arasındaki en çok yeşil alana sahip olan ada oksijen olarak da çok zengin. Güzel havasıyla ilgi çekmektedir. Zaman zaman bahar yağışlarına da tanık olan Heybeliada'da doğanın uyanışını izlemek, bunalmadan bisiklete binebilmek ve adayı gezmek için nisan ve mayıs ayı en uygun aylardır.
2.000 metrekarelik bir alana sahip olan Heybeliada'da arabalara yer yok. Adada resmî birkaç araç dışında motorlu taşıt yok. Tüm adayı yürüyerek gezmenin yanı sıra bisiklette kullanılabilir.
Adaların nüfusu yaz aylarında Nisan ve Mayıs'tan itibaren artarak, Temmuz-Ağustos aylarında Büyükada 30.000 (Sedefadası dahil), Heybeliada 20.000, Burgazada 7.000 ve Kınalıada 15.000 olmak üzere, toplam 72.000 civarına ulaşmakta, günü birlik ziyaretçilerle ilçe nüfusu 140.000 kişiyi bulmaktadır.
HEYBELİADA: Bu ada da keza çam ormanları ile kaplı olup 251,07 hektar genişliğindedir.
Adada; Heybeliada Deniz Lisesi, Bet Yaakov Sinagogu, Aya Triada Manastırı ve Heybeliada Sanatoryumu gibi kültürel yapılar bulunmaktadır. Coğrafi olarak 140 metreye yaklaşan dört tepeden oluşmaktadır. Ada, yaz-kış nüfusunun en kalabalık, gidiş-gelişin en yoğun olduğu ikinci adadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri