Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).
HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
HGS sistemi kullanılan tüm giriş çıkış gişelerinde kameralar kullanılarak araç cinsi ve plakası belirlenmektedir. Belirlenen araç plakası, aracın ön camında yer alan HGS etiketinin gişelerde yer alan RFID okuyucular ile eşleştirilmesiyle gişe çıkışında yeşil lamba yanar ve araç geçişi sağlanır.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
Bankamızdan aldığınız HGS etiketiniz ile otoyol ve köprülerde hızlı, kolay ve indirimli olarak geçiş yapabilirsiniz. HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir.
Dikiz aynasının arkasına yapıştırabilirsiniz. Veya aksesuarcılar da HGS etiketliği var onlardan alabilirsiniz. Veya Ruhsatınızın arkasına yapıştırın ruhsat arabada olduğu sürece algılar.
İlgili 34 soru bulundu
Sistemin etkin şekilde çalışması ve gişelerden geçişlerde tahsilatın yapılabilmesi için HGS etiketinin doğru yapıştırılması önemli. Öncelikle belirtmek gerekir ki HGS etiketi arabanın iç tarafından ön cama yapıştırılıyor.
Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız. Örneğin geçiş ücreti 10 TL ise 40 TL ödeme yapmak durumundasınız.
hgs etiketinizin kırılan camla birlikte çöpe gittiğini yeni etiket istediğinizi belirtin. plakanızı size verdikleri yeni hgs etiketi ile (seri no değişimi) değiştirirler. yada size eski hesabınızı iptal edip yeni bir hgs hesabı açarlar. eski bakiyenizi de yeni hgs hesabınıza aktarırlar.
HGS plaka güncelleme işlemleri PTT şubelerinden yapılır. Aynı zamanda e-Devlet HGS plaka değişikliği de yapılabilir. PTT'ye ya da fiziksel bankaya gidecek durumu olmayan kişiler e-Devlet HGS plaka değişikliği yapabilirler. e-Devlet HGS plaka değişikliği gerekli bilgiler ve abonelik numaraları ile kolayca yapılabilir.
Sistemde dile getirilen şikâyetlerden biri de kullanılamaz hale gelen HGS kartlarıyla ilgili. Sürücülerin şikâyetlerinin başında yırtılma ya da ıslanma gibi çeşitli nedenlerle işlevini kaybeden HGS etiketinin içinde bakiyesi olsa bile alacağı yeni etikete en az 30 TL yüklenme mecburiyeti geliyor.
HGS etiketinin yapıştırıldığı ön cam kırıldığında veya aracımızı sattığımızda, yenisi alınır zira eskisi düzgün ve sağlam olarak çıkarılamaz yırtılır (her halikarda eski etiket imha edilmelidir).
Araç plakası ve gerekli bilgilerle yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Online HGS yüklemeleri yapabilmek için anlaşmalı bankaların kartını kullanmanız gerekir. Kredi kartınıza onaylı talimat vererek HGS yüklemesi yapabilirsiniz.
Kararı, Karayolları Genel Müdürlüğü resmen duyurdu. Buna göre OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek.
HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için de ücretlendirmeler plaka üzerinden yapılır. Bu nedenle HGS kartları başka araçlarda kullanılamaz. Araç sahipleri, araçlarını satmaları halinde HGS kartlarını iptal ettirebilirler.
araç satılınca da yeni araca mevcut kartı tanımlarsınız. hgs çıkartmak için ruhsat sahibi olmaya gerek yok, PTT'den teyitli bilgi.
HGS, etiketli bir yapışkandan yapılıyor. Yapışkan kısmı çıkartılarak arabanın ön camına içerden yapıştırılıyor. Büyük olmayan bir etikettir. Araç sürücülerin görüşünü kapatmamak için genellikle dikiz aynasının olduğu bölgelere yapıştırılıyor.
HGS araç ve plaka değişikliğinden önce PTT üzerinden veya e-Devlet'ten HGS iptali yapılmalıdır.
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
Tural, ''Hızlı Geçiş Sistemi'ne kayıtlı olan hiçbir aracın hiçbir şekilde cezaya düşmesi mümkün değil. HGS etiketiniz varsa nereden nasıl geçerseniz geçin, oradaki cihazlar okusa da okumasa da sizin herhangi bir şekilde cezai müeyyideye tabi olmanız mümkün değil'' diye konuştu.
PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayanlar ya da acil HGS kartı almak isteyenler bankalardan da yararlanabilirler. Türkiye'de ki birçok banka HGS aboneliği almaktadır. Ayrıca HGS bakiye yükleme ve otomatik HGS bakiyesi yükleme gibi işlemleri de yapmaktadırlar.
Araç satışı gibi bir durum söz konusu ise HGS iptali yaptırmanız gerekir. HGS'nin iptal edilmemesi durumunda aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalmış olursunuz.
hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girin. Müşteri hizmetleri giriş bölümünden e-posta ve şifrenizle giriş yapın veya e-devlet şifrenizle girişinizi gerçekleştirin. Müşteri hizmetleri sayfasından kullanıcı bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra HGS sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Ceza 15 gün içinde ödenmelidir. HGS'siz geçiş cezası ilk olarak HGS bakiye yükleme noktalarından ödenebilir. Aynı zamanda PTT ödeme noktalarından da sorgulama yapabilirsiniz. HGS cezası anlaşmalı bankalardan online olarak ödenebilir.
HGS Cezası Olan Araç Muayeneden Geçebilir mi? HGS borcu olan araç muayene işlemi için randevu alamaz yani muayeneden geçemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri