PTT şubeleri ve internet sayfası dışında HGS başvurusu yapmak isteyen sürücüler HGS'yi ücretsiz veren bankalar aracılığı ile de işlem yapabilmektedirler. HGS başvuru için ruhsat ve kimlik beyan edilmelidir. Kişi için ya da kurum için yapılacak başvuru işlemleri farklılık göstermektedir.
Anlaşmalı bankalardan bir tanesi olan İş Bankası da HGS hizmeti sunmaya devam ediyor. Size en yakın İş Bankası şubesine kimlik ve araç ruhsatı ile gitmeniz yeterli olacaktır. Araç sınıfına göre etiket temin edebilir ve kısa sürede işlemi sonuçlandırabilirsiniz.
HGS Etiketini Nasıl Alabilirim
İnternet Şubesi ve İşCep aracılığıyla alınan ücretsiz HGS etiketleri adresinize yine ücretsiz olarak kurye aracılığı ile ulaştırılacaktır.
BANKADAN HGS ALMA
PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayanlar ya da acil HGS kartı almak isteyenler bankalardan da yararlanabilirler. Türkiye'de ki birçok banka HGS aboneliği almaktadır. Ayrıca HGS bakiye yükleme ve otomatik HGS bakiyesi yükleme gibi işlemleri de yapmaktadırlar.
HGS çıkarmak için PTT şubesine giderken aracınızın ruhsatının yanınızda olması gerekir. PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Pul şeklinde olanlara 5 lira, kart şeklinde olanlara ise 15 lira ödemek gerekiyor. Bazı bankalar ise HGS kampanyaları başlattı. Garanti Bankası ile İşbankası HGS'yi ücret almadan veriyor. Garanti Bankası'nın HGS için tek şartı bu bankada hesabınız olması.
HGS etiketinizi almak için Yapı Kredi İnternet Şube ya da Yapı Kredi Mobil'den başvurunuzu hemen yaparak HGS etiketine sahip olabilirsiniz.
HGS başvuruları, PTT, anlaşmalı bankalar, bankaların online şubeleri ve HGS satış noktalarından yapılabilir. PTT ya da banka şubelerinden başvuru yapılabilmesi için araç ruhsatının ve kimliğinizin yanınızda olması gerekir.
HGS Etiket ve Kartları; VakıfBank Mobil ve İnternet Bankacılığı veya VakıfBank Şubelerinden temin edilebilirsiniz.
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
Hızlı Geçiş Sistemi
Şubemize başvurarak, etiketinizi hemen teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. HGS ürünü talimatlı olarak çalışmaktadır, bunun için Akbank kredi kartlarından veya vadesiz hesabınızdan otomatik yükleme talimatı verebilirsiniz.
Bankamızdan alınmış ve 14.02.2022 tarihi itibarı ile aktif durumda olan OGS cihazları için Ruhsat veya aktif OGS cihaz ile şubelerimize başvurulması halinde OGS ile aynı sınıfta olan HGS etiketi ücretsiz verilecektir.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
HGS alma ücreti ne kadar? 2022 yılı için HGS kart ve başvuru ücreti dâhil olarak 45 TL'dir. PTT HGS ücreti 45 TL üzerinden belirlenmiştir ancak anlaşmalı bankalar üzerinden farklı fiyatlar uygulanmaktadır.
İşte detaylar. HGS kart ve etiket sistemi arasında ödeme açısından hiç bir fark bulunmazken, etiket sistemi ile gişe bekleme süresi daha az hale getirilmiş durumda.
Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).
hgs etiketinizin kırılan camla birlikte çöpe gittiğini yeni etiket istediğinizi belirtin. plakanızı size verdikleri yeni hgs etiketi ile (seri no değişimi) değiştirirler. yada size eski hesabınızı iptal edip yeni bir hgs hesabı açarlar. eski bakiyenizi de yeni hgs hesabınıza aktarırlar.
Araç sahipleri Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) aboneliği olmadan ya da var olan HGS kartında yeterli bakiye olmadan köprüden ya da otoyoldan geçmeyi deneyebilir. Bu durumlarda araç sahipleri ceza ödemek durumunda kalır. Eğer HGS hesabı yoksa ve bu şekilde geçiş yapıldıysa mutlaka 2 hafta içinde HGS hesabı açılması gerekir.
HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
Bir araç sahibi aracını satar yada değiştirse hızlı geçiş sistemi (HGS) kartı için değişikliği bildirmelidir. Plaka değişikliği işlemi sonrası mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni araca verilen HGS kartına aktarılır. Değiştirdiğiniz yeni plakaya sahip olduğunuz mevcut HGS aktarılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri