Yeşil ve siyah zeytin emzirme döneminde tüketilmesinde sakınca bulunmayan besinler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda yeşil ve siyah zeytin bebeklerde de gaz yapmamaktadır.
Zeytinin emzirme döneminde tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca bebekler için önemli bir konu olan gaz yapar mı, konusunda da zeytin oldukça masum bir besindir. Zeytin hem anne sütüne hem de anneye gaz yapmamaktadır.
Yetişkinlerde ve bebekte zeytin gaz yapar mı detayları ile derledik. Yeşil zeytin ve siyah zeytin her ikisi de gaz yapan besinler arasında yer almamaktadır. Aynı zamanda yeşil zeytinin ve siyah zeytinin şişkinliği giderici bir etkiye sahip olduğu da bilinmektedir.
Bunun için ilk önce sağlıklı olduğundan emin olduğunuz sade yeşil zeytinleri tercih etmelisiniz. Zeytini bebeğinize püre halinde verecekseniz içerisinde su yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Böylelikle kabızlık sorunu da engellenecektir.
İnek sütü gaz yapabilir!
İnek sütündeki proteinler emzirme yoluyla bebeğe geçerek bebekte gaz sancısına neden olabilir. Bebeğiniz inek sütü nedeniyle gaz sancısı çekiyorsa yoğurt tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Emziren anne bu besinleri deneyerek beslenmesine eklemeli. Süt gaz yapıyorsa yerine laktozsuz süt, yoğurt yerine probiyotik yoğurt veya kefir tüketilmelidir. Gaz problemi çok fazla yaşanıyorsa çiğ sebze – meyve tüketilmemeli, pişmiş meyve kompostoları ve haşlanmış sebzeler tüketilmelidir.
Kaç aylık olana kadar bebekler gaz probleminden şikayetçidir? Bebeklerin gaz problemleri genellikle 3–4 aylıkken kendiliğinden geçer.
Yüksek miktarda antioksidan ve E vitamini içeren yeşil zeytin vücuttan toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda yeşil zeytin tüketimi sindirim sistemini temizlerken taş ve kum oluşumununda önüne geçer. Yeşil zeytin tüketimi göz sağlığı için oldukça önemlidir ve görme kaybının önüne geçmektedir.
YEŞİL ZEYTİN NE ZAMAN TOPLANIR? Genellikle çizme ve kırma yeşil zeytin olarak işlenecek zeytinler Eylül-Ekim aylarında toplanır. Yeşil salamura yapılacak sofralık zeytinler, meyvenin zeytin yeşili renginden sarımsı-yeşil renge döndüğü zaman toplanır.
Peki, hangisi daha sağlıklı? Yeşil ve siyah zeytin arasında hiçbir besin farkı yoktur. Zeytinler yüksek miktarda doymamış yağ ve demir ve bakır gibi mineraller içerir. Ayrıca antioksidanlar olan E vitamini, polifenoller ve flavonoidler açısından da zengindirler.
· Zeytin tüketiminizi günde en fazla 4-5 adet olacak şekilde sınırlayın. · Günde 3-5 porsiyon sebze, meyve tüketin. · Tuz içeriği yüksek olan turşu, salamura ve ev salçası tüketiminizi azaltın.
Bebeğiniz için gaz yapmayan besinler arasında: kuru meyve, çörek otu, ceviz, fındık, badem ve yulaf ezmesinin yanı sıra çok aynı zamanda oluşan gazın da yok olmasını sağlayan rezene bulunur.
Karnabahar, lahana, kuru baklagil gibi gaz yapıcı besinlerin, annenin beslenme programından çıkarılması bebekte gaz sancısı oluşmasını azaltabilmektedir. Gaz sancısından muzdarip olan bebeğin, karın bölgesine ve sırtına yağ ile masaj yapmak, karnına ve sırtına ılık bez koymak bebekte gaz çıkarımını kolaylaştırmaktadır.
Karnına sıcak havlu koymak. Bebeğe duş aldırmak ve sonrasında bebek yağı ile masajı yapmak (Göğüs kafesinden başlayarak kasıklara doğru dairesel hareketlerle yapılan masaj bağırsakları harekete geçirmekte ve arada bebeğin bacaklarını karnına ittirmek bebeğin gaz çıkarmasını kolaylaştırmaktadır.)
Emzirme sırasında da ek gıda döneminde de tüketildiğinde gaz yapıcı içeriği ile rahatsızlık veren lahana eğer doktor onayı ile tüketilecekse patatesle pişirilip yenebilir. Ancak asıl önerilen lahana sebzesinde ki vitamin ve mineraller başka besinlerle karşılanmalıdır.
Pilavlık bulgur vitamin değerleri ve lif bakımından zengin olmaktadır. Ama bulgur yemek şişkinlik ve gaza neden olmaktadır. Sindirim sisteminde gaz sıkıştığı için şişkinlik yaşanmaktadır. Bulgur tüketimi sonrası tahıldaki karbonhidratların bir kısmı sindirilmemektedir.
Taze haldeki zeytinleri güzelce ayıklayıp varsa içlerinde çürük, darbe almış, yumuşamış, kısacası bir şekilde hasar görmüş olanları ayırmalısınız. Ardından zeytinleri güzelce yıkayarak üzerlerinde toz, kir gibi herhangi bir yabancı madde kalmadığından emin olmalısınız. Varsa yapraklarını vr saplarını da ayırmalısınız.
Zeytininden günde 5 – 6 tane tüketmenin birçok faydası var. Zeytin Yalnızca kahvaltıda yenen bir besin değildir. Her öğün yenilen bir besindir. Zeytini kahvaltıda yiyebileceğiniz gibi salataların içerisinde, yemeklerin içerisine ve ara öğünlere ekleyebilirsiniz.
Yeşil Zeytin Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 144 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 20 gramlık miktarında Yeşil Zeytin 29 kalori bulunmaktadır.
Sindirim Sistemini Sağlıklı Çalıştırır
Zeytin lif içeriğiyle sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlar.
Zeytinin her türlüsünün tüketilmesi genel olarak önerilmektedir. Özellikle imkan varsa hem yeşil zeytinden hem de siyah zeytinden günde 5 defa tüketmek son derecede önemlidir. En az 5 tane zeytin tüketilmesi önerilse de daha fazlası için de yine tüketilmesi önerilmektedir.
GÜNDE KAÇ ZEYTİN YEMELİ? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan siyah zeytinin faydası saymakla bitmiyor. Günde en az 7 siyah zeytin yemek içerdiği polifenoller sayesinde beyindeki oksidatif stres oranını azaltarak, sinir hücrelerini koruyor. Böylece zeytin hafızanın güçlenmesine yardımcı oluyor.
Özellikle sezaryen doğumdan sonra oluşan gaz sorunu için kimyon çok yardımcıdır. Anne sütü bebeği de etkilediği için şişkinlik ve gaz sorununa iyi gelecektir.
Doymayan Bebek Geğirir mi sorusuna dönersek, geğirir. Peki neden? Gaz oluşumu nedeniyle. Bebek beslenmesi sırasında hava yutabilir.
Gaz sancısı çeken bir bebek, rahatlamak amacıyla süt emmek isteyecektir. Ancak bebeğinizi emzirmeye başlamanızdan kısa bir süre sonra, bebek ağlayarak emmekten vazgeçecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri