HGS Çeşitleri Etiket, yapışkandır ve aracın ön camına yapıştırılır. Kartın yapışkan özelliği yoktur.
Aracın ön camına yapıştırılarak monte edilen etiket tipi tercih edilebileceği gibi kart tipi HGS de seçilebilir. İlk başvuru sırasında araca ait ruhsat ve kimlik talep edilir. Eğer başvuru kurum aracı için yapılıyorsa ek olarak temsil belgesi istenir.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Öte yandan üzerinde HGS kayıtlı olan bir araçta HGS etiketi takılı olmadığı için tahsilat yapılamadığında yine bir ceza uygulanmıyor. Geçiş ücreti bakiyeden düşülüyor. Bakiye yetersiz ise bu durumda ceza söz konusu oluyor.
Hiçbir yere koymak zorunda değilsin, arabada da taşımak zorunda değilsin, hatta aldıktan sonra kesip çöpe atarsanız yine sorun olmaz. Yani kartı aldığın zaman araç numarası sisteme kayıt ediliyor ve gişelerde plaka okuyarak hesabından düşüyor, hepsi bu.
İlgili 18 soru bulundu
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
HGS sistemleri dikiz aynası hizasını rahatlıkla okuyabiliyor ve HGS bakiyesini düşebiliyor. İlk defa araç sahibi olacak bireyler, etiketin tam yapıştırılma noktasını bilmediğinden araştırma yapabiliyor. HGS etiketi her aracın dikiz aynası bölümünde yapıştırılmış olmalıdır.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
Eğer HGS hesabı yoksa ve bu şekilde geçiş yapıldıysa mutlaka 2 hafta içinde HGS hesabı açılması gerekir. Peki, HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir? Bir araç sahibi HGS kartı olmadan ya da HGS kartının içinde yeterli bakiye olmadan köprüden ya da otoyoldan geçmeyi denerse ceza ödemek zorunda kalır.
Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).
Sistemde dile getirilen şikâyetlerden biri de kullanılamaz hale gelen HGS kartlarıyla ilgili. Sürücülerin şikâyetlerinin başında yırtılma ya da ıslanma gibi çeşitli nedenlerle işlevini kaybeden HGS etiketinin içinde bakiyesi olsa bile alacağı yeni etikete en az 30 TL yüklenme mecburiyeti geliyor.
HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Montaj ve Uyumluluk: Hgs kabı etiketinizi kılıfı yapışkanından çıkarmadan direkt olarak aparata takınız. Aparatın arkasında bulunan yapıştırıcı bantın etiketine çıkarıp otomobilinizin camınıza takabilirsiniz. İstediğiniz an rahatlıkla sökebilir veya takabilirsiniz.
HGS etiketini 135 TL, HGS kartını 275 TL karşılığında alabilirsiniz.
Hızlı geçiş sistemi kartları kolaylıkla okunması adına genel olarak araçların ön cam kısmına yapıştırılmaktadır. Araç sürücüleri gişelere yaklaştıkları esnada yavaşlayarak HGS kartından ödeme alınması beklemeli ve ödeme alındıktan sonra ilerlemelidir.
HGS çıkarmak için PTT şubesine giderken aracınızın ruhsatının yanınızda olması gerekir. PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
Şubemize başvurarak, etiketinizi hemen teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. HGS ürünü talimatlı olarak çalışmaktadır, bunun için Akbank kredi kartlarından veya vadesiz hesabınızdan otomatik yükleme talimatı verebilirsiniz.
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
PTT Üzerinden HGS Bakiye Bilgisi Sorgulama
hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapılır. “Müşteri Hizmetleri” sekmesini tıklanır. Araç plakası, TC kimlik numarası, vergi numarası, pasaport numarası ya da HGS ürün numarası bilgilerinden birini girerek HGS bakiye bilgisine ulaşılır.
HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta etiket tipinize göre HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.
PTT Kanalıyla Alınan HGS Ürünlerine TÜM BANKA KREDİ KARTLARI ile Otomatik Ödeme Talimatı Verilebilecektir. PTT Kanalıyla Alınan HGS Ürünlerine TÜM BANKA KREDİ KARTLARI ile Otomatik Ödeme Talimatı Verilebilecektir.
HGS alma ücreti ne kadar? 2022 yılı için HGS kart ve başvuru ücreti dâhil olarak 45 TL'dir. PTT HGS ücreti 45 TL üzerinden belirlenmiştir ancak anlaşmalı bankalar üzerinden farklı fiyatlar uygulanmaktadır.
HGS YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Eğer yeni bir HGS almak istiyorsanız aynı şekilde PTT işyerlerinde gişelerden bireysel başvuru yaparak eski etiketi iptal ettirip yeni HGS alabilirsiniz. Bu durumda eski HGS içindeki bakiye gerekli denetlemeler yapıldıktan sonra yeni HGS aboneliğinize aktarılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri