Hibrit araçlar her yönden daha düşük maliyetlidir. Hibrit otomobiller tüketilen topla yakıt, servis ücreti, anahtar teslim fiyatı ve MTV (motorlu taşıtlar vergisi) gibi gider kalemleri incelendiğinde fosil yakıtla çalışan araçlara göre çok daha tasarrufludur.
Kullanım şeklinize göre oldukça değişmekle birlikte, Toyota Hybrid 100 km'de ortalama 5-5.3 litre civarı benzin tüketiyor.
“Hibrit araba çevre dostudur, ekonomik avantajları daha fazladır, ikinci el piyasa değeri daha yüksektir, daha hafiftir ve rejeneratif frenleme yoluyla kendi kendini şarj edebilir. Bu nedenle avantajları, dezavantajlarını dengeleyebilir.”
Toyota Hybrid'ler, sınıfındaki en yüksek yakıt tasarrufu sağlayan araçlardan biridir. Düşük hızda kısa yolculuklarda veya yoğun trafikte yakıt tüketmezler. Çünkü mümkün olduğu yerlerde tamamen elektrik motoru ve hibrit batarya ile çalışırlar.
Hibrit araçların uzun mesafelerde veya belli bir hızın üzerinde normalden çok daha fazla yakıt tükettiği de hibrit hakkında doğru bilinen yanlış arasında yer alır. Ancak sanılanın aksine hibrit araçlar benzinli hatta dizel bir araçtan bile daha az yakıt tüketir.
İlgili 29 soru bulundu
Hayır. Aracın yakıtı tamamen biter ise hibrit sistem çalışmayacaktır. Tekrar çalışabilmesi için en az, düşük yakıt seviyesi ışığını söndürecek kadar benzin takviyesi yapılması gerekir.
işçilik anlamında kesinlikle var,hız konusunda yanlış bilmiyor isem 50 km hıza kadar elektrikle çalışıyor sonra benzine geçiyor. Normalde 40-50 arası benzine geçiyor ama benimki yokuş aşağı 70'e kadar elektrikle gidebiliyor.
Benzinli ve dizel araçlar ise şehir dışında neredeyse hibrit araçlarla benzer yakıt tüketimine sahip. Ancak hibrit araçların kiralama fiyatlarına göre genellikle benzinli ve dizel araçlar çok daha uygun. Bu nedenle de şehirler arası yollarda seyahat edilecekse benzinli ve dizel araçlar daha avantajlı olabiliyor.
Buradaki örnekten de görebileceğimiz üzere Türkiye'de hibrit araç batarya ömrü ortalama 5 yıldır diyebiliriz.
Hibrit sistem, iki güç kaynağını birlikte kullanıyor; verimli bir benzinli motor ve yüksek kapasiteli hibrit aküyle desteklenen güçlü bir elektrik motoru.
Kia'nın Niro, Sorento, Ceed, XCeed ve Sportage modelleri sürücülerin konfor ve performans anlamında tüm beklentilerini karşılayarak en iyi hybrid araçlar arasında gösteriliyor.
Pek çok sürücünün hibrit otomobili tercih etmesinin başlıca sebebi yakıt tüketimine bütçesinden ayıracağı payın ortadan kalkacak olmasıdır. Kendi kendisini şarj edebilmesi sayesinde aküye elektrik enerjisi takviyesi söz konusu değildir.
Toyota Yaris 1.5L Hybrid
Listenin en az yakanı Toyota Yaris oluyor. Japon üreticinin yeni hibrit sistemini ve küçük boyutlarını sonuna kadar kullanan araç, düşük yakıt tüketimi ile diğer tüm modellerin önünde yer alıyor. Toyota Yaris Hybrid, 100 km'de sunduğu 2.8 litrelik yakıt tüketimi ile en verimli araç oluyor.
Toyota RAV4 PHEV, adından da anlaşılacağı üzere şarj edilebilir hibrit sisteme sahip bir otomobil. 18 kWsa gibi küçük bir batarya ile normalde 70 kilometre civarında saf elektrikli sürüç menzili sunuyor.
Hibrit otomobil modelleri tıpkı diğer benzinli ve dizel araç modelleri gibi benzin istasyonlarında doldurulur. Araç yakıt dolumu için öncelikle aracı kapatmak ve yakıt doldurma kapağını açmak gerekir. Bu işlemden sonra yakıt doldurma cihazını kapağa dikkatli bir şekilde yerleştirmek ve beklemek gerekir.
Full Hibrit: Bu teknolojiye sahip araçlar yalnızca elektrik motoru enerjisiyle çalışabilir ve hareket edebilir ve bunu yapabilmeleri için daha güçlü elektrik motorlarına ve daha büyük batarya kapasitelerine sahip olmaları gerekir.
Hybrid e lpg takmak her gazcıda yapılabilecek bir uygulama değildir ve uyumlu lpg kitleri sınırlı ve pahalıdır.
Yapılan araştırmalara göre batarya ömürleri yaklaşık 160.000 kilometreye kadar uzayabiliyor.
LEXUS NX SUV “EN İYİ HİBRİT OTOMOBİL” SEÇİLDİ
Lexus NX, 2022 Auto Express Yeni Otomobil Ödülleri'nde sınıfında en iyi premium SUV seçilerek ödülün sahibi oldu.
Hybrid araçlarda Elektrik motor ile yolun durumuna göre Düz ise pilin durumuna göre maksimum 70 km ye kadar gidiliyor. 70 km den sonra güce bagli olarak karişik bir şekilde gidiyor.
Hibrit ve Plug-in hibrit araçların arasındaki en temel fark elektrik motorudur. Plug-in araçlarda elektrik motoru birincil güç kaynağıyken, hibrit otomobillerde elektrik motoru yalnız düşük hızlarda aracı kullanmayı sağlar. Bu sebeple Plug-in hibrit araçlarda kullanılan elektrikli motor daha maliyetli ve büyüktür.
Egea Hybrid ile birlikte 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da ilk defa satışa sunuluyor. Araç, 0-100 km hızlanmasını 9 saniyede tamamlarken yakıt tüketiminde de şehir içi kullanımda 100 km'de 4,7 lt'lik (WLTP) tüketim değerine ulaşıyor.
Öncelikle şunu söylemek gerekir ki hibrit model, biri içten yanmalı diğeri elektrikli (bazen birden fazla olsa da) olmak üzere en az iki motora sahip. Ayrıca içten yanmalı motor tarafından şarj edilen bir pil eklenmesi gerekiyor.
Motor farkı: HEV motorlardan farklı olarak MHEV motorlu araçlar, içten yanmalı motora destek verir. Tam hibrit araçların benzinli ya da dizelli motora ihtiyacı olmaz. Hareketi tek başına sağlayabilir. Doğa dostu: Mild hybrid modeller çevreci olsa da tam hibrit araçlar daha doğa dostudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri