Hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada veriliyor. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülüyor. Ders saatlerinin 20 saat olması gündemde. Matematik, Türkçe ve Fen gibi temel dersler okulda yüz yüze eğitim ile verilecek.
Geleneksel sınavlar yerine ödev veya projeler verilebiliyor. Öğrencilerin bilgisayarlarını kullanarak istedikleri yerden katılabileceği sınavlar organize edilebiliyor. Olumsuz durumların yaşanmaması için bu sınavlara kamera ve mikrofon zorunluluğu getirilebiliyor.
Hibrit öğrenme yoluyla bazı öğrenciler sınıfa bizzat katılırken diğerleri sanal olarak uzaktan dahil olabilirler. Öğretmenler ve eğitimciler, tüm bu öğrenci gruplarının her ikisine de eğitim vermek için video konferans gibi çeşitli araçlardan yararlanırlar.
Uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitimi zorunlu kıldık. Diğer bölümlerde ise yoklama olmadan öğrencilerimiz derslerine katılabilecekler." dedi.
Hibrit araçlar genellikle elektrikli ve benzinli motorun kombinasyonundan oluşuyor. Kalkış anında ve özellikle şehir içi trafiğinde düşük hızda seyrederken elektrik motoru çalışıyor. Hızlanmayla birlikte benzinli motor görevi devralıyor, elektrikli motor ise yardımcı pozisyonda kalıyor.
İlgili 45 soru bulundu
Togg T10X, Togg tarafından Türkiye'de üretilecek elektrikli otomobildir. 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olması planlanmıştır. Başlangıç fiyatı 953 bin Türk lirası olarak belirlenen aracın 16-27 Mart 2023'te ön siparişleri alınmaya başlanmış. İlk satış ve teslimatlar 2023 Mayıs ayında başlamıştır.
Kullanım şeklinize göre oldukça değişmekle birlikte, Toyota Hybrid 100 km'de ortalama 5-5.3 litre civarı benzin tüketiyor.
Hibrid veya online dersler dahil olmak üzere , her derste devamsızlık alınacaktır ve öğrencilerin dersten kalmamaları adına %80 derse katılım zorunluluğu vardır.
Öğrencilerin derse geç kalmaması önemle rica olunur. 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde ders yapılmayacaktır ve yoklama alınmayacaktır. Yalnızca web sitemizde ilan edilen sınav programı uygulanacaktır. 2. çeyrek ders dönemi 20 Kasım 2023 Pazartesi g ...
ARA SINAVLAR ONLINE YAPILACAK
Üniversitelerde bahar dönemindeki ara sınavlar, uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacak. Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları karar verecek.
Hibrit öğrenme, bazı öğrencilerin sınıfta birlikte oturması ve diğerlerinin evden (veya başka bir yerden) derse katılmasıyken, dersi öğrencilere belirli öğretim yöntemlerini ve materyallerini çevrimiçi teknolojileri kullanarak vermek harmanlanmış öğrenmedir denilebilir.
YÖK Başkanı açıkladı: Bahar döneminde hibrit eğitim modeline geçildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
a) 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı olmak üzere, uzaktan eğitim ve hibrit eğitim süresince yapılacak sınavlar (ara sınavlar, yarı yıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, hazırlık modül sınavı, seviye tespit, muafiyet sınavları, tek ders, üç ders sınavı) uzaktan eğitime uygun olarak yapılacaktır.
Ardından alınan kararda ise “ 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim düzeylerinde yıl içi sınavlarında olduğu gibi yıl sonu sınavlarının da çevrimiçi (online) yapılmasına karar verilmiştir.” açıklaması yapıldı.
Bu sistemi başarıyla uygulayan çok sayıda eğitim kurumu var. Eğitimde hibrit sistemi sayesinde, online eğitim ile yüz yüze eğitim birbirine entegre edilerek daha verimli dersler işlenebilir. Böylelikle eğitimden alınacak sonuçlar daha kalıcı olabilir.
Üniversitelerde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere hibrit eğitim başlıyor. Bazı üniversite rektörlerinden alınan bilgiye göre, bir yandan uzaktan eğitim devam ederken bir yandan da isteyen öğrenciler için devam şartı olmadan yüz yüze eğitime katılabilecek.
Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Spor Bilimleri, Fen- Edebiyat Fakültelerinin Fen Bölümleri, Konservatuvarlar, Veterinerlik ve Ziraat Fakülteleri hibrit eğitimin uygulanacağı bölümler.
Ünivesitemiz Uzaktan Eğitim Yönergesine göre online derslerde de aynı yüzyüze eğitimde olduğu gibi teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'ine devam şartı bulunmaktadır. Devam şartı derse canlı katılım veya sonradan izleme yoluyla tamamlanabilmektedir.
Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir. Ara Sınav, Final ve Bütünleme sınav soruları kaçar sorudan oluşacak?
17 Şubat 2023 tarihinde deprem nedeniyle 2022-2023 akademik yılında uzaktan öğretim olarak karar vermiştik. 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak.
Uzaktan Eğitimle yapılacak derslerde canlı ders saatlerine katılarak veya kayıttan derslerin tekrarını izlemek kaydıyla öğrencilerin derslere devam etmesi zorunludur.
işçilik anlamında kesinlikle var,hız konusunda yanlış bilmiyor isem 50 km hıza kadar elektrikle çalışıyor sonra benzine geçiyor. Normalde 40-50 arası benzine geçiyor ama benimki yokuş aşağı 70'e kadar elektrikle gidebiliyor.
Hibrit motorlar genellikle araçların ilk çalışma anında devreye girer. Belirli bir hızın üzerine çıkıldığında görevini benzinli motora devreder.
Elektrikli araçlar aynı tempoda düz bir yolda 100 kilometrede ortalama 17,5 kWh değerinde elektrik tüketir, binek araç ise 100 kilometrede ortalama 6 litre dizel tüketir. Kasım 2023 fiyatları ile 100 km için elektrikli araç şarj bedeli: Evde şarj etmeniz halinde 17,5×2,13 TL = 37,27 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri