Parçalar ve contalar dağılmaya başladığında, hidrolik pompa garip sesler çıkarmaya başlayabilir. Vurma veya vurma seslerine dikkat edin. Bunlar, muhtemelen yetersiz basınçtan kaynaklanan sistemdeki havayı veya kavitasyonu gösterir. Yetersiz basınç, aşırı ısınmış bir arabaya benzer şekilde ciddi hasara neden olabilir.
1--Anormal ses,2--Yüksek akışkan sıcaklığı ,3--Yavas çalışma, 4—Basınç kaybına bağlı yük taşıyamama/yetersiz basınç olarak sıralanabilir. 2--Anormal Ses: 2.1--Hidrolik sistemlerde anormal sesin sebebi genellikle, hava ve kavitasyon olarak kabul edilir.
Hidrolik pompaların yağ emisi sırasında yağ ile beraber havayı da emmesi sonucu pompa parçaları üzerinde oluşan parça kopmalarıdır. Hava emen hidrolik pompada; pompa basınca çıkarken veya düsük basınca maruz kaldığında çarpma veya vurma sesine benzer sesler çıkarmaktadır.
Hidrolik aktüatör yüksüz durumdan aniden yüklendiğinde, şok yükü nedeniyle sıvı basıncının aniden yükselmesine neden olarak basınç şoku ve titreşime neden olur.
Araç seyir halindeyken veya rölantideyken titriyorsa, motorda bir sorun olabilir. Motorun düzgün çalışması için yeterli hava, yakıt veya kıvılcım olmayabilir. Belki de bujileri yenilemenin zamanı gelmiştir Sorunun kaynağı, hava filtresinin kirlenmesi ve tıkanması da olabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Hidrolik silindir portlarına bağlanacak manometreler ile kilitleme sonrasındaki basınçlar takip edilerek kaçak olup olmadığı tespit edilebilir. Silindirin piston alanının halka alanına oranı kadar mil tarafındaki basınç piston tarafındaki basınçtan büyük olacaktır.
Hidrolik sıvıdaki normal karışım hava miktarı yaklaşık %10'dur. Bununla birlikte, sıvıyla karıştırılan çok fazla hava köpük olarak görünecektir. Bu, hava kaçana ve daha sonra sıvıdan havayı çıkarmak için tasarlanmış bir gazlı bez veya elekten geçene kadar sıvının sıcaklığının yükseltilmesiyle çözülebilir.
Yüksek veya sıcak hidrolik yağ, sistem arızası olasılığını artırabilir. Hidrolik yağdaki yüksek ısı oksidasyonu artırarak yağın performansını ve uygun sıcaklıkları koruma yeteneğini azaltabilir. Daha yüksek hidrolik sıvı sıcaklıkları da düşük viskozite sorunları yaratabilir.
Üretim kayıplarına, • Ekipman değiştirme maliyetine, • Sıklıkla akışkan değişimine, • Pahalı kullanım ve elden çıkarmaya, • Genel bakım maliyetlerindeki artmaya, • Ve hurda oranlarındaki artışa neden olur. Akışkandaki kirlilik hidrolik akışkandan beklenen dört göreve engel olur.
Hidrolik sistemin ideal çalışma sıcaklığı 45 derece ile 50 derece arasında olmalıdır. Bunun nedeni, hidrolik sistemin seçilen bir basınçlı yağ viskozitesine göre tasarlanmış olmasıdır, ancak viskozite, sistemin çalışmasını etkileyecek olan yağ sıcaklığı ile değişecektir.
Hidrolik Sistemde Su
Su olmayan sıvı filmini bozar, Paslanmaya neden olur. Yağa karışan su miktan arttıkça sıvının kaynama noktası düşer.Hidrolik yağ içerisindeki su, yağ sıcaklığı arttıkça su kaynamaya baslar ve su buharı açığa çıkar.
Lokal yüksek sıcaklıklar da karbonlaşmaya kararmalara neden olmaktadır. Tanka geri dönüş şansı bulamayan hidrolik yağın silindir içerisinde çok ısınıp özellikle hava ile temasta olduğu sistem parçalarının yüzeylerinde hızlı oksidasyon ve buharlaşma ile kararmaya neden olma riski yüksek görünmektedir.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Yakıt pompası gerekli yakıtı ve basıncı motora iletmezse motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı, çalıştırmada, hatalı ateşlemede, rölantide, hatalı ateşlemede ve durmada zorluklara neden olur.
Hidrolik Yağı Biterse Ne Olur? Hidrolik yağı aracın frenlemesi ve vites geçişlerinin yapılabilmesi için önemlidir. Hidrolik yağı biterse aracın sarsılması, uğultuların gelmesi veya aracın çalışmayı durdurması söz konusu olabilir.
Hidrolik sistemin önceden ayarlanmış basıncı çok yüksekse, borunun patlama olasılığını artıracaktır. Yöntem, ana pompanın ürettiği basınç değerini çeşitli eylemlerle birlikte test etmektir. Basınç değerinin çok yüksek olduğu doğrulanırsa, çok kanallı vananın basıncı uygun şekilde düşürülebilir.
Unutmamak gerekir ki; motor yağının aşırı ısınması, motorun hararet yapmasına, yağlamanın bozulmasına, yatak sarmasına ve ciddi mekanik hasarlara sebep olabilir. Bu nedenle motor yağı ısınma uyarısı varsa bunu dikkate almak ve birden değil yavaş bir şekilde aracı durdurmak gerekir.
Hidrolik pompa, mekanik enerjiyi hidrolik enerjiye dönüştüren bir devre elemandır. Bir elektrik motoru veya içten yanmalı motordan aldığı dönme hareketi ile artan hacim - azalan hacim prensibine göre depodan akışkanı emer ve sisteme basar.
Hidrolik pompaların arkasında çok çeşitli tasarım ilkeleri ve konfigürasyonları mevcuttur. Her pompa, tüm ihtiyaçları karşılamayabilir ki bunun için 3 farklı pompa tipi mevcuttur; dişli pompalar, paletli pompalar, pistonlu pompalar.
Boruların kesiti ve uzunluğu, boru yüzeyinin pürüzlülüğü, akış hızı ve akışkanın viskozitesi son olarak da kullanılan bağlantı elemanları ve boru büküm sayıları, basınç kaybı oluşturan etkenler arasında yer alırlar.
Fren sistemindeki borularda ya da hortumlarda çatlak ya da yırtık varsa yağ buradan sızar. Fren ana merkez silindirinde hidrolik yağı kaçağı olabilir. Yine fren sistemindeki bağlantı noktaları gevşemişse buralardan yağ sızabilir. Tekerlek fren silindiri ya da balatalar aşınmış olabilir.
Soğuyamayan motor ilk olarak silindir kapak contasını yakar bununla birlikte pistonlarda erime gerçekleşebilir. Piston eriyince gömleklere zarar verir. Sonuç olarak motor revizyon gerektirir.
Önceki örnekte, güç kaynağının yalıtılmasıyla basınçta herhangi bir değişiklik gözlemlenmediğini varsayalım, bu da güç kaynağı bileşenlerinden birinin arızalı olduğunu düşündürür. Bu sistemde emiş süzgeci, pompa ve tahliye vanası bulunmaktadır. Bu bileşenlerden herhangi biri basınç kaybına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri