Makyaj bloggerlarının en çok kullandığı makyaj taktiklerinden birisi de aydınlatıcı olarak göz farı uygulamak. Nude ve aydınlık tonlardan oluşan far paletlerini aydınlatıcı uygulamak için kullanabilirsin.
Allık yanakları renklendirmek için kullanılır. Highlighter ise renklendirmekten çok ışıltı vermek amacıyla tercih edilir. Yanaklara doğal bir kızarıklık vermek için allık kullanılır. Allık uygulamasıyla birlikte kontür ve aydınlatıcı uygulayarak yüz hatlarını ortaya çıkarmak mümkündür.
Aydınlatıcı ya da bir diğer adıyla highlighter, son yılların en çok kullanılan makyaj ürünleri arasında ilk sırada. Tüm makyajını tek bir dokunuşu ile daha çekici ve güzel hale getiren bir ürünün, neden bu kadar sevildiğini anlamak çok da zor değil.
Aydınlatıcı, allık, kontür ürünü hatta far olarak kullanabilirsiniz.
Aydınlatıcı yani highlighter, göz altlarına, göz pınarlarına, kaş altına, elmacık kemiklerinin üzerine ve burun çizgisine uygulanmaktadır. Ten makyajı ve kontür işlemleri yapıldıktan sonra sürülmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Highlighter seçerken ten ve göz renginize uyumlu tonlar seçmelisiniz. Eğer beyaz bir ten rengine sahipseniz pembe tonlar, şampanya tonları ve gümüşün alt tonları sizin için idealdir. Koyu bir ten rengine sahipseniz altın ve bronz tonlardaki highlighterlar sizin için uygundur.
Aydınlatıcı seçiminde en önemli nokta cildinize uygun bir renk seçimidir. Açık tene sahip kişiler açık, koyu tene sahip kişiler koyu bir aydınlatıcı seçerek daha uyumlu bir görünüm elde edilebilir. BEYAZ TEN İÇİN İDEAL HİGHTLİGHTER: Beyaz tene sahip olanlar, pembemsi ve krem rengi olanları tercih edebilirler.
Bunun en pratik yolu krem veya kalem farlar kullanmak. Krem farı parmaklarınla olarak uygulayabilir, kalem farı ise direk göz kapağına uygulayabilirsin. Far dağıtma aşamasında ise parmaklarına hafifçe farını dağıtabilirsin. Toz farlar da illa far fırçası ile uygulanacak diye bir zorunluluk yok.
1 - Allık yerine balm
Parmak uçlarınıza alacağınız ürünü tampon hareketlerle elmacık kemikleriniz üzerine uyguladığınızda doğal bir allık işlevi görecektir. Aynı balm'ı dudaklarınıza da sürüp uyumlu bir pembe ton yakalayabilirsiniz. Üstelik doğal ama canlı bir güzelliğe kavuşurken zamandan tasarruf edeceksiniz.
Rujların bir diğer kullanım bölgesi gözlerdir. Likit rujlar göz farı olarak kullanılabilir. Bunun için bir far karıştırma fırçasına alınan az miktarda ruj yeterli olacaktır. Göz kapaklarının katlanma bölgesine karıştırılarak uygulanan ruj, sabitlendikten sonra makyaj tamamlanabilir.
Açık bir tene sahip olanlar açık, koyu tene sahip olanlar daha koyu bir highlighter seçmeliler. Beyaz tene sahip olanlar pembe, şampanya ve inci tonlarını tercih edebilirler.
Sıvı aydınlatıcı daha konsantre bir yapıya sahiptir, dolayısıyla daha idareli kullanmalısınız. Elmacık kemiklerinin üstü ise en uygun uygulama alanı. Aynı şekilde dudağın üst kısmına ve kaş kemiğine de uygulanabilir. Geniş bir alanı aydınlatmak istediğinizde ise en uygun olanı toz aydınlatıcıdır.
Kontür makyaja başlangıç aşamasıdır ve fondötenden önce yapılır. Bronzer ise bitiş adımıdır ve ten makyajının sonunda uygulanır. Yüzü boyutlandırma aşamasında ortaya çıkan bronzer kontür farkı ise şöyle: Bronzer vurgu yapılacak noktalara direkt uygulanır.
5- Allık uygulamasıyla son dokunuşu yapın
Fondötensiz makyaj yaparken cildinizin sağlıkla ışıldamasının son adımını da allık oluşturuyor. Ayrıca içinde parıltılar olan ya da nemli bir bitişe sahip allıklar tercih ederseniz, elde etmek istediğiniz canlı görünümü çok güzel şekilde yakalayabilirsiniz.
Aydınlatıcılar temel olarak 3 bölge üzerine uygulanır. Bunlar elmacık kemikleri, burun üstü ve şakak bölgesidir. Bunların yanı sıra highlighter ürünlerini göz pınarlarına, dudak üstüne, çene ortasına ve kaşların üst kısmına da uygulayarak bu bölgelerde daha aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz.
3. Göz farının birçok farklı kullanım şekli ve boyutu vardır: Uzun zaman boyunca göz farı sadece pudra olarak sunulduğu halde şu anda stik, krem, köpük hatta jel olarak da bulunabiliyor.
Krem farlar, göz kapağı için kapatıcı ve göz makyajı için baz olarak sıklıkla kullanılırlar. Böylece üstüne uygulanan makyajın kalıcılığını arttırırlar. Ayrıca göz pınarlarına ve kaş kemiği altına aydınlatıcı olarak da kullanılırlar.
Allığını, elmacık kemiklerinin çok azıcık altına, dışarı doğru, sanki aşağıdan yukarıya yarım daire çizer gibi uygulamalısın. Bunu yaparak yüz şeklinin daha ince ve uzun görünmesini sağlayabilir, yüz hatlarını daha da belirginleştirebilirsin.
Göz farını uygulamadan önce daha iyi sonuç alabilmek adına önce bir astar kat oluşturmalısınız. Bunu makyaj bazı ya da fondöten, pudra kullanarak yapabilirsiniz. Renk seçimi çok önemli. Gözlerinizin rengini ortaya çıkaracak renkleri seçmelisiniz.
Ela gözler gün içerisinde hep farklı tonlarda oldukları için her renk far ela göze çok yakışır. Ama en çok yakışan kahverenginin her tonudur. Kahverenginin yanı sıra kullanabileceği diğer renkler; turuncu, bakır, bronz, mor ve sedefli doğal renklerdir.
Göz farı, gözleri ön plana çıkarma konusunda maskara ve eyeliner kadar önemli farklar yaratıyor. Doğru uygulandığında gözleri olduğundan çok daha çekici gösteren far uygulaması, göz şekline göre yapılmadığında yüz ifadesini doğrudan değiştirebiliyor.
Buğday Ten için Aydınlatıcı Önerileri
Eğer siz de buğday tenliyseniz, cildinizdeki doğal güneş etkisini highlighter'lar ile göz alıcı bir şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak bunu yaparken doğal görünümden de uzaklaşmamak için gül, şeftali veya altın renklerini tercih etmelisiniz.
Likit Highlighter Nereye Sürülür? Yüzünde ön plana çıkarmak istediğin bölgelere hafif bir aydınlatıcı uygulayabilirsin. Likit aydınlatıcı nereye sürülür sorusuna yanıt olarak ise elmacık kemikleri, burun ucu, şakaklar, kaş altları, köprücük kemikleri, çene ucu, dudak üstü gibi bölümler örnek verilebilir.
Yüze iddialı ve belirgin bir ışıltı katarlar. Cilde nemli ve hafif ıslak bir görünüm verirler. 2) Fondöten üzerine, çıplak ten üzerine veya mat bir fondötenle karıştırılarak kullanılabilir. Fondötenin kalın ve mat dokusunu alır, tüm yüzde ince ve satenimsi bitiş sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri