Cilt güzelliği için de kullanılabilen Himalaya tuzu ile cilde peeling yapılarak ölü derilerin giderilmesi sağlanır. Yüzdeki leke ve çiller için Himalaya tuzu ile hazırlanan sole, masaj yapılarak cilde uygulanır. Ardından yüz ılık suyla yıkanır.
Yüzünüz çok yağlı ya da aşırı kuruysa Çankırı tuzu kullanarak cildinizin nem ve yağ dengesini koruyabilirsiniz. Kaya tuzunu bir miktar suya karıştırıp, pamukla temiz cildinize yedirerek etkili cilt bakımı yapabilirsiniz. Tuz maskesinin ardından cildinizi bol suyla yıkamalı ve hiçbir şey sürmemelisiniz.
Peelingi uygulamadan önce duş almak ve gözeneklerin açılmasını sağlamak önemlidir. Himalaya peelingini uyguladıktan sonra, ölü deriden arınması ile üzerine bir havlu örterek 20-30 dakika falan bekletmek gereklidir. Bu işlemden sonra nemlendirici sürülerek cildin yumuşaması sağlanmalıdır.
Günlük olarak yüzünüze tuzlu su kullanabilirsiniz. Ancak aşındırıcı etkisi olabilir, bu nedenle sonrasında cildi iyice durulamaya özen gösterin. İlave olarak da tuzlu su kuru cildi daha da kurutabilir, bu yüzden de doğal olarak kuru cilde sahip olanlar dikkatli ve daha az kullanılmalıdır.
Pembe himalaya tuzu yemeklerde kullanılmasının yanında ciltte de kullanılabilmektedir. Masaj salonlarında da kullanılan himalaya tuzu, banyo suyuna karıştırılarak banyo tuzu olarak kullanılabilir. Bu yöntem gevşemeye ve stresin azalmasına yardımcı olur.
İlgili 33 soru bulundu
Tuzlu suyu yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize maske şeklinde uygulayın, kurumaya bırakın. Duru suyla yıkadıktan sonra bir süre cildinize krem sürmeyin. Ölü hücrelerden arınmış, daha pürüzsüz bir cilt için öncelikle ılık bir duş alın.
Vücudumuzun sıvı ve elektrolit dengesinin korunması, kas ve sinir sistemlerinin görevlerini hakkıyla yapması için tuza mutlaka ihtiyacımız var. Pembe tuz Himalaya tuzu olarak da biliniyor, Pakistan'da Himalayalar yakınlarındaki bir tuz madeninden çıkarılıyor.
Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Hazırlanışı: Sıcak suyla doldurduğunuz küvete yarım bardak tuz ilave edin ve 15 ila 30 dakika kadar bu tuzlu suda cildinizi dinlendirin.
Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir. Deniz tuzu, cilt lekelerinin oluşumunu önemli ölçüde engeller. Cildi dengeler. Pullanmaya ve kuruluğa karşı maske olarak kullanılabilir.
Cildinizde çıkan sivilce ve aknelere karşı koruma sağlayacak olan tuzlu su, derinin altındaki bakteri ve enfeksiyonların üremesini ve yayılmasını durdurur ve sivilcelerin göstereceği belirtileri engeller.
"İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Yalçın, sağlıklı olduğu belirtilen Himalaya ve kaya tuzunun sanıldığı gibi sofra tuzundan daha yararlı olmadığı konusunda uyardı, "Himalaya tuzlarında sodyum klorür dışında başka mineraller de bulunur. Bir kısmında radyoaktif etki olduğu için bu tuzlar, kanserojen olabilmektedir" dedi."
Özellikle ergenlik döneminden büyük problemlerinden olan sivilce ve akne gibi sorunlarda Himalaya tuzu sabunu etkisini kanıtlamıştır. Sivilce ve akne oluşumunu engellediği gibi var olan sorunların da hızlıca çözülmesini sağlar.
Kandaki pH Değerini Düzenler
Su ile seyreltilen ve az miktardaki pembe himalaya tuzu, kandaki asit miktarını azaltarak alkali özellikli bir ilaç olarak kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra pembe himalaya tuzu iltihap ile ilişkisi olan hastalıkların ve kronik rahatsızlıkların önüne geçer.
Tuz ölü cildin uzaklaştırılmasına ve cildin yumuşamasına yardımcı olur. Çeyrek fincan tuz, yarım fincan zeytinyağı ve kokusunu sevdiğiniz herhangi bir yağdan on damla, bu karışıma karıştırın. Bir bez, sünger veya avuç içi ile duşta nazikçe dairesel hareketlerle cildinizi ovmanız yeterli olacaktır.
Cildi sakinleştirme, yatıştırma, renk tonunu eşitleme özelliklerine sahiptir. Kırışıklığı engelleyerek yaşlanma karşıtı etkisi oldukça fazladır. Nemlendirme etkisi ile besleyici mineraller içermesi sayesinde cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Eğer cildiniz kuruysa, deniz suyu cildin nemini yeniden kazanmasını teşvik eder. Bunun yanında ölü hücrelerden arınmasını da sağlar. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hayalinizse, deniz suyu yüzünüzü güldürecektir. Deniz tuzunda bulunan magnezyum hidrat daha pürüzsüz ve parlak bir cilt için anahtar niteliğinde.
Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz. Ancak bir tuzlu su çözeltisini bundan daha sık kullanmayın.
Kepek Sorununun Tedavisine Yardımcı Olur
Kepek, kafa derisi üzerinde oluşan ve genellikle kan dolaşımı eksikliğinden kaynaklanan ölü cilt hücrelerinin küçük pullarından başka bir şey değildir. Deniz tuzu, sağlıklı bir kafa derisini muhafaza etmek ve kepeği gidermek için gerekli dolaşımı uyarabilme özelliğine sahiptir.
Nem dengesini sağlar. Kas ağrılarını azaltır. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Uyku kalitesini artırır.
Bu nedenle gerçek Himalaya tuzunu güvenilir firmalardan almak, beyaz olanların ışık geçirgenliği olmasına, pembe olanların ise pembe-beyaz renge sahip olmasına dikkat etmek gerekiyor. Himalaya tuzu dünyaya ve ülkemize Pakistan'dan geliyor. Hindistan, Çin ve Tibet dışarıya tuz vermiyor.
Hiçbir katkı maddesi içermeyen doğal tuzlar asla bozulmaz. Sonuçta, tuz binlerce yıldır doğamızda saf halde bulunuyor ve eski zamanlarda gıda muhafazası için kullanılıyordu. Bu, tuzun ette ve diğer gıdalardaki bakteri ve mikrobiyal büyümeyi gerçekten önleyebileceği anlamına gelir.
Canan Karatay'a göre, vücudumuzun tuz ihtiyacını doğal ve işlenmemiş olan kristal kaya tuzu ile karşılamamız gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri