Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir.
Ambalajı açılmış ürünleri ise buzdolabında 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse hava alması engellenerek dondurularak saklanabilir.
Füme et dediğimiz et ürünleri ise 1 hafta kadar dayanabilmektedir. Ancak etten kıyma yapılmışsa, kıymanın normal buzdolabı sıcaklığındaki dayanma süresi 1 gündür.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur. Tütsüleme işleminden geçen bu etlerin içinde zararlı mikroorganizmalar bulunmamaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Sosis ve salam paketi açıldıktan sonra 5 gün, füme etler 1 hafta dayanır. Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir. Füme etleri dondurmak pek iyi bir fikir değildir. Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Atahan Merhaba, az önce kanser üzerine bir araştırma okuyordum şöyle bir yazı geçiyor: "Tütsülenmiş(füme) et ve balık ürünlerinde tütsüleme işlemi sırasında polisiklik aromatik hidrokarbonlar oluşmaktadır." Epidemiyolojik çalışmalarda da tütsülenmiş yiyeceklerin kolon ve mide kanseri riskini artırdığı gösterilmiş.
Pişmiş hindi, bir kez soğutulduktan sonra iki gün içinde tüketilmelidir. Hepsini bir günde bitiremeyenler kalanları dondurabilir. Kalan hindi eti iki saat içinde soğutulmalı ve ondan sonra dolaba koyulmalıdır. Donmuşsa, hindiyi yemeden önce tamamen çözdürdüğünüz sürece güvenle yiyebilirsiniz.
Dr. Emin Yılmaz: Hindi etini akşam yedikten sonra tekrar fırında bekletip saatler sonra tüketmek sağlık için risk oluşturabilir. Uzmanlar, yaklaşan yılbaşıyla birlikte hindi eti tüketimi konusunda uyardı. Akşam yemeğinde tüketilen hindi etinin ısınması için tekrar fırında bekletilmemesi önerildi.
Kırmızı Et Saklama Derecesi
Kırmızı et buzdolabında -2 santigrat derecede 1-2 hafta, derin dondurucuda -18 santigrat derecede ise daha uzun süre saklanabilir. Eti dondurmak için -32 santigrat dereceli soğuk depolar kullanılır. Et, çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.
Kuru eti vakumlu ambalajında buzdolabında 30 gün, Vakumlu ambalajından çıkarmanız halinde, streç filme sararak, buzdolabında 15 gün, Dondurucuda 6 ay muhafaza edebilirsiniz.
Eğer etten ekşi ve pis bir koku geliyorsa bozuk demektir. Bozulmuş etten çok keskin ve farklı bir koku gelir. Etten kötü kokular geliyorsa ve özellikle de son tüketim tarihi geçmişse çöpe at. Etin kokusunu almak için onu burnuna yaslama veya yaklaştırma.
Hindi eti, hindi yağı, dana eti, dana yağı tuz, baharat karışımı, stabilizör(sodyum polifosfat), antioksidan(askorbik asit), koruyucu madde(sodyum nitrit).
Yağ oranı çok az olduğu için sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
Füme et veya tütsülenmiş et; bir işlenmiş et türüdür. Kırmızı et, beyaz et, öğle yemeği eti ve deniz ürünleri'ni hazırlama yöntemidir. Tütsüleme ete lezzet katar, Maillard reaksiyonu yoluyla etin görünümünü iyileştirir ve kürleme ile birleştirildiğinde eti korur.
1 orta porsiyon Hindi Füme yaklaşık olarak : 52 kaloridir. 1 dilim Hindi Füme yaklaşık olarak : 26 kaloridir.
Taze: Taze bir hindi buzdolabında ürün alındıktan sonra kalabilmektedir, bu yüzden pişirmeden 1 ya da en fazla 2 gün önce taze hindiyi almalısınız. Hindinin suyu akabileceği için satın aldığınız hindiyi bir tepside tutun. Dondurulmuş: Bir hindi derin dondurucuda 1 yıla kadar saklanabilmektedir.
Bu yüzden kıyma alındıktan sonra buzdolabında 1 -2 günden fazla bekletilmemelidir, keza sakatatlarda.Parça etlerse buzdolabında(çiğ biftek,bonfile, pirzola,kuşbaşı gibi ) 3-4gün bekletilebilir.Çiğ tavuk ve hindi eti de buzdolabında 1-2 gün tutulabilir,piştikten sonraysa 3-4 gün saklanabilir.
Tam Buğday Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 3 aya kadar, buz dolabında ise 6 aya kadar saklanabilir. Mısır Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 12 aya kadar, derin dondurucuda ise çok daha uzun saklanabilir.
%100 dana eti ve doğal kuzu bağırsağı kullanılarak üretilen bu lezzeti çok sevecek, başka sosis tüketmek istemeyeceksiniz. Fümelenmiş ve fermente bir ürün olan Atıştırmalık Et Çubukları, hiçbir pişirme işlemine gerek duymadan, paketinden çıkartıp direk tüketebileceğiniz bir üründür.
Ette tütsüleme temel olarak iki aşamada gerçekleşir, kürleme ve tütsüleme. Et, 15 gün kaya tuzunda bekler daha sonra 120 derecelik odun fırınında 24 saat pişer. Yani füme et çiğ et değil.
Namet Isıl İşlem Görmüş Kaburga Füme Et, özel olarak seçilip sinir ve fazla yağları temizlenen dana döş etlere tuz ve baharatlar eklenerek 7 gün boyunca salamurada bekletilir. Daha sonra fümeleme fırınına alınarak pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri