Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır. Günde 2 fincan kahve içmek, kabızlığın giderilmesinde yardımcı olacaktır.
6) Sindirim Sistemini Düzenler
Bağırsaklarda meydana gelen parazitlerin atılmasını ve temizlenmesini destekleyen Hindistan cevizi suyu, ölçülü tüketildiğinde kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi problemlerin önüne geçer.
Hindistan cevizi suyu içmek hazma iyi gelir ve sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur.
Hindistan cevizi sütünün bağırsakları rahatlattığı ve sindirimi kolaylaştırdığı bilinmektedir. Bu yönü ile kolon kanserini de önler. Ödem gibi sorunlara yer vermez ve daha rahat mideye sahip olmanızı sağlar.
Hindistan cevizi yağı bakteri enfeksiyonları için kullanıldığında, ishale yol açabilir. Kolesterol sorunu olan kişiler bu yağı tüketmemelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Toplumumuzun, bu ürünün fıkhi şartlarını bilmeyen kesimler tarafından baharat olarak patatesli yemeklere, köfteye, püreye,beşamel sosuna, çorbalara, mantarlı yemeklere, etli yemeklere eklenmesinin yanında bebeklerde iştah açıcı, gaz giderici ve sakinleştirici olarak kullanılmaktadır.
En büyük yan etkisi de eğer Hindistan cevizine ve yağına alerjiniz varsa olabilmektedir. Bu alerjik durumun belirtileri de kusma, bulantı ve egzama olabilmektedir. Baş ağrısı da Hindistan cevizi suyunun yan etkisi olabilmektedir.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Hindistan cevizi vücudun yağda çözünen vitaminleri, kalsiyumu ve magnezyumu emmeye yardımcı olduğu için sindirimi de geliştirir. Hindistan cevizi yağı bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Hindistan cevizinin sütünü direkt olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca dişlerinize ve tırnaklarınıza sürerek güçlenmelerini sağlayabilirsiniz. Hindistan cevizinin sütü de tıpkı suyu gibi aynı faydalara sahiptir.
Hindistan cevizinin fazla tüketimi, bağırsaktaki zararlı bakterileri öldürdüğü için ishale sebep olabilir. Özellikle cildi normalden daha yağlı olan kişilerde sivilcelenmeye sebep olabilir.
Bunlar arasında günlük sıvı tüketimini arttırmak, kuru kayısı, incir, erik ve mürdüm eriği gibi kuru meyvelerin, elma, üzüm ve avokado gibi taze lifli meyvelerin, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, pancar, pırasa, baklagiller gibi bol lifli sebze ve gıdaların tüketimine yer vermek en etkili yöntemler arasındadır.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Kabızlığı önler
Hindistan cevizi sütü yardımcı olabilir. Bu süt, besinleri bağırsak boyunca hareket ettirmeye ve vücudu düzenli aralıklarla bırakmaya yardımcı olan gerekli elektrolitleri ve iyi yağları sağlayan çok çeşitli vitaminler ve mineraller içerir.
B vitamini ve selenyum minerali içeren Hindistan cevizi suyu, sağlıklı bir beden için katkı sağlıyor. Vücudun arınmasını sağlayarak ödem oluşmasının önüne geçiyor. Antioksidan görevini üstlenerek bedeni zararlı madde ve bakterilere karşı koruyor. Vücudun pH dengesini koruyarak su kaybını önlüyor.
Bu konuda ihtiyaç duyulan bir bardak sıcak süt, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve yine bir tatlı kaşığı kahvedir. Bu malzemeler üzerinden hazırlanacak olan karışımı ile beraber, gün içerisinde düzenli ve dengeli bir şekilde Hindistan cevizi yağı değerlendirilebilir.
Doymuş yağlar içerdiğinden karaciğer tarafından hızlıca işlenir ve kilo vermenizi sağlar. Tüketmek istediğinizde gün içinde ara öğünlerinizde bir bardak süt içine bir kaşık katı Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Veya yemeklerinize de aynı miktarda ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağını saçlarınıza her hafta bir kere uygulamanız yeterli. Bakım yapmadan önce saçlarınızı normal şampuanınızla yıkayın ve saçlarınızı bol su ile durulayın. Sonrasında saçlarınızı havlu ile sarın ve saçlarınızdaki fazla suyu alın. Saçlarınızı bir tarak ile tarayın ve düzgün bir form almasını sağlayın.
Hindistan Cevizi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan Cevizi Diyette Yenir Mi? Hindistan cevizinin diyette tüketimi yararlıdır. Hindistan cevizi karın boşluklarının içerisinde oluşan yağların yakılıp enerjiye dönüşmesini sağlar. Açlık hissini azaltarak iştahın kesilmesine neden olur.
Glisemik indeksi düşüktür.
Rafine şeker gibi, kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmez. İçeriğindeki inülin maddesi sayesinde glikoz emilimini yavaşlatır. Dolayısıyla diyabet hastaları tarafından tercih edilebilir.
Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
6) Cildi Besler
Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki serbest radikallerle mücadele eder. Zarar gören cildi iyileştirir ve besler. Özellikle duştan sonra meydana gelen tahriş ve kızarıklığı giderir. Ciltteki kolajen üretimini artırır.
Kararmaları, lekeleri aydınlatır
Şaşırtıcı gelebilir ama hindistancevizi yağının cilt beyazlatma özellikleri vardır. Böylece, cildinizin koyu lekelerini hafifletmek için kullanılabilir. Hücre döngüsüne yardımcı olur ve cildinizin iyileşme sürecini hızlandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri