Soyulan meyvenin üzerine sıcak su dökün ve cevizin yarısını su ile kaplayın. Cevizi ılık bir yere koyun ve orada bırakın, hep sıcakta olsun. Az bir şansla bitki yaklaşık iki ay içinde çimlenecektir. Sonra da toprağa ekilebilir.
Hindistan cevizi ağacının ekim zamanı ilkbahar zamanıdır.
Hindistan cevizi yetiştiriciliği bütün tropikal ülkelerde yapılabilmektedir. Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizi, kumlu topraklarda yaşamayı sever. Ayrıca sahil kenarında da yetişebilmektedir. Boyu 30 cm'e kadar uzayabilen hindistan cevizi ağaçları, yaklaşık 60 yıl boyunca meyve verir. Ekildikten 5-7 sene sonra meyve vermeye başlar.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar. Genellikle toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi suyu denen yoğun sıvı bulunur.
Hindistan cevizi mevsimi tüm yıl sürmektedir; ancak kış ayları kurak ve yaz ayları yağışlı olan bir ortamda yetişebilir.
Bakımı: Hindistan cevizi ağacı, her mevsim sıcak hava ister. Kışın bile hem ısı hem de nem yüksek olmalıdır. Eğer yaprakların her iki yanına su sıkarsanız, odanın nemi artacaktır. Mayıs ayından Eylüle kadar, ağaç bolca sulanmalıdır- ancak bitki su içinde kalmamalıdır.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Kaman Cevizi; ince kabuklu yapısı, iç kalitesinin yüksekliği, alan özellikli oluşu ve Türkiye ortalamasının 1,5 katı verimi ile ( ağaç başına 50 kg, dekardan 500 kg ) önemli bir meyvemizdir.
Erzurum Aziziye Belediyesi tarafından 10 dönüm arazi üzerine yapılan termal sera sayesinde Hindistan cevizi kabuğunda domates üretilecek. Yüksek rakıma ve zorlu kış şartlarına dayanıklı yapılan termal sera 60 derece sıcaklıkta su ile içerisine döşenen borularla ısıtılacak.
Palmiyelerin iki çeşidi bulunur. Bunlar; hurma çeşidi olan ve Hindistan cevizi olan türlerdir. Palmiye ağaçlarının meyvesi, Hindistan cevizidir.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Bunun yanı sıra Pikan cevizinin soğuk iklimlere dayanıklı olan kuzey Pikan Cevizleri ve soğuk iklim Pikan Cevizi türleri de vardır. 800 metreye kadar önerdiğimiz sıcak iklim pikanları (Western,Choctaw,Wichita ve Mahan ), ilk baharda şiddetli don olaylarınının (geç bahar donları) olmadığı her bölgede yetiştirmek için ...
Pikan cevizi 40-50metreye boylanabilen büyük ağaçlar oluşturduğundan iklim ve büyüme koşullarına göre 9x9m den 15x15m'ye aralıklarla dikilebilir.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SEÇİLİR? Hindistan cevizi seçiminde boyutuna göre daha ağır olanları ve bol sulu olanları tercih edin. Hindistan cevizinin sulu olup olmadığını anlamak için ise Hindistan cevizini sallayın ve içindeki su sesine odaklanın.
Dönüşünde yanında getirdiği insan kafasını andıran bu meyvelere, Hindistan'dan geldiği sanılarak hindistan cevizi adı verilir.
Fırın metodunu kullanacaksanız 180 derecede ısıtılmış fırında Hindistan cevizinizi 10 dakika kadar bekletin. Böylece kabuğu çatlayacak. O halde bir torbaya koyup tezgaha ya da yere vurduğunuzda Hindistan ceviziniz kolayca parçalarına ayrılacaktır.
Hint cevizi ya da bebe cevizi olarak da bilinen ve tropik bir ağaçta yetişen muskat meyvesinin anavatanı, Endonezya'daki Banda Adaları ve diğer Güney Pasifik ülkeleridir.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
Bağıl nem çok yüksek olursa hindistan cevizlerinde küflenme meydana gelir. Taze Hindistan cevizleri kolay depolanır ancak nem seviyesi yüksek olursa küflenme meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri