Hindistan cevizi suyu içmek hazma iyi gelir ve sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur.
Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır. Günde 2 fincan kahve içmek, kabızlığın giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Hindistan cevizi, hızlı sindirime ve sindirim ve bağırsak bozuklukları ile ilişkili diğer semptomlara fayda sağlar. İçeriğindeki diyet lifi besinlerin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusmayı ve mide bulantısını azaltır.
En büyük yan etkisi de eğer Hindistan cevizine ve yağına alerjiniz varsa olabilmektedir. Bu alerjik durumun belirtileri de kusma, bulantı ve egzama olabilmektedir. Baş ağrısı da Hindistan cevizi suyunun yan etkisi olabilmektedir.
Hindistan cevizi yağı bakteri enfeksiyonları için kullanıldığında, ishale yol açabilir. Kolesterol sorunu olan kişiler bu yağı tüketmemelidir.
İlgili 29 soru bulundu
Bu enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan Hindistan cevizi yağı, bağırsaklardaki parazitleri önleyerek bağırsak hareketlerinin düzene girmesini sağlar. Böylece ülser, kolit, huzursuz bağırsak ve chron gibi bağırsak rahatsızlıklarının etkisini azaltmış olur.
Kabızlığı önler
Hindistan cevizi sütü yardımcı olabilir. Bu süt, besinleri bağırsak boyunca hareket ettirmeye ve vücudu düzenli aralıklarla bırakmaya yardımcı olan gerekli elektrolitleri ve iyi yağları sağlayan çok çeşitli vitaminler ve mineraller içerir.
Hindistan cevizinin fazla tüketimi, bağırsaktaki zararlı bakterileri öldürdüğü için ishale sebep olabilir. Özellikle cildi normalden daha yağlı olan kişilerde sivilcelenmeye sebep olabilir.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Hindistan Cevizi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Toplumumuzun, bu ürünün fıkhi şartlarını bilmeyen kesimler tarafından baharat olarak patatesli yemeklere, köfteye, püreye,beşamel sosuna, çorbalara, mantarlı yemeklere, etli yemeklere eklenmesinin yanında bebeklerde iştah açıcı, gaz giderici ve sakinleştirici olarak kullanılmaktadır.
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Bunlar arasında günlük sıvı tüketimini arttırmak, kuru kayısı, incir, erik ve mürdüm eriği gibi kuru meyvelerin, elma, üzüm ve avokado gibi taze lifli meyvelerin, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, pancar, pırasa, baklagiller gibi bol lifli sebze ve gıdaların tüketimine yer vermek en etkili yöntemler arasındadır.
Hindistan Cevizi Diyette Yenir Mi? Hindistan cevizinin diyette tüketimi yararlıdır. Hindistan cevizi karın boşluklarının içerisinde oluşan yağların yakılıp enerjiye dönüşmesini sağlar. Açlık hissini azaltarak iştahın kesilmesine neden olur.
Hindistan cevizi yağındaki bazı yağ asitleri iştahı azaltabildiğinden ve yağ yakımını arttırdığından, kilo vermenize de yardımcı olabilir.
Ya da yine rendeleyebilir ve buzdolabı poşetlerinde 4 gün kadar buzdolabının normal kısmında da saklayabilirsin.
Günde 1 ila 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tüketimi, sağlıklı zayıflama eylemine katkıda bulunacaktır. Tok karnına tüketmenizde fayda var ve bu tüketim ile birlikte vücudunuzun ihtiyacı olan diyet programını da aksatmamanız gerekiyor.
Hindistan Cevizi Nasıl Saklanır? Kırılmamış Hindistan cevizi 4 aya kadar oda ısısında muhafaza edilebilir. Rendelenmiş taze Hindistan cevizi buzdolabı poşetin ya da saklama kabı içerisinde 4 gün buzdolabında, derin dondurucuda ise 6 ay saklanabilir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Diyetisyen kontrolü altında belirli bir ölçüde tüketilmesi önerilen hindistan cevizi sütünün kilo vermeye yardımcı olduğunu sözlerine ekleyen Aksoylu, "Detoks etkisi oluşturmasının yanı sıra içerdiği mineraller ve yağ asitleri sayesinde kişinin uzun süreyle tokluk hissetmesini sağlar.
Hindistan cevizinin sütünü direkt olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca dişlerinize ve tırnaklarınıza sürerek güçlenmelerini sağlayabilirsiniz. Hindistan cevizinin sütü de tıpkı suyu gibi aynı faydalara sahiptir.
Kalsiyum kaynağı, D, B2 ve B12 vitaminli Alpro Hindistan Cevizi içeceği laktoz ve gluten hassasiyeti olanlar, vegan ve vejetaryen beslenme şeklini seçenler, günlük beslenmesine keyif ve lezzet katmak isteyen sağlıklı yaşam tutkunları için eşsiz bir alternatif.
Yağların kilo aldırdığına dair bilinen bilgilerin aksine Hindistan cevizi yağı, kilo verme sürecinizi desteklemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri