Tropikal bölgelerde yetişen Hindistan cevizi palmiyegiller familyasına ait bir meyve türüdür. Dış görünüşü kahverengi, içi beyaz olan Hindistan cevizinin lifli bir yapısı vardır.
Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Hindistan Cevizi gerek kurutulmuş gerekse taze hali ile sevilerek tüketilen tropikal bir meyvedir. Taze Hindistan cevizinin iç kısmında bulunan su çok besleyicidir. Yüksek miktarda diyet lifi ve protein içerdiği için diyet yapanlar tarafından rahatlıkla tercih edilecek tropikal meyveler arasında yer almaktadır.
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
İlgili 36 soru bulundu
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan cevizi yetiştiriciliği ülkemizde yapılamamaktadır. Ülkemiz tropikal iklim kuşağında bulunmaz. Hindistan cevizi ise tropikal iklim kuşağını sever. Bu nedenle de ülkemiz Hindistan cevizi yetiştiriciliği için elverişli bir ortama sahip değildir.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Birçok açıdan yararlı meyveler arasında yer alan Hindistan cevizi magnezyum, potasyum, çinko, E, C, K ve vitaminlerini içinde barındırır. Aynı zamanda yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini korur.
ÇİĞ HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR? Dalından koparıldığı şekliyle Hindistan cevizini ikiye böldükten sonra içinde kalan etli kısmını çıkarıp dilimleyerek sade bir şekilde yiyebilirsiniz. Çiğ Hindistan cevizinin içinde kalan beyaz kısmını rendeleyerek tatlıların içerisinde ve ya üstünde de kullanabilirsiniz.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan Cevizi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Glisemik indeksi düşüktür.
Rafine şeker gibi, kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmez. İçeriğindeki inülin maddesi sayesinde glikoz emilimini yavaşlatır. Dolayısıyla diyabet hastaları tarafından tercih edilebilir.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
Hindistan cevizi suyu vücudun pH dengesini korur ve su kaybını önler. Bu durumun sonucunda ise böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını destekler. İdrarda meydana gelen zararlı kristallerin temizlenmesini de Hindistan cevizi suyu sağlar.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Diyar Baharat Hindistan Cevizi 150 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
güzel olanlarının ise hafif tatlı bir tadı vardır. tropik bir ülke dışında içtiğiniz şey hiçbir vitamin içermeyen paketlenmiş hindistan cevizi suyu ya da beklemekten tadı kaçmış şeyse, tadını kötü bulmanız normaldir. paketlenmişini içmeniz sadece kendinizi kandırmaktır.
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.
Osmanlı Devleti zamanında çok fazla bilinmediği için ve o bölgelerin Hindistan olarak adlandırıldığı için mahkumun getirdiği bu meyve Hindistan cevizi ismi verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri