Göz ve beyin sağlığına büyük yararları olan besin, Alzheimer hastalığının meydana gelmesini önler. Bal kabağı hafif ve besleyicidir. Püre hali bebekler için ideal bir mamadır. Çocukların ise kemik gelişimine olumlu yönde katkı yapar.
İnsanlar aileleri ile birlikte gelerek farklı ebat ve renklerdeki kabakların arasında fotoğraflar çektirip bu anı ölümsüzleştirirler. Her bölgeden, her gelir grubundan, her eğitim seviyesinden insanın geldiği bu festivallerde para, hırs, siyaset konuşulmaz ve insanlar birlikte zaman geçirmenin keyfine varır.
Bal kabağı, cilt sağlığını geliştiren, cildin yenilenmesinde önemli rol oynayan C ve E vitaminleri içerir. Bunların yanında cilt dostu olan beta-karoten de yer almaktadır. C vitamininin dışardan takviye olarak alınması gerekir. Kolajen oluşumunda önemli rol oynayarak cildin sıkılaşmasında etkili olur.
Mini Beyaz Kabak
Mini bal kabaklarını isterseniz dekoratif olarak kullanabilir, isterseniz de lezzetli tariflerle sofranıza taşıyabilirsiniz.
Koroplast Pişirme Kağıdı
2- Çekirdekli kısmını temizleyip çıkartın. 3- Şeker ve baharatları ekleyip, kestiğiniz kapağı kapatın. 4- Pişirme kağıdı ile her tarafını paketleyip, önceden 220 derecede ısıttığınız fırında, kabağın büyüklüğüne göre yaklaşık 70-90 dakika aralığında kadar pişirebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Kendinize leziz bir iyilik yapmak istiyorsanız ve hem sağlıklı olsun hem tatlı olsun diyorsanız buyurun mini kabak tatlısına. Bu tadın keyfini ailemle arkadaşlarımla çıkarmak istiyorum derseniz her kabak için aynı ölçüyü kullanarak çoğaltabilirsiniz..
Balkabağı Ne Kadar Dayanır? Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır.
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 100 gramı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir. Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
*** Süs balkabaklarını saklama koşulları: Serin, rutubetsiz ve güneş almayacak bir yerde muhafaza edilmelidir. ***Süs balkabakları canlı olduğu için bir süre sonra çürümesi normaldir.
Kışın tezgahlarda bütün ya da dilimlenmiş halde sıklıkla karşınıza çıkan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, bağırsak hareketlerini hızlandırır, tok tutar ve cilde iyi gelir. İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları...
Kış aylarında devamlı yaşanan nezle, grip ve öksürük durumlarında, balkabağı tüketilerek sorunlar giderilebilir. Balkabağı, sinir sistemini onarıcı etkilere sahiptir.
Balkabağının lif oranı çok yüksektir; tokluk sağlar ve kandaki kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini artırarak kabızlığı önler. Balkabağı, mineral yönünden de oldukça zengindir; kalsiyum, magnezyum fosfor içeriğiyle kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.
Balkabağı, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Balkabağı ender olarak çiğ de tüketilmektedir.
Su kabağı, bazı yörelerde yemeği yapılan bir sebze.. Yemeği de çok lezzetli olur.
Bal kabağı, ödemin birikmesini önleyen ve toksinlerden arındırmak için etkili olan potasyum değeri yüksek olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek ideal besinlerdendir. Ayrıca metabolizmayı hızlı çalıştırmak ve kolay yağ yakımı sağlamak için bal kabağı kürü kurallarına uymalısınız.
Balkabağı Zararları
Balkabağı A vitamini açısından çok zengin bir sebzedir. Bu yüzden normalden fazla tüketildiğinde vücutta fazla A vitamini depolanmasına sebep olur. Bu yüksek A vitamini de karaciğer başta olmak üzere organları yorabilir.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Saksınızı mümkün olan en güneşli yere yerleştirin; En küçük kabak çeşitlerinin bile çoğalması için çok fazla güneş ışığına ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Bitkiniz günde en az altı saat güneş ışığı almalıdır. Gölge büyümelerini yavaşlatacak ve bitki üzerinde küf oluşmasına sebep olacaktır.
Bütün bal kabağını oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay ve buzlukta 1 sene saklayabilirsiniz. Eğer dilimlenmişse oda sıcaklığında 1 gün durabilirken, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 8 aya kadar dayanabilir. Pişmiş bal kabağı oda sıcaklığında yalnızca 1 gün dayanabilirken, buzlukta 10 aya kadar saklanabilir.
- Bal kabağını 1 dakika süre içerisinde mikrodalga veya fırında ısıtınız. Isı deliklerden içeri geçerek kabuğun yumuşamasını sağlayacaktır. Rahatlıkla bal kabağını kesebilirsiniz.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta besin değerlerinin kaybolmaması için kabağın aşırı pişirilmesi önerilmez ve özellikle buğuda pişirme gibi yöntemler tavsiye edilir.
Balkabağına çok yakışan; zencefil, muskat ve tarçının yanı sıra damla çikolata parçacıklarının da yer aldığı tarif, kabağın püre haline getirilip kurabiye hamuruna katılmasıyla hazırlanır. Limonlu, portakallı, havuçlu kekten sıkılanlar için en lezzetli seçenek balkabaklı tarçınlı kek olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri