Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Hindistan Cevizi Yağı Yenirse Ne Olur? Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri içerir ve günde iki yemek kaşığı kadar tüketilmesi faydalıdır.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
İlgili 31 soru bulundu
Ya da yine rendeleyebilir ve buzdolabı poşetlerinde 4 gün kadar buzdolabının normal kısmında da saklayabilirsin.
Açılmış taze hindistan cevizini hava geçirmeyen bir kaba alın, buzdolabı ya da derin dondurucuya kaldırın buzdolabında 3 hafta derin dondurucuda ise 6-8 ay kadar dayanabilir.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır.
Hindistan cevizi hem orta zincirli yağ asidi içeriği nedeniyle bağırsak hastalıklarına iyi gelir hemde onarıcı özelliğe sahiptir. Hemde CAPRİLİK ASİT içeriği ile anti bakteriyel, anti viral ve anti fungal (mantar kovucu) dır.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan cevizi suyu içmek hazma iyi gelir ve sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur.
Yağ Yakımını Destekler
Yani; günde 15-30 gram orta zincirli yağ asidi vücudun 24 saat içindeki enerji harcamasını %5 arttırır ve bu oran toplamda günlük 120 kaloriye denk gelir.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
Serbest radikalleri vücuttan atma görevini üstlenen Hindistan cevizi suyu, bedeninize zarar verebilecek tüm maddeleri kolayca uzaklaştırır. Vücudun arınmasını sağlar ve ödem gibi durumları yok eder.
Bir gece boyunca buzdolabında tuttuğunuz cevizi çıkarınca açmak daha kolay hale gelir. 200 dereceye kadar ısıttığınız fırında 15 dakika bekletmek ise bir başka başarılı yöntemdir. Cevizi fırına koymadan önce üstünde birkaç delik açıp suyunu alabilirsiniz.
Glisemik indeksi düşüktür.
Rafine şeker gibi, kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmez. İçeriğindeki inülin maddesi sayesinde glikoz emilimini yavaşlatır. Dolayısıyla diyabet hastaları tarafından tercih edilebilir.
Hindistan cevizi yağının aç karna tüketilebilir. Bu tüketim şeklinin herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.
Hindistan cevizi yağı, cilt için doğal bir nemlendiricidir. Özellikle kuru ve hassas ciltler için idealdir. Kuru ciltten şikayetçiyseniz Hindistan cevizi yağını ellerinizle ısıtıp doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Hindistan cevizine; İngilizcede “coconut”, Almaca'da “kokosnoot” ve İtalyancada “noce di cocco” denir.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
Not: Hindistan cevizini daha kolay açabilmek için suyunu boşalttıktan sonra 200 dereceli fırında 10 dakika ısıtabilirsiniz. Veya hindistan cevizini bir gece buzdolabında bekleterek daha kolay açabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri