Eğer ödem ve şişlikler indiği halde burun ucunun aşağıya doğru kaymaya devam ettiği fark edilirse revizyon rinoplasti cerrahisine ihtiyaç duyulabilir. Son olarak şunu da belirtelim ki işinde uzman ve deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirildiği müddetçe ''burun ucu düşmesi'' oldukça nadir rastlanan bir durumdur.
Peki rinoplasti sonrasında burun ucunun düşmesi mümkün mü? Bu soruya rahatlıkla evet cevabı verilebilir. Söz konusu durum bir yandan burnun doğal yapısı gereği oluşabileceği gibi, bir yandan burnun kıkırdak yapısından daha fazla doku çıkarılması sonucu da oluşabilir.
Özellikle kalın ciltli hastalarda burun ucunun hemen arkası şiştiği için burun ucu belirginliği azalır ve aşağı yönlü bir görüntü verebilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemelidir” dedi.
Ancak 40 yaş üzeri ve kalın deride deri sarkmaları ortaya çıkabilir. Burun ucu düşmesi ameliyattan sonra dokuların gergin yapıda olması ve yeterli sertlikte olmaması sebebiyle burun ucunda ortaya çıkan yer değişmedir.
Burun Estetiği sonrası ilk aylarda şişliklere bağlı olarak asimetriler ortaya çıkabilir. Bu şekilde burun yamuk görünebilir ancak zamanla burun yapısı oturdukça ödeme bağlı eğrilikler geçer.
İlgili 22 soru bulundu
Burun ucu düşüklüğü burun dolgusu kullanılarak ameliyatsız olarak özellikle anesteziye uygun olmayan yaşlılar ve diğer hastalarda kısmen düzeltilebilir. Burun ucu dolgusu son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Rahatsızlığın boyutuna göre birkaç ay süren düzelmeler sağlayabilir.
Cerrahi Tekniklerle Burun Ucu Düşmesi Önlenebilir
Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.
Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır? Burnun doğal görünümde olması gereken üst dudak ile burun ucu bölgesi arasında 90 derecelik bir açı bulunmasıdır. Bu açı küçüldüğü takdirde burnunuzun ucunu düşmüş olarak adlandırabilirsiniz. Bu durum başınıza geldiğinde yüz ifadenizden bunu anlamanız mümkün.
Burun ucunun duyarlılığı 1 – 6 ay arasında geri döner. Ancak hastaların yüzde 1'lik oranında burun ucunun bazı bölgelerinde hissizlik kalabilir. Burun ucu sertliği ise genellikle 4 – 6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz.
Burun derinizi işaret parmağınız ve baş parmağınızla üstten hafifçe tuttuğunuzda cildin altında bir katman daha hissediyorsanız ve eliniz yağlanıyorsa, bu da cildinizin kalın olduğunu gösterir. Son olarak burun kanatları etli ve yuvarlak görünüyorsa kalın ciltten söz edilebilir.
Burun ucunun düşmesi burun estetiği ameliyatı sonrasında ortaya çıkmışsa; yeni bir operasyondan önce burnun yeni şeklini tam olarak alması amacıyla 10 – 12 ay kadar beklenmesi önemlidir. Bu süre zarfında burun estetik ameliyat ile verilen şeklini alacak ve burun içi şişlikler tam olarak iyileşecektir.
Burun ucunun düşmesi tamamen burnun doğal yapısından kaynaklanır ve burun ameliyatı sonrasında da düşebilir.
Burun dudak açısının 120 derecenin üzerinde olduğu zaman “Aşırı yukarıya kalkık” dediğimiz durum söz konusudur. Bu nadir bir durumdur, rinoplasti beklentisi ile gelen kişilerde genellikle bu durumun tersi ile karşılaşırız yani burun ucu düşüklüğü söz konusudur.
Eğer iyi bir doktor tarafından yapıldıysa, kişiye özel burunlarda estetik olduğu belli bile olmaz. Burun estetiği sonrası burnun şeklinin tam oturması ortalama 1 yıl kadar sürmektedir.
Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür. Genellikle ileri ki yaşta yapılan burun estetikleri sonucu, kalın ve yağlı derili burunlarda ve yüzüne göre burun derisi büyük olan kişilerde daha çok rastladığımız durumlardır.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Ödem, cerrahiden hemen sonraki aylarda sertliğin en yaygın nedenidir. Yara dokusu oluşması iyileşme meydana gelse de bu kadar hızlı yok olmayabilir. Bu da cilt sertleşmesine neden olan bir başka durumdur. Bu iki durum, genellikle burnu zaten kalın ciltli olan hastalar için daha büyük bir sertlik hissi yaratmaktadır.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Masajın en etkili olduğu dönem ameliyattan sonraki ilk 6 aydır.
Başarısız bir burun estetiği sonrası, aşağıdaki belirtiler ve semptomlar olabilir: Estetik Değişiklikler: Burun şeklinde beklenenden farklı veya hoş olmayan değişiklikler görülebilir. Bu, burun ucu asimetrisi, çökme, burun ucunda veya köprüsünde çıkıntılar veya düzensizlikler gibi sorunları içerebilir.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez.
Elbette her bireyde böyle bir durumun yaşanması beklenemez. Öte yandan yaşı ilerlemiş bireylerde yapılan estetik ameliyatları, yağlı ve kalın derili burunlar ve yüz oranına göre burun derisi büyük olan bireylerde burun ucu düşmesi yaşanabilir.
Burun estetiğinin gülüşü değiştirmeyeceği ve olumsuz anlamda etkilemeyeceği bilinmelidir.
Hastanın yatış pozisyonuna bağlı olarak burun ucu düşmez. Ameliyattan 3 ay sonra kullanılan gözlüklerden burun ucu düşmez. Burun silmek veya hapşırmak burun ucunu düşürmez.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri