Hindistan cevizi yetiştiriciliği bütün tropikal ülkelerde yapılabilmektedir. Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizi mevsimi tüm yıl sürmektedir; ancak kış ayları kurak ve yaz ayları yağışlı olan bir ortamda yetişebilir.
Hindistan cevizi, kumlu topraklarda yaşamayı sever. Ayrıca sahil kenarında da yetişebilmektedir. Boyu 30 cm'e kadar uzayabilen hindistan cevizi ağaçları, yaklaşık 60 yıl boyunca meyve verir. Ekildikten 5-7 sene sonra meyve vermeye başlar.
Bakımı: Hindistan cevizi ağacı, her mevsim sıcak hava ister. Kışın bile hem ısı hem de nem yüksek olmalıdır. Eğer yaprakların her iki yanına su sıkarsanız, odanın nemi artacaktır. Mayıs ayından Eylüle kadar, ağaç bolca sulanmalıdır- ancak bitki su içinde kalmamalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Hindistan Cevizi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Hindistan cevizi yetiştiriciliği ülkemizde yapılamamaktadır. Ülkemiz tropikal iklim kuşağında bulunmaz. Hindistan cevizi ise tropikal iklim kuşağını sever.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Hindistan cevizi kırıldıktan sonra taze olarak tüketilebilir, kurutarak pasta ve tatlılarda kullanılabilir, suyu içilebilir hatta Hindistan cevizi yağını çıkararak yemeklerde kullanabilirsiniz.
Özellikle de genele bakıldığında en fazla ceviz Kahramanmaraş ilinde yetiştirilir. Kahramanmaraş ilinde yılda ortalama 25- 30 ton aralığında ceviz toplanmaktadır. Bunun yanı sıra ceviz en çok Güneydoğu Bölgesi'nde yetişir. Bu alanlarda yetiştirilen cevizin kalitesi de çok yüksek olur.
Hindistan cevizi içi kırılarak içi açıldıktan sonra taze olarak tüketilebilirken kurutularak pasta ve tatlıların içerisine eklenerek de tüketilebilmektedir. Kendisinden yağ elde edilebilen Hindistan cevizi, özellikle cilt ve saç bakımlarında Hindistan cevizi yağı olarak da kullanılabilmektedir.
Birçok açıdan yararlı meyveler arasında yer alan Hindistan cevizi magnezyum, potasyum, çinko, E, C, K ve vitaminlerini içinde barındırır. Aynı zamanda yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini korur.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Diyar Baharat Hindistan Cevizi 150 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Bağdat Hindistan Cevizi 50 G - Migros.
Hindistan cevizi suyu vücudun pH dengesini korur ve su kaybını önler. Bu durumun sonucunda ise böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını destekler. İdrarda meydana gelen zararlı kristallerin temizlenmesini de Hindistan cevizi suyu sağlar.
Pikan cevizinin anavatanı Kuzey Amerika kıtasıdır. Özellikle ABD' nin güney eyaletleri ile Meksika önemli yetiştiricilik merkezleri ve doğal yayılış alanlarıdır.
Federal devlet yapısına sahip olan Hindistan, 29 Eyalet ile 7 Birlik Toprağından oluşmakta olup, eyaletler kendi Hükümetlerine ve Parlamentolarına sahiptirler.
Hindistan cevizi sütü, bağışıklık sistemini güçlü tutan içeceklerden biridir. Eğer doğal ve katkısız bir Hindistan cevizi sütü aldıysanız, hastalıklara yakalanma riskiniz çok düşüktür. Kan basıncını dengeleme özelliği ile kolesterolü kontrol altına özelliği sayesinde tam bir kalp sağlığı dostudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri