Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir.
Hindistan cevizi yağı ile saç bakımı banyo sonrasında yapılabilir.
Şampuan sonrasında saç uçlarına ve boylarına uygulayabileceğin bu ürünler, duştan çıktıktan sonra saçlarının çok daha yumuşak ve kolay taranabilir halde olmasına yardımcı olur. Saçlarını kökten uca nemlendirmek ve beslemek istiyorsan Hindistan cevizi yağı içeren saç maskeleri senin için ideal seçim olabilir.
Hindistan cevizi yağı çok hafif ve kolay emilen bir yağ olduğu için gece boyu saçınızda kalmasında sakınca yoktur. Saçlarınızı toplayıp, saçınıza duş bonesi takıp gece boyu saçınızın bakımını sağlayabilirsiniz. Normal saçlar için 30 dakika bekletip yıkamak yeterli olacaktır.
Yağı saçınızın her tarafına eşit miktarda uygulayın. Bir tarak yardımıyla yağı saçınızda dağıtabilirsiniz. Bu şekilde 30 dakika bekleyin ve ardından bol su ile saçınızı yıkayın.
İlgili 18 soru bulundu
Saçların onarılmasını sağlar
Saçlarınızı yıkamadan önce ya da sonra saçınıza hindistan cevizi yağı sürmek saçlarınızın daha az zarar görmesini sağlar. İlk olarak, yıkanmadan önce saçınıza yağ uygulamak, yıkama sırasında ve ıslakken maruz kaldığı hasar miktarını azaltmaya yardımcı olabilir.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Hem yıpranan saçları onaran hem de saç tellerini güçlendirerek yeri yıpranmaların önüne geçen Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda saç köklerini de destekleyerek yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Böylece azalan saçlarınız dolgunlaşır ve çok daha hızlı bir şekilde uzar.
Evet, Hindistan cevizi yağını saç diplerine sürebilirsiniz. Hatta saç diplerine bu yağ ile masaj yapmak, son derece faydalıdır. Bu işlem, saç foliküllerini uyarıp kan dolaşımını artırarak hızlı uzamasını sağlar. Derideki kuruluğu gidererek kepek oluşumunu önler ve saça doğal nemini geri kazandırır.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Saçlar Nasıl Durulanır? Hindistan cevizi yağı, saçınızda kalırsa saçlarınız yağlı ve yapışkan olabilir. Yağı saçınızdan çıkarmak için, şampuan kullanarak saçınızı tekrar yıkayın. Yağı tamamen çıkarmak için saçınızı birkaç kez şampuanlayabilirsiniz.
Eğer saçlarınız kıvırcık bir yapıya sahipse, saçların hafif nemli olduğu anda bu yağı sürmeniz yeterli olacaktır. Yine saçlarınız nemliyken Hindistan cevizi yağını saçlarınıza serum şeklinde uygulayın. Saçlar kuruduğunda düzleştirerek uzun bir süre saçların düz kalmasına yardım edebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı ve yumurta, doğal içeriklerinde bulunan maddeler, vitaminler ve mineraller sayesinde saça ihtiyacı olan nemi sağlar ve kabarmayı önler.
Saç, tırnaklar ve cilt üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle hindistan cevizi yağı yalnız başına veya farklı malzemelerle bir arada bakım amaçlı olarak tercih edilebilir. Bunun yanı sıra tatlıların ve bazı yemeklerin içerisinde kullanmak için de uygundur.
-Saçının uzunluğuna göre bir miktar Hindistan cevizi yağını kısık ateşte eritip, ılıdıktan sonra saçına sür yaklaşık 2 saat bekledikten sonra doğal bir şampuan ile yıkayabilirsin. Hindistan cevizi yağını saçına sürdükten sonra etrafı kirletmemek için bone kullanmalısın.
Saç maskesi
Birkaç yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını kısık ateşte eritin ve bir kaseye aktarın. Sıcak Hindistan cevizi yağını saç diplerine masaj yapın ve uçlarına yedirerek uygulayın. Ardından saçınızı geniş dişli bir tarakla tarayın. Saçı duş bonesi veya ılık havluyla 10-30 dakika kadar bu şekilde bekletin.
Hindistan cevizi yağının yararlarından kısaca bahsetmek gerekirse; - İçindeki yağ asitleriyle saçınızı güçlendirir, saça parlan ve canlı bir görünüm verir. - Saç derisini temizler ve saç tellerini kalınlaştırır. - Saçları nemlendirerek yumuşatır, saçın yağ dengesini korur.
Hindistan cevizi yağı ve limon suyu karışımı saçı koyulaştıracak reaksiyona neden olurlar. Limon, asidik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde kepek tedavisine yardımcı olur. Saç dökülmelerine karşı korur. Hindistan cevizi yağı, saç derisini besler ve her bir saç telinize nem verir.
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları
Doymuş yağ, demir ve K vitamini içeren bu yağ, saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olan E vitamini barındırır. Saç derisini nemlendirdiği, saçları beslediği, kepek ve mantar gibi bakterileri öldürdüğü ve kan dolaşımını hızlandırdığı iddia edilir.
kilo vermeye yardımcı olur. ve atakları yatıştırır. Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur.
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Düzenli yağlama çok iyi olsa da saçınızda çok uzun süre kalmasına izin vermenin dei dezavantajı vardır. Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Duş sonrası hafif nemli saça, saç diplerinden uçlarına doğru masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası durulama gerektirmeyen ürünümüzü maske gibi kullanmayı tercih ederseniz duştan 30 dakika önce saçınıza sürüp sonrasında durulayarak kullanım sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri