Hindistan ceviz yağı ile doğal yollardan dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Hindistan ceviz yağı kısa sürede dişleri beyazlatmaktadır ve dişlere zarar vermemektedir.
Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ile 1 çorba kaşığı karbonatı yine macun kıvamına getirip dişlerine uygula. Hindistan cevizi yağı; dişi yıpratan kimyasallar barındırmadığı için diş hassasiyetini artırmaz.
Dişleri fırçalamadan önce bir yemek kaşığı Le Sandre Organics Hindistan cevizi yağı 10 dakika boyunca ağızda çalkalanır. Yağ, ağızdaki salya sayesinde dişlerde ince ve beyaz bir tabaka oluşturmasına yardımcı olur. Ağzınızı çalkalayınız. Çalkalama sonrasında Dr Darcey Beyazlatıcı Diş Pastası ile Devam ediniz.
Ağzınıza bir tatlı kaşığı ila 3-4 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı alın. Yağı 5 ila 20 dakika boyunca diş aralarınız, diş etleriniz, diliniz, damağınız ve genzinizde dolaştırın. Süre tamamlandıktan sonra yağı lavaboya tükürün.
Ağza yağ çekme uygulaması, dişlere bakım yapma yöntemi olarak bir çay kaşığı yemeklik sıvı yağın ağızda çalkalanmasını (genellikle hindistan cevizi yağının) gerektirir.
İlgili 27 soru bulundu
Hindistan cevizi yağının dişlerinizdeki plak birikimini. azaltabileceğini ve diş eti hastalığına karşı savaşabileceğini göstermektedir.
Sabah uyanınca aç karnına 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını ağzımıza alıyoruz. Bu yağı yaklaşık olarak 15-20 dakika arasında ağzımızın içinde dişlerimizin arasında döndürüyoruz. Oil pulling işlemini mutlaka en az 15 dakika yapmalıyız.
Hindistan cevizi yağı çok hafif ve kolay emilen bir yağ olduğu için gece boyu saçınızda kalmasında sakınca yoktur. Saçlarınızı toplayıp, saçınıza duş bonesi takıp gece boyu saçınızın bakımını sağlayabilirsiniz. Normal saçlar için 30 dakika bekletip yıkamak yeterli olacaktır.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz. Diş macunu olarak bu karışımı hafta bir defa kullanmanız yeterlidir.
Uygun bir kasenin içerisine 5-6 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı koyun. Ardından bu yağı tüm saçınıza ve saç diplerinize uygulayın. Saçınızı bir bone ile sararak 30 dakika bekleyin.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin başında limon ve karbonat karışımının dişlere uygulanması gelir. Bunun için karbonata limon sıkılıp karıştırılır ve diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanır. Daha sonra ağız iyice çalkalanarak karışımdan temizlenmesi sağlanır.
Antibakteriyel içeriği sayesinde ağız gargarası olarak kullanıldığında ağız enfeksiyonlarını azaltmada etkili olabilir. Plak oluşumu ve ağız kokusunu gidermede Hindistan cevizi yağından faydalanılır.
Hindistan cevizi yağı içerisinde yer alan E vitamini ve birçok antioksidan madde sayesinde cilt lekelerinin rengini açma ve ciltteki renk eşitsizliklerini giderme etkisine sahiptir.
Hindistancevizi yağı, limon suyu ve her derde deva karbonat'ın karışımıyla yaratılan bu detoks ve nemlendirici etkili maske, özellikle siyah nokta ve genişlemiş gözeneklerin tedavisinde kullanılıyor.
8) Cilt Temizleyici Olarak Kullanılabilir
Hindistan cevizi yağı tüm özelliklerinin yanı sıra iyi bir yüz temizleme ürünüdür. Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır. Ayrıca antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki bakteri ve mikropları yok eder. Sivilcelere karşı etkilidir.
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Her gün en az sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalamak, dişlerimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakım aynı zamanda dişlerimizin beyaz kalması için de gereklidir. Bunun dışında dişlerimizi korumak için yemek sonrasında süt içebiliriz.
Elma Sirkesi ve Tuz
1 çay kaşığı tuz (mümkünse himalaya), 1 tatlı kaşığı elma sirkesini tuz eriyinceye kadar karıştır. Dilersen içine az miktar karbonat da ekleyebilirsin. Dişlerini bu karışımla her gün fırçaladığında bir hafta sonra renginin açılmaya başladığını görebilirsin.
Saçın güzel ve sağlıklı görünmesini sağlayan şey de işte bu. Avuçlarınıza sürdüğünüz Hindistan cevizi yağı ile saçlarınıza masaj yapıp birkaç saat beklettikten sonra yıkamanız yeterli. Bunu haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağını saçlarınıza her hafta bir kere uygulamanız yeterli. Bakım yapmadan önce saçlarınızı normal şampuanınızla yıkayın ve saçlarınızı bol su ile durulayın. Sonrasında saçlarınızı havlu ile sarın ve saçlarınızdaki fazla suyu alın. Saçlarınızı bir tarak ile tarayın ve düzgün bir form almasını sağlayın.
Hindistan cevizi yağı özellikle antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde cilt yenilenmesi sağlaması, ağız sağlığını iyileştirmesi, saçları kuvvetlendirmesi ve besleyici özelliğiyle kişiyi tok tutarak kilo verilmesini kolaylaştırmasıyla bilinir.
Diş etine uygulanan yağ çekme yöntemi, yakın zamanda faydaları kabul edilmiş doğal bir yöntemdir. Ağızda yağ çekme işlemi, bir çorba kaşığı hindistancevizi yağının yaklaşık 20 dakika kadar ağızda çalkalanması, ardından yağın tükürülerek ağzın durulanması şeklinde yapılır.
Dişlerinizi fırçalamadan önce dil sıyırıcı ile temizledikten sonra 1 yemek kaşığı TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Yağı ile 10 - 15 dk çalkalamak (oil pulling), dişlerinizi fırçalayarak ya da diş ipiyle ulaşamadığımız noktalara ulaşır ve bu sayede ağız içi temizliği sağlar.
Hindistan cevizi yağı: Cilt bakımının vazgeçilmezlerinden olan Hindistan cevizi yağı dudaklara da nem depolar. Yatıştırıcı etkisi kışın soğuk havalarında tahriş olan dudakları kendine getirir. Shea yağı: Bu yağ hem güçlü bir antioksidan hem de kırışıklık azaltıcı bileşenler içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri