Natürel Hindistan cevizi yağı katıyken bembeyaz, eriyip sıvılaştığında ise berrak bir görünüme sahiptir. Piyasada ulaşabileceğiniz en saf Hindistan cevizi yağı natürel olanlarıdır. Üstelik hiçbir katkı maddesi barındırmayan bir ürün olduğu için cilt ve saç bakımınızda da rahatlıkla bu tür bir yağ kullanabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken nokta, Hindistan cevizi yağını alırken, oda sıcaklığında katı formda (Soğuk Sıkma) olanlarını tercih etmeniz en doğrusu olur. Hindistan cevizi yağının içerisinde inceltici katkı yağı olmayan üretimlerden satın aldığınıza dikkat etmelisiniz.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SEÇİLİR? Hindistan cevizi seçiminde boyutuna göre daha ağır olanları ve bol sulu olanları tercih edin. Hindistan cevizinin sulu olup olmadığını anlamak için ise Hindistan cevizini sallayın ve içindeki su sesine odaklanın.
Hindistan cevizi yağı, yapısı gereği çok hızlı hal değiştirebilen özel bir yağdır. 22 derecenin üzerinde şeffaf bir görüntü alır, altında ısılarda ise donmaya ve 3-4 dereceye geldiğinde tamamen kar beyazı bir görüntüye dönüşecektir. Hindistan cevizi yağı, katı ve sıvı diye bir ayrım olması mümkün değildir.
Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır.
İlgili 29 soru bulundu
Hindistan Cevizi Yağı Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Yağ bozulduğunda kendini kolayca ele verir. Dokusunda ve kokusunda değişim barizdir. Yağ üzerinde siyah bir tabaka oluşabilir.
güzel kokulu ve hafif bir yağ, saça iyi gelen nadir şeylerden biri.
Hindistan Cevizi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan cevizi yağı, cilt için doğal bir nemlendiricidir. Özellikle kuru ve hassas ciltler için idealdir. Kuru ciltten şikayetçiyseniz Hindistan cevizi yağını ellerinizle ısıtıp doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.
Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı, maddeyi hiçbir kimyasal işleme maruz bırakmadan üretme sonucunda elde edilir. Sıkılan ürün kurudur ve kesinlikle rafine işlem görmemiş olmalıdır. Hindistan cevizinin içindeki su çıkarılarak kurutulur ve pul şekline gelecek şekilde öğütülür.
Natürel Hindistan cevizi yağı katıyken bembeyaz, eriyip sıvılaştığında ise berrak bir görünüme sahiptir. Piyasada ulaşabileceğiniz en saf Hindistan cevizi yağı natürel olanlarıdır. Üstelik hiçbir katkı maddesi barındırmayan bir ürün olduğu için cilt ve saç bakımınızda da rahatlıkla bu tür bir yağ kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
Kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir
Araştırmalar, Hindistan cevizi yağının cinsel ilişkide kayganlaştırıcı olarak kullanılmasının oldukça güvenli ve etkili olduğunu gösteriyor. Ancak Hindistan cevizi yağı latex prezervatifleri zayıflatacağından poliüretan prezervatifleri tercih etmelisiniz.
·Hindistan Cevizi Yağı
E vitamini zarar gören cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olur. Hem göz çevrenizde olan kuruluk problemini önleyecek hem de Hindistan Cevizi Yağını gece göz altlarınıza masaj yaparak uyguladığınızda göz altlarınızda bulunan koyu halkaların azalmasına yardımcı olacaktır.
Dişleri fırçalamadan önce bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 10 dakika boyunca ağızda çalkalanır. Yağ, ağızdaki salya sayesinde dişlerde ince ve beyaz bir tabaka oluşturur.
Hindistan cevizi yağının en önemli özelliklerinden biri cilt tonunu eşitlemesi ve kolajen üretimini hızlandırmasıdır. Yapılan bir araştırmaya göre; Hindistan cevizi yağı serbest radikallerle savaşmaya ve zarar görmüş cildi beslemeye son derece yardımcı olarak, anti bakteriyel özellik oluşturur.
Hindistan cevizi yağını saçlarınıza her hafta bir kere uygulamanız yeterli. Bakım yapmadan önce saçlarınızı normal şampuanınızla yıkayın ve saçlarınızı bol su ile durulayın. Sonrasında saçlarınızı havlu ile sarın ve saçlarınızdaki fazla suyu alın. Saçlarınızı bir tarak ile tarayın ve düzgün bir form almasını sağlayın.
Hindistan cevizi yağı, tropik bir meyve olan Hindistan cevizinin etli kısımlarından elde edilen doğal bir yağ çeşidini oluşturuyor. Bu opak beyaz renkli ve katı kıvamlı bitkisel yağ, 24 derece ve üstü sıcaklıkta sıvı haline geliyor.
İçeriğindeki Orta Zincirli Yağ Asitlerinin etkilerine bağlı olarak Hindistan cevizi yağının faydaları saymakla bitmez desek yeridir. Hafızayı ve beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Antibakteriyel ve antifugnal özelliğiyle bağışıklık sistemini destekler.
Hindistan cevizi yağı nasıl saklanır
Hindistan cevizi yağı güneş almayan, kuru ve oda sıcaklığında bir yerde yaklaşık 2 yıl dayanabilir.
Hindistan cevizi yağı uzun süre saklanabilir ve bozulmadan dayanabilir. Kilerde, buzdolabında veya serin bir ortamda uzun süre depolanabilir.
Faydaları saymakla bitmeyen hindistan cevizi yağını bildiğiniz gibi hem yiyeceklerinizde hem de vücudunuzu, saçlarınızı, kaş ve kirpiklerinizi nemlendirmede kullanabilirsiniz. İçerdiği antioksidanlar sayesinden daha sağlıklı kirpikleriniz için hindistan cevizi yağı da çok iyi bir seçenektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri