Hindistan cevizi sütü, aslında gerçek bir süt değildir. Hindistan cevizinin içinde bulunan olgun kısımdan elde edilen bir sıvıdır.
Hindistan Cevizi Sütü ile Neler Yapılabilir? Hindistan cevizi sütünü tek başına tüketebileceğiniz gibi, ara ve ana öğünler için pek çok tarifte de kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi sütü, süt , laktoz, soya , fındık veya tahıllardan tamamen arınmış olduğu için, süt ve fındık veya tahıl bazlı sütlere alerjisi olan herkes için iyi bir seçenek olur. Artı olarak davegan ve bitki bazlı beslenenler için oldukça iyidir. Kalori: 552. Yağ: 57 gram.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Hindistan cevizi sütü temelde pişirmede kullanılırken, hindistan cevizi suyu bir içecek ve daha çok enerji içeceği olarak kullanılır. Hindistan cevizi sütü, hayvan sütüne alternatif olarak kullanılırken, hindistan cevizi suyu sirke ve alkol yapımında kullanılır.
İlgili 21 soru bulundu
Alerjen besin grubunda olmayan Hindistan cevizi sütü, 6 ayını dolduran bebeklere verilebilir.
Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
Hindistan cevizini derince bir sürahi veya bir kavanoza alalım üzerine kaynar suyu ekleyip karıştıralım blender ile 2 dakika boyunca yüksek devirde beyazlayıp süt gibi oluncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi alerjisi çok nadirdir. Hindistan cevizi alerjiniz varsa, hindistan cevizi içeren yiyecekleri yedikten sonra belirtiler yaşayabilirsiniz. Bu belirtiler arasında döküntü ve kurdeşen, mide rahatsızlığı, hırıltılı solunum veya öksürük ve dudakların, dilin ve yüzün şişmesi vardır.
Hindistan Cevizi Sütü % 53,90 karbonhidrat, % 3,88 protein, % 38,40 yağdan oluşur.
Bitkisel sütlerin laktoz ve kolesterol içermediğini vurgulayan Öten, "Bitkisel sütler, inek sütü veya diğer hayvansal sütler gibi laktoz içermediği için gaz, şişkinlik ve hazımsızlık yapmıyor. Kolesterol içermediği için ve yüksek miktarda doymamış yağ içeriği ile kalp damar sağlığını koruyucu etkisi var.
İlave şeker veya tatlandırıcı içermez. Bir kalsiyum kaynağı.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizi sütü, potasyum, magnezyum gibi minerallerin üretilmesine yardımcı oluyor. Bu özelliği ile hamileler için de oldukça faydalı. İdrar yolunun temizlenmesine yardım ediyor, böbrek taşı oluşumunu engelliyor.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Vitamin, antioksidan ve mineraller bakımından zengin olan Taze Hindistan Cevizi hamilelik döneminde kadınların en destekleyici yiyeceklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Taze Hindistan Cevizi ayrıca, suyunun sıfır kolesterol içermesiyle de anne adayının fit görünümünü korumasına yardımcı oluyor.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Hindistan cevizine; İngilizcede “coconut”, Almaca'da “kokosnoot” ve İtalyancada “noce di cocco” denir.
Özetle Hindistan cevizi ;
İsmine rağmen, hindistan cevizi bir ceviz değil, drupe olarak bilinen bir meyve türüdür.kuruyemiş alerjisi olan çoğu insan, herhangi bir reaksiyon belirtisi olmadan hindistancevizi ve ürünlerini güvenle yiyebilir.
Hindistan cevizi, hızlı sindirime ve sindirim ve bağırsak bozuklukları ile ilişkili diğer semptomlara fayda sağlar. İçeriğindeki diyet lifi besinlerin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusmayı ve mide bulantısını azaltır.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Hindistan cevizi hem orta zincirli yağ asidi içeriği nedeniyle bağırsak hastalıklarına iyi gelir hemde onarıcı özelliğe sahiptir. Hemde CAPRİLİK ASİT içeriği ile anti bakteriyel, anti viral ve anti fungal (mantar kovucu) dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri