Hindistan'daki hayvan tapımı, Antik Mısır'da olduğu gibi bütün canlı türlerini kapsamaz. Zira sadece şu hayvanlar tapım objesi kabul edilir: hörgüçlü inek/zebu, maymun/hulman ape, fil, Bengal kaplanı ve bazı yılanlar.
Derin konulara girmeden önce bazı yanlış bilinen detayları ortadan kaldıralım: Hayır, ineğe tapmıyorlar. İnek, kutsal görülen bir hayvan sadece. Fotoğrafta gördüğünüz kadın ise ineğe tapınmakta değil; bereketi ve verdiği her şeyi için ineğe şükranlarını sunmakta. Hinduizm, ritüelleri seven bir din.
Hindistan'da inek eti sorunu
Hindu inancında inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor.
İnek öldürmenin cezalandırılmasına yönelik yasaların çok sayıda eyalette aktif olarak uygulandığı Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde Mart ayında yapılan bir yasal değişiklikle inek öldürmenin cezası müebbet hapis olarak belirlendi.
Çoğu dinlerin aksine Hinduizm, tek bir tanrıya tapınmayı öngörmez. Bir Hindu; Şiva, Vişnu, Rama, Krişna veya diğer tanrı ve tanrıçalara tapabilir ya da her ferdin içinde yer alan "Yüce Ruh"a veya "Yıkılmaz Ruh"a inanabilir ve hâlâ Hindu olarak anılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Hindistan'daki hayvan tapımı, Antik Mısır'da olduğu gibi bütün canlı türlerini kapsamaz. Zira sadece şu hayvanlar tapım objesi kabul edilir: hörgüçlü inek/zebu, maymun/hulman ape, fil, Bengal kaplanı ve bazı yılanlar.
Hinduizm mistik bir din olarak geçiyor, kitabı yok, peygamberi yok, Brahman olarak bilinen yüce bir yaratıcı güce inanıyorlar.
Hayvanları Koruma Kanunu'na göre evcil hayvanını kasten öldüren kişi, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası alacak. Ev hayvanını terk edene ise 2 bin lira ceza kesilecek.
HİNDİSTAN'DA SIĞI ETİ YENİLMİYOR
Sığır eti kesiminin birçok eyalette yasak olduğu Hindistan'da, bu suçu işleyenlere aralarında para ve hapis cezasının da yer aldığı çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Hinduizm'de inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor.
İneğin kutsallığı ile ilgili bilgilere geçmeden önce şunu ifade edelim ki, Hindistan'da inek dışında kutsal olduğuna inanılan başka hayvanlarda bulunmaktadır. Bu hayvanlardan bazılarının isimlerini şöyle sayabiliriz: Fil, bengal kaplanı, bazı yılanlar ve maymun.
Nüfusun çoğunluğunun vejetaryen olduğu Hindistan'da süt ürünleri ana protein kaynaklarından biri. Süt tabanlı peynir, sade yağ, yoğurt ve soslar günlük yaşamın ayrılmaz parçası ve ülkeyi süt ürünlerinin dünyadaki hem en büyük tüketicisi hem de en büyük üreticisi yapıyor.
Ayaklar kirli olarak kabul edildiği için hiçbir nesneye (özellikle de kitaplara) ayaklarınız veya ayakkabılarınız ile dokunmamalısınız. Yanlışlıkla bunu yaparsanız hemen özür dilemelisiniz. Hintliler sıklıkla ellerini kendi başlarına veya gözlerine dokundurarak özürlerini sunarlar.
Hindistan'da baskın din Hinduizm olup, ülke Endonezya ve Pakistan'dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir.
Hinduizm'de inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor. Ülkede hayvanları kesimhaneye götürdükleri ve et yedikleri iddiasıyla özellikle Müslümanlara yönelik çok sayıda nefret saldırısı düzenlendiği ifade ediliyor.
Hinduizm'in temel tanrılarını Üçleme (Trimurti) olarak tasvir edilmiştir. Bunlar Vişnu, Şiva ve Brahma'dır. Araştırmada bu üç Tanrının yanı sıra diğer önemli Tanrı ve Tanrıçalardan Lakshima, Durga, Sarasvati, Krishna, Rama, Hanuman, Ganesha, Kali, Nandi, Ganga ve Budha isimli tanrılardan bahsedilmiştir.
Hinduizm, bir dinden çok gelenekler ve yaşayış şekilleri ile harmanlanan bir inanış şeklidir. Tek tanrılı bir din olmayan Hinduizm'e nüfusn çoğunluğu tarafından inanılan 3 büyük tanrısı da vardır. Bunlar ise; Şiva, Rama ve Vişnu'dur. Bunlar dışında farklı tanrılara olan bazı inançlar da söz konusudur.
Merhabalar, Hindistan'da tavuk eti tüketimi çok yaygındır, bundan dolayı tavukçuları her köşe başında görebiliriz. Kasaplar genelde tavuk derisini kullanmazlar ve taze et satarlar.
Hindistan'daki vejetaryen yemeklerin büyük bir kısmı da aslında vegan kategorisine girebiliyor, yani hayvansal hiçbir ürün içermiyor. Tam tersine, ülkenin yerel tahıllara, bakliyata ve sebzelere dayalı çok zengin bir yemek tarihi var. Ülkedeki vegan beslenme hareketi büyüyor.
Dünyadaki çoğu ülkeden farklı olarak mutfaklarını şekillendiren, herkes tarafından bilinen bir gelenekleri vardır; 'ahimsa' adı verilen şiddet karşıcılık mantığıyla hindular et yemeyi yasaklamışlardır. Vejeteryanlığı ahlaklı bir yaşam biçimi olarak görürler ve et yenilmesini pis bir olgu olarak algılarlar.
"Çok yüzeysel, derin bir çukur açılıp gömülmediyse ölü hayvanlar açığa çıkabilir, hastalık bulaştırabilir. Ölen hayvanlar tıbbi atık olarak özel poşetler içerisinde belediyeye veriliyor. Bunların tek tek ayrı bir yere gömme olanağı olmadığı için topluca gömülüyor.
12 nci madde kapsamındaki hayvan kesimleri ile 13 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen hususlar dışında bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldüren kişi altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Ölen yabani hayvanlar yahut evcil hayvanlarımızı ne yapmamız gerekir, dinen sünnet nedir, gömmek/başka hayvanlara yedirmek vb.? Bu konuda dini bir emir veya yasak yoktur. Meseleye sağlık ve çevre açısından bakılmalıdır. En uygun olanı gömmek ise gömülmelidir.
Çin & Hindistan'da Dinin Yeri. Bu düzen ilkesi, günümüzde hâlâ uygulanmakta olan dünyanın en eski dininde de çok önem taşımaktadır: Hinduizm (mensupları tarafından Sanātana Dharma, ''Ezeli-Ebedi Yol/Din'' manasında bilinen, M.Ö. 5500 gibi erken bir tarihte, ancak muhakkak M.Ö. 2300 civarında ortaya çıktığı düşünülen).
Hindistan'da İslam, ülke nüfusunun %14,2'sine tekabül eden yaklaşık 172 milyon insan ile Hindistan'ın en büyük ikinci dinidir (2011 sayımı). İslam, ilk olarak Arap tüccarlar tarafından 7. yüzyılın başlarında Hindistan'ın batı kıyısında yer alan Malabar ve Konkan-Gucarat'a gelmiştir.
En çok bilinen Hint et yemeği: Tikka Masala'dır.
Bu yemek kırmızı et veya tavuk eti ile hazırlanabilir. İçerisinde Masala sosu, çeşitli baharatlar ve etler vardır. Bu yemek dışında, Sığır Vindaloo, Murg Chatpata gibi et yemekleri de oldukça meşhurdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri