Hindistan'da kutsal adledilen ineklerin etleri yenmezken, tezekler kırsal kesimlerde ısınmak için kullanılıyor.
Hintlilerin sığır eti, Müslümanların ise domuz eti yememesi kuralından gelen saygı, mutfağın ana kaynağını kuzu, koyun ve keçi olarak belirlemiştir.
Hindistan'ın iki dili vardır: Hintçe ve İngilizce. Hintçe, Devanagari komut dosyası kullanılarak yazılmıştır. Ama en büyük şehirlerin dışında - Yeni Delhi ve Mumbai - çok az insan onları ilk dilleri olarak konuşuyor.
Hindistan da en yaygın mezhep Sünniliktir. En yaygın fıkhi mezhep olarak ise Hanefi mezhebi yaygındır. İslam, 12. yüzyılda Kuzey Hindistan'a Türk seferleriyle yayılmaya başladı ve o zamandan beri Hindistan'ın dini ve kültürel mirasının bir parçası haline gelmiştir.
Hindistan'da baskın din Hinduizm olup, ülke Endonezya ve Pakistan'dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir.
İlgili 30 soru bulundu
Hindu inancında inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor. Hindu milliyetçisi Hindistan Başbakan Narendra Modi, 2014'te iktidara geldiğinden bu yana birçok eyalette inek kesimine yasak getirildi.
İdli. Hintlilerin en çok tüketilen kahvaltısıdır. Fermente olmuş pirinç ve mercimekten oluşur. Yanında sambar ve domates sosu ile servis edilir.
Hinduizm'de inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor.
Nüfusun çoğunluğunun vejetaryen olduğu Hindistan'da süt ürünleri ana protein kaynaklarından biri. Süt tabanlı peynir, sade yağ, yoğurt ve soslar günlük yaşamın ayrılmaz parçası ve ülkeyi süt ürünlerinin dünyadaki hem en büyük tüketicisi hem de en büyük üreticisi yapıyor.
Hindistan'ın Gujarat eyaletinde yerel parlamento Hayvan Koruma Yasası'nda yaptığı değişiklikle inek öldürmeye ömür boyu hapis cezası getirdi.
Sanskritçe'deki ''Bindu'' kelimesinden türeyen Bindi, alın ortasına uygulanan parlak, kırmızı noktadır. Kaşlara yakın uygulanır. Bunun sebebi, kaşların ortasında bulunan ''ajna'' bölgesinin varlığıdır. Bu bölgenin altıncı çakra ve bilgeliğin merkezi olduğuna inanılır.
Pirinç, Hindistan mutfağı için önemli besinlerden biridir. Et, sebze, yumurta ve aromalar eşliğinde hazırlanan Biryani, Hindistan'ın yöresel yemekleri arasında en tanınanı denilebilir.
Hintliler ekmeğe naan diyor. Bizim lavaş ekmeğimizin çok daha kalınını düşünün. İşte, naan böyle bir şey. Her yemeğin yanında servis edilen naan, bazen sadece köri ile beraber bir atıştırmalık olarak tüketiliyor.
Ahşap oymacılığı, minyatür resim, pirinç eşyalar, deri işleme, halı ve kilimler gibi pek çok el emeği ürün Hindistan'da satılmaktadır. Turistlerin dikkatini çeken bu el sanatları ürünlerden de alınmalıdır. Baharat, tütsü ve parfüm: Hindistan kendisine özgü pek çok baharata sahip bir ülkedir.
Hindistan'daki hayvan tapımı, Antik Mısır'da olduğu gibi bütün canlı türlerini kapsamaz. Zira sadece şu hayvanlar tapım objesi kabul edilir: hörgüçlü inek/zebu, maymun/hulman ape, fil, Bengal kaplanı ve bazı yılanlar.
Hindistan dünyada en fazla vejetaryenin yaşadığı ülke olarak kabul ediliyor. Ancak vejetaryenler ülkesi Hindistan'da et tüketimi hızla artmaya başladı.
Hindistan'da tavuk, yumurta ve et tüketimi sadece yemek alışkanlıkları değil, aynı zamanda derin kültürel, dini ve tarihsel bağlamlar içinde şekillenmiştir. Bu tercihler, Hindistan'ın zengin kültürel mirasının bir parçası olarak günümüze kadar taşınmıştır.
Baharatların cenneti olarak bilinen Hint mutfağı, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Yemekler, bölgeden bölgeye ve inanca göre farklılıklar gösterir. Ancak bu mutfağın temelini baharatlar, taze otlar ve tohumlar oluşturur. Sulak bölgelerde pirinç ve balık, kurak bölgelerde ise et ve buğday tüketimi fazladır.
HİNDİSTAN'DA SIĞI ETİ YENİLMİYOR
Hinduizm'de inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor.
Kuzey Hindistan Mutfağı
Kuzey bölgesinin yemeklerinde Moğol ve Pencap etkisi görülmektedir. Et yemekleri, özellikle kuzu eti ve bakliyat en çok bu bölgede tüketilmektedir.
Aryan kökenli olan Hintlilerin kökeni MÖ dört binli yılların öncesine, Çin uygarlığının kökeni ise MÖ dört binli yıllara dayanmaktadır.
Ülkenin 1,2 milyarlık nüfusunun yüzde 94'ünü Hindular ve Müslümanlar, yüzde 6'sını Hristiyanlar, Sihler, Budistler ve Jainler oluşturuyor. Hindistan'da bağımsızlıktan sonra ilk nüfus sayımı 1951'de, sonuncusu ise 2011'de yapıldı.
Bindu denilen bu noktalar Hindu kelimesinden türemiş Sanskritce bir sözcüktür. Hintlilerin iki kaşlarının ortasına yaptıkları evliliği sembolize eden kırmızı, turuncu (veya başka renklerdeki) nokta. Hintli kadınların alınlarına yapıştırdıkları bu noktaların negatif düşüncelerden koruma özelliği olduğuna inanılıyor.
Günü- müzde Hint toplumunda kadınlar iki kaşın ortasına gelecek şekilde alınlarına kıyafetlerine uygun olarak farklı renk ve modellerde bindi denilen yapışkanlar takmaktadır. Bu takı Hin- duizm inancındaki ruhun insan vücudundaki yerini ve üçüncü gözü sembolize etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri