İşte yukarıda sayılan komplikasyonları oluşturmuş yüksek tansiyon Hipertansiyon C Dilimi olarak kabul edilir.
İşte yukarıda sayılan komplikasyonları oluşturmuş yüksek tansiyon Yüksek tansiyon C Dilimi olarak kabul edilir.
Hipertansiyon, kalpten vücuda taşınan kanın atardamar duvarlarına uyguladığı kuvvetin, kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına neden olabilecek kadar yüksek olduğu yaygın bir tıbbi duruma verilen isimdir. Hipertansiyon aynı zamanda yüksek tansiyon adıyla da bilinir.
C dilimi hastalık var ama gerekli doz ilaç kullanımında hastalık kontrol altında olup polislik yapmaya engel değildir. D dilimi Hastalık Gerekli doz ilaç kullanımına rağmen kontrol altına alınamayıp, polislik yapamaz demek. E dilimi hastalık ciddi seviyede olup artık ne polislik nede memurluk yapamaz demek.
Uzun süre belirti göstermeyen ve tedavi edilmeyen hipertansiyon kalp, böbrek, beyin gibi hayati organlarda ciddi hastalıklara neden olabildiği gibi, damarlarda meydana gelen bu yüksek basınç damarın iç yüzeyinde hasara yol açarak tıkanmaya, genişlemeye hatta yırtılmaya neden olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Kalp yetmezliğine neden olan birçok hastalık vardır. En önemli nedenlerin başında kalp damarlarında tıkanıklık oluşmasıyla hipertansiyon gelmektedir. Yüksek tansiyon, hem kalbin önünde bir basınç oluşturarak ve hem de damar sertliğine neden olarak kalp yetmezliğine yol açar.
Yaş: Yüksek tansiyon görülme oranı ilerleyen yaşla birlikte artar. Buna karşın tansiyon yüksekliği genellikle ilk olarak 35-50 yaşlarında saptanır. Cinsiyet: 50 yaşın altındaki grup ele alındığında erkeklerde daha sık görülür. 55 yaşından sonra ise kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır.
Güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmelerine rağmen, Emniyet Hizmetleri Sınıfında (gece ve gündüz) çalışabilecek iyilik haline ulaşamamış olanların durumları D dilimi kapsamında değerlendirilir.
Komplikasyonsuz hali B dilimi, komplikasyonlu hali D dilimine girmektedir. B veya D dilimi rahatsızlıklarda, uzman erbaşlara "görev yapamaz" kararlı sağlık kurulu raporu verilmektedir.
b) D dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilenler Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışamazlar.
Hipertansiyon tedavisinin temelinde yaşam tarzı değişiklikleri yatar. Aynı zamanda yüksek tansiyon tedavisinin önemli bir bölümünü ilaç tedavisi oluşturur. Yüksek tansiyon tedavisi sırasında yaşam tarzı değişiklikleri, düzenli egzersiz, kilo kontrolü, tuz alımının kısıtlanması çok önemlidir.
Hipertansiyonun hasar oluşturduğu başlıca hedef organlar kalp, beyin, gözler, böbrekler ve atardamarlardır.
Hipertansiyon tanısı için öncelikle kişinin farklı tarihlerde ölçülen kan basıncının, 140/90 mmHg değerinin üzerinde olması gerekir. Fizik muayenenin ardından 24 saatlik holter kullanımı ile kişinin kan basıncı takip edilir. EKG, (elektrokardiyogram) EKO, (ekokardiyografi) çekilir.
Bu doğrultuda “psikiyatrik hastalıklarda hastalık branşlarının sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar idari polislik görevine aktarılmazlar.” denerek psikiyatrik hastalıkların D dilimi sağlık şartları taşıyanlara malulen emeklilik dışında bir seçenek bırakılmamaktadır.
a) C dilimi sağlık şartlarını taşıyan Emniyet Hizmetleri Sınıfı personel, hastalıklarının ciddiyeti değerlendirilerek, birimlerinin faal görevleri dışında kalan diğer görevlerde çalıştırılabilir ve bu personel için hastalıklarının ciddiyetine göre farklı çalışma durumları belirlenebilir.
➢Bu tür hastalıklara çalışan çalışmayan herkes yakalanabilir. çalışıyor olmasının özel bir önemi yoktur. ➢Örnek olarak ÜSYE, grip, nezle gibi toplumda yaygın olan genel hastalıklar bu türe girer. kanserler, hipertansiyon, gibi hastalıklar bu grupta yer alır.
3- "Psikiyatrik hastalığı olanlar hariç, en az Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıdığı sürece polis amiri olarak çalıştırılmaya devam edilir." Şeklinde ki ifadenin, Psikiyatrik hastalık seviyesi A, B ve C diliminde yer alan personelin görevine devam etmesinin mümkün ...
Başkanlıkça yapılan incelemede C dilimi dahil olanlar öğrenciliğe devam eder. D diliminde olanlar öğrenciliğe devam edemez. Öğrencilerde C dilimi psikiyatrik hastalıklar, D dilimi olarak kabul edilir.
C dilimi raporu olan polis memurunun aktif görevlerde. çalıştırılamayacağına dair mahkeme kararıdır.
Genel idare hizmetleri şeklinde de ifade edilen bu memuriyet sınıfı, KPSS üzerinden talep edilen şart ve koşullar doğrultusunda memur alımı yapar. Bütün bu şart ve koşulları taşıyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gih memuru olma hakkını elde edebilmektedir.
a) A, B ve C dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilenler, çarşı ve mahalle bekçisi olarak çalışmaya devam ederler. b) D dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilenler Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışamazlar.
Vertigo Meniere Hastalığı Araç Tutması Hastalığı Geçmişte tanısı ve tedavisi olanlar dahil tüm adayların işe girişi uygun değildir. Akustik Nörom Geçmişte tedavi, ameliyat ve tanısı olanlar da dahil tüm adayların işe girişi uygun değildir.
Yüksek tansiyonun önemli sebeplerinden biri de böbrek üstü bezleri tarafından aldosteron hormonunun aşırı miktarda salgılanması olarak gösteriliyor. 30 yaşın altında veya 50 yaş üstünde, üçten fazla ilaç ile ancak kontrol altına alınabilen dirençli ve kontrolsüz hipertansiyona neden olan aldosteron hormonunun ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri