Hipnoterapinin etkililiği, kişiden kişiye ve durumdan duruma değişebilir. Ancak, hipnoterapi birçok durumda etkili bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir. Bazı araştırmalar, hipnoterapinin stres, anksiyete, kronik ağrı, uyku sorunları, bağımlılık ve diğer zorluklarda yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Cinsel sorunlar, depresyon, uyku bozukluğu gibi birçok sorunlarda hipnoz ile tedavi etkisini göstermiştir. Hipnoterapi yetkili bir kişi tarafından yapılıyor ise, hiç bir yan etkisi yoktur. Bu terapinin en olumsuz yanı, herkesin eşit derecede hipnotize olmamasıdır.
Hem kendi kendine hipnoz ile hem de terapi sırasında derin rahatlama ve gerginlik yaratan hislerden kurtulma mümkündür. Ayrıca hipnoz ile olumlu duygular harekete geçmekte, kendine güven ve yeterlik hislerinde artış sağlanmakta, kendi kendini kontrol duygusu güçlenmektedir.
Tıpta pek çok alanda kullanılan hipnoz tedavisi depresyon hastalıklarında da oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Bazen ilaçlarla birlikte de kullanılabilir. Kullanılan ilaçların kullanılmasına gerek kalmaz veya dozu azaltılır. İlaç tedavisinden istenen sonuç alınamayabilir ayrıca ilacın yan etkileri vardır.
Bu tedaviye ihtiyaç duyan sağlık sorunları olan kişilere ilk olarak değerlendirme seansları yapılır. Bu 2-3 seans sürebilir. Sonrasında ise klinik duruma göre seanslar 2-3 seanstan 20 seansa kadar sürebilmektedir. Hipnoterapi seansları başlangıç olarak haftada iki seans uygulanması yeterli olacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Hipnoz yeteneği, zayıflığı ya da zeka düşüklüğünü göstermez. Aksine zeki ve eğitimli insanlar daha kolay hipnoza girebilirler. Hipnoz bir uyku hali değildir. Birçok danışan, hipnozu yaşadıkları deneyimi bir trans olarak değil, telkin edilen olaylarla ilgili dikkat odaklanması olarak tanımlar.
Hipnozun etkisi kalıcı mıdır? Hipnozun etki alanı beyin olduğundan dolayı, etkisi de kalıcı olmaktadır.
Buradan da anlaşılabileceği gibi bir kişinin hipnoza girebilmesi için gönüllü olması, konsantrasyonunun ve hayal gücünün yeterli olması zorunludur. Veya bir başka deyişle isteksiz, gönülsüz olanlar ya da konsantrasyonu ve hayal gücü yetersiz olanlar hipnoza giremezler.
Depresyon tedavi edilebilir ve tedavi gerektiren tıbbi bir durumdur. Bu tedavi süreci bazı vakalarda uzun sürebilir. Depresyonu olan bireylerin çoğu ilaç, psikoterapi veya ikisinin birleşimi ile devam eden bir tedavinin sonucunda iyileşebilirler.
Hipnoterapi; depresyon, kaygı bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, uyku bozuklukları,uyku bozuklukları, fobiler, öfke kontrolü, sigara,alkol ve madde bağımlılıkları, sınav stresi, dikkat eksikliği, kilo verme, kekemelik ve panik atak tedavisinde kullanılabilir (https://www.hipnoterapi.com adresinden 2019 tarihinde ...
Hipnoterapi nedir; Seanslarda hipnoz kullanılır ve amaç tedavi sürecini hipnoz ile destek sağlamaktır. Anksiyete bozukluğu, fobiler, ağrılarla baş edebilmek için ağrı yönetimi, sigarayı bırakma, kilo verme gibi çeşitli rahatsızlıklarda hipnoterapiye başvurulabilir.
Obsesif kompulsif belirtilerde tedavi oranları biraz daha düşüktür. Sigara bağımlılığı, kilo sorunları, uyku bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları ve madde bağımlılığında bilişsel-davranışçı terapilerle birlikte hipnoterapi uygulanmasıyla çok iyi sonuçlar alınabilir.
Hipnoz, her şeyi tedavi eden olağanüstü bir tedavi yöntemi de değildir. Hipnoz tıpta ve psikiyatride kullandığımız birçok teşhis ve tedavi yöntemlerinden sadece birisidir.
Hipnoz tehlikeli olabilir: Hipnozun kendisi zararlı değildir, bir yan etkisi yoktur.
Liebeault ve Bernheim'in ünleri Viyana'ya ulaştı, Sigmund Freud'un o kadar ilgisini çekti ki Fransa'yı ziyaret etti. Daha sonra Freud, hipnotik trans meydana getirmede etkili olamadığını öğrendi ve kendi psikoanaliz tekniği için hipnozu bütünüyle bıraktı.
Unutulmaması gereken nokta, “hipnozun asla bir büyü veya sihir olmadığıdır”. Diğer bir tarife göre de hipnoz, “bir içe bakış, bir farkındalık ve bilinç altını isteğe bağlı şekilde yönlendirme hali” olarak tanımlanmaktadır.
Çeşitli psikoterapi yöntemleri ve egzersizler sayesinde ilaçsız psikolojik tedavi uygulanabilmektedir. Tedaviler sayesinde var olan şikayetlerde azalma, hatta tümüyle rahatsızlıklardan kurtulma imkanı doğmaktadır.
Depresyon olgularının % 85 ya da daha fazlası bilinen olağan tedavi yöntemlerinden yararlanır. Tedavi edilmeyen olgular ise 6-24 ayda düzelirler. % 5-10 kadar olguda ise iki yıldan fazla sürer. Tedavi ile bu süre birkaç hafta ile birkaç aya indirilebilmektedir.
Çaresizlik, değersizlik, hiçlik hissi gibi duygular egzersiz sayesinde azaltılabilir. Düşünce kontrolünü sağlayan psikoterapi teknikleri egzersiz ile desteklendiğinde ilaçsız depresyon tedavisi başarı ile mümkün olur.
Hipnoz seanslarının süresi, kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Fakat genel olarak hipnoz seansları hipnoz öncesi ve sonrası olmak üzere toplamda 60 dakika sürmektedir. Fakat bazı durumlarda, seans süresinin uzatılması tedavinin başarısı açısından gerekli olabilmektedir.
Hipnoz Tedavisi Kaç Seans Sürer? Hipnoz seans sayısı için de aynı şeyi söyleyebiliriz: Hipnoz tedavisi de diğer tüm terapi ve tedavi yöntemleri gibi, kişiden kişiye göre farklı seans sayıları gerektirir. Kimisi 3-4 seansta olumlu etkilerini görebilirken daha karmaşık konularda 8-12 seansa ihtiyaç duyulabilir.
Zira bilimsellikten uzak bazı hipnoterapi yöntemlerinin fayda yerine birtakım olumsuz sonuçlar doğurabileceği de ifade edilmektedir. Bu şartlara riayet edilmesi halinde hipnoz ile tedavi olmakta dinen bir sakınca görülmemektedir.
Hipnozla Hafıza Silme Mümkün mü? Hafızadan bir bilgiyi silecek bir silgi henüz keşfedilmemiştir. Hipnozla da olsa, hafızaya kodlanmış bir bilgiyi silmek mümkün değildir.
Hipnoz sırasında bilincin yargılayan özelliği aşılarak bilinçaltına ulaşılmaktadır. Hipnoz sayesinde, insan fizyolojisine etki edebilecek kadar güçlü olan ruhsal hayal gücü açığa çıkarılmakta, hipnoterapi ile de bu güç birçok psikolojik ve fiziksel hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir.
Yüz yüze grup eğitimi olarak yapılan Sertifikalı Hipnoz Eğitimi, toplam 52 saatlik bir hibrit öğrenim deneyimidir: Hafta sonu gerçekleşen 2 tam günlük yüz yüze uygulamalı grup eğitimi (18-20 akademik saat) + 30 saatin üzerinde online süpervizyon içerikleri ile 52 saatin üzerinde eğitimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri