Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Taşınmaza elbirliği ile sahip olan hissedarlar arasında anlaşmazlık bulunması halinde ise her bir hissedar mümkün olması halinde iştirak halinde mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesini, mümkün olmaması halinde ise ortaklığın giderilerek taşınmazın satışını dava edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hissesini satma niyetinde olmayan hissedarlar satış iptali davası açabiliyor. Anlaşmanın sağlanmaması halinde hissedarların biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hissedarlar kendilerinden habersiz bir şekilde tapunun hissesinin üçüncü bir kişiye satıldığını öne sürerek tapu devrinin iptalini isteyebilirler. Bu durumda mahkeme tapu tescil işlemini iptal edecektir. Ancak süreç öyle basit bir iptal kararı ile tamamlanmaz. Satışı yapılan hisse payı ortaklara satılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Hissedar kendi payini satabilir mi?

Ortaklar kendi hisselerini satabilir ancak diğer hissedarın haberi olmadan satış yaparsa şufa davası açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Hisseli tapu sorun olur mu?

Hisseli arsa satın almanın başlıca dezavantajları şunlardır: Hisseli arsanın tapusunda hak sahibi olarak yer alan tüm hissedarların şufa, yani önalım hakkı bulunmaktadır. Şufa (önalım) hakkı, bir hissedarın payını satma kararı almasının ardından diğer hissedarların kişinin hissesini alabilmesi anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: endeksa.com

9 hisseli arsada benim olan 300 m2'yi ayırabilir miyim?

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hisseli tapunun zararları nelerdir?

Birden çok kimsenin sahibi olduğu taşınmazdan bir hisse satın almak şu riskleri beraberinde getirir.
  1. Şufa Hakkı İle Hisseniz Elinizden Alınabilir. ...
  2. Ortaklığın Giderilmesi Davası Açılarak Taşınmazın Tamamı Satışa Çıkarılabilir. ...
  3. Yeriniz Belli Değildir. ...
  4. Kendi Başınıza Hareket Edemezsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kentmuhendislik.com

Hisseli tapuda yer belli olur mu?

Hisseli gayrimenkullerde kimin taşınmazın hangi bölümüne sahip olduğu belli değildir. Taşınmazın bütün bölümlerine tüm hissedarlar ortaktır. Bu nedenle tüm hissedarlarla ortak bir anlaşmaya varmadığınız sürece, gayrimenkulün bir kısmını bile kullanma hakkına sahip değilsinizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli Tapu Dışarıdan Birine Satılır mı? İlgili taşınmaz üzerinde hisse sahibi kişiler satın almadığı takdirde bir başkasına satış mümkündür. Fakat hisse sahiplerinin haberi olmaksızın satış gerçekleştirilirse diğer pay sahiplerinin önalım davası açmaya hak kazanacağını belirtmek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Mirasçı hissesini başkasına satabilir mi?

Bir kişi miras payını hem mirasçı olmayan üçüncü kişilere hem de yasal mirasçılara devredebilir. Miras payının devri için yazılı bir sözleşme yapılması hukuki olarak zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Hisseli tapu Bir başkasına satılır mı?

“Hisseli tapu bir başkasına satılır mı?” konusu da hisseli tapular hakkında merak uyandıran sorulardan. Satışı mümkündür, hisseli tapu sahibi hissesini başka birine devredebilir. Hisseli arsa satışı, gayrimenkul satışı ve diğer tüm taşınmaz satışları yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Hangi durumlarda tapu iptal davası açılamaz?

Tapu İptal Davası Açılamayacak Durumlar

Tapuya tescil işleminden sonraki 10 yıl boyunca, elindeki taşınmazın tapusunu devretmeden kesintisiz ve davasız bir şekilde elinde bulunduran kişi aleyhinde; tescil işleminde usulsüzlük tespit edilse dahi iptal davası açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Hisseli tapu satışı bozulur mu?

Hisseli Tapunun Satışı Mümkün müdür? Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış Noter'de yapılan sözleşme ile yahut tapu sicilinde gerçekleştirilecektir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım / şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Hisseli tapumu nasıl ayırabilirim?

Hisseli tapunun bölünebilmesi için tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak bilinen ifraz yönteminin uygulanması gerekir. Hisseli tapu ayırma işlemine ifraz denirken tapuları birleştirme işlemini tevhid denir. Bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin olması durumunda hisseli tapu ayırma yöntemi uygulayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karar.com

Hisseli yer başkasına satılır mı?

Bu nedenle hisse sahiplerinin kendi aralarında öncelikli satış hakları olduğu için bölünemez büyüklükteki tarım arazilerini, bir hisse sahibine satılabilmektedir. Eğer tüm hissedarların anlaşması gibi bir durum söz konusu ise de araziyi üçüncü bir kişiye devredebilmeniz mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Miras kalan hisseli arsa nasıl satılır?

Miras kalan arsanın hisseli olma durumunda ise satış şekli hissedarların oy çoğunluğu ile belirleniyor. Oy çoğunluğu sağlandığı taktirde arsa satışı nakit ya da kat karşılığı olarak yapılabiliyor. Mirasçı kendi hissesini 'gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi' ile satabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli bir gayrimenkul hissedarlardan birisinin veya tamamının borçlarından dolayı haciz işlemine tabi tutulabilir. Bu durumda ilgili gayrimenkul için haciz işleminin tüm unsurları ayrım olmaksızın uygulanır. Hacize konu olan borçtan dolayı borcun sahibinin gayrimenkuldeki hissesi satışa çıkarılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Mirasçılardan biri imza vermezse satış olur mu?

Mirasçılardan biri satışa onay vermezse, diğer mirasçılar satış için dava açabilirler. Mahkeme, davayı kabul ederse, satışı onaylayabilir ve satışın gerçekleşmesini sağlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur?

Murisin alt soyu mirası reddeder ise terekenin tamamı sağ kalan eşe kalır. Ancak murisin birden fazla alt soyu bulunması durumunda şu soru akla gelir: Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur? Bu durumda mirası reddeden alt soyun miras payı oranında diğer alt soyların miras payı eşitlik ilkesine göre artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Kardeşler mirasta anlaşamazsa ne olur?

Kardeşler arasında miras paylaşımı yapılırken kardeşlerden birinin miras kararına/payına katılmaması halinde noter huzurunda anlaşma sağlanamaz. Noter, rızası olmayan bir kişiye mal paylaşımı yapabilme yetkisine sahip değildir. Bu nedenle kardeşler arası uyuşmazlık davaları görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Hisse tapulu arsa alınır mı?

Hisseli tapu alınabilmesi için en az iki hissedara ihtiyaç vardır. Hissedar sayısının üst sınırı ise belirtilmemiştir yani bir arsa ya da arazinin büyüklüğüne göre istediğiniz kadar kişi ile satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve her birinizin ismi tapu üzerinde gösterilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arsahane.com

Hisseli arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Hisseli toprak olması durumunda bütün hissedarların bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra arsanın tapu kayıtlarının incelenmesi ve herhangi bir kısıtlama bulunup bulunmadığına dikkat edilmesi önemlidir. Arsanın bulunduğu bölgede yatırımların planlanıp planlanmadığının da araştırılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Hisseli arsaya ev yapılır mı?

Müşterek yani hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde, ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır?

Hisseli Arazide Yer Tespiti Nasıl Yapılır? Hisseli bir arsa ve hisseli bir arazi üzerine hissesi bulunan mal sahiplerinin, sahip oldukları alanın yerini tespit etmeleri ve arazinin sınırlarını öğrenmeleri için arsanın bulunduğu konumdaki kadastro müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: endeksa.com

Hisseli tapu e devlette görünür mü?

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Bir arsanın hisseli olduğunu nasıl anlarız?

Hisseli tapuda gayrimenkul sahiplerinin adı açık bir şekilde yazılır ve gayrimenkulün kaç ortağının bulunduğu da belirtilir. Böylece o gayrimenkulün kaç ortağa sahip olduğu belgelenmiş olur. Hisseli tapuda belirtilmeyen tek detay, hangi ortağın hangi bölümün sahibi olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bi-ozet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT