Bir hizmetlinin en fazla 6-7 sınıf temizleyeceği yerde bu sayının bazı okullarda 10-15'lere çıktığı görülmüştür. Bunun yanı sıra koridorlar, tuvaletler ve idare odaları da cabası. 5-6 (norm)kadrolu hizmetlisi olan bir okulda bugün bir veya iki tane hizmetli bulunmaktadır.
Görevli olarak hizmetli ne iş yapar, hizmetlinin görevleri ve sorumlulukları nelerdir soruları şu maddelerle cevaplanabilir; Büro alanlarında yerleri süpürmek, silmek ve gerekli olan başka işleri yapmak.
Yardımcı hizmetler servisi; kurumun santral hizmetleri, temizlik, ısınma, ulaşım, yemek yapımı, malzeme taşınması, boşaltılması ve yüklemesi ile evrakın ilgili yerlere götürülüp getirilmesi gibi görevleri yerine getiren servistir.
Okul binası, atölye ve tesisler ile okul eşyalarının temizliğini yapmak. Isıtma, sıhhi ve elektrik tesislerinin işletme, bakım, koruma ve basit onarımlarını yapmak. Okula gelen çeşitli malzeme, araç ve gereci gerekli yerlere taşımak ve yerleştirmek. Okulun badana, boya ve benzeri işlerini yapmak.
Çünkü bulunduğu sınıfta yazılı olan tüm görevleri farklı kadrolarda da olsa yapmakla yükümlü kılınmıştır. Konuyu açmak gerekirse, hizmetli, kaloriferci, bekçi, bahçıvan, aşçı vb gibi kadrolar Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan kadrolardır.
İlgili 18 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Hizmetli 2023 yılında ortalama 20.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hizmetli , Ocak 2023 yılında ortalama 15.730 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.680 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Büro alanlarında yerleri süpürmek, silmek ve diğer temizlik işlerini yapmak. Görev alanındaki tuvalet, lavabo v.b. temizliğini yapmak. Eksilen temizlik malzemelerinin takviyesini yapmak.
657 sayılı yasanın 99. maddesinde "haftalık çalışma süresi 40 saattir" denilmesine rağmen hizmetliler, haftada 65 saat çalışıyor.
Derece, yardımcı hizmetlerdeki kadrolar da en fazla 5. Derece olarak belirlenmiştir.
Sabah 7 akşam 7 çalışmak gibi bir zorunluluk yok. Hafta sonu çalışmak da isteğine bağlı. 1-Haftada 40 saat çalışır memurlar. 2-Okulda ders başlangıç ve bitişine göre Okul Müdürü mesaini düzenler ama bu durumda bile seni 40 saatten fazla çalışmaya zorlayamaz.
Yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde, Yardımcı Hizmetler Sınıfında ya da Yardımcı Hizmetler Grubunda yer alan bir kadrodan Genel İdare Hizmetleri Sınıfında veya İdari Hizmetleri Grubunda bulunan bir kadroya görevde yükselme sınavına tabi tutulmadan atanmanın mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.
Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve ...
Söz konusu Görevde Yükselme Sınavı 16/04/2023 tarihinde yapılacak olup sınava ait güncel sınav takvimi aşağıda belirtilmiştir. Sınava katılacak olan personelimize duyurulur.
3600 ek gösterge kanun teklifi 28 Haziran 2022 tarihi itibariyle TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinde yardımcı hizmetler sınıfı da yer aldı. Gazetememur.com olarak kanun teklifinde yaptığımız incelemeye göre, sadece 1-4 derece arasındaki yardımcı hizmetler sınıfı personeli 600 ek gösterge puanı alabilecek.
*YHS personeli memur tanımı kapsamına girmez
657 sayılı Kanunun hizmet sınıflarının yer aldığı Yardımcı hizmetler sınıfının tanımında ise memur tanımının kapsamına girmeyen hususlara yer verilmiştir. Hem bunlara memur deyip hem de bunların yaptıkları işleri farklı şekilde açıklamak kendi içerisinde tutarsızlıktır.
Temizlik görevlisi: Okulun temizlik ve bakım işleri ile ilgilenen kişidir. Okulun her zaman temiz kalmasını sağlar ve bizim sağlıklı şekilde derslerimizi yapmamıza olanak verir. Aynı zamanda okul içerisinde herhangi bir sorun yaşandığı zaman, okulun gerekli bakım işlemlerini yürütür.
Devlet memurlarının, kazanılmış hak aylık seviyelerinin en çok üç derece üzerindeki derecelerde(5-15 derecelerdeki) bulunan kadrolara atanması mümkün olabilmektedir.
TYP MAAŞI 2023 KAÇ LİRA OLDU? Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, İŞKUR üzerinden kamu kurumlarında çalışanlar o yılın net asgari ücreti tutarında maaş alıyorlar. 2023 yılı itibari ile, 1 Ocak'tan itibaren tüm asgari ücretlinin maaşı 8506 TL olacak.
Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.
TYP'nin uygulanacağı günler Pazartesi-Cuma günleridir. Günlük çalışma süresi 9 (dokuz) saattir. Hafta tatili Cumartesi ve Pazar günleridir.
Öğretmen maaşı 2023 verilerine göre ortalama 19.700 TL civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri