Üniversite senatosunun bütünleme yapılması zorunludur diye aldığı karar varsa evet yapmak zorunda.
Bütünleme sınavını zorunlu bir sınav olarak görmemek gerekir. Bu sınav aslında öğrencilere verilen son bir şans olarak görülebilir. Çünkü bu sınav sayesinde öğrenci dersten geçiş notunu alarak aynı dersi sonraki sene almak zorunda kalmaz.
hocaların para alabilecekleri şeyler bellidir: maaşları, maaş yükü dışındaki ek dersleri, ve final sınav ücretleri (yaz okulu, danışmanlık, proje vb. gibi şeyler ekstraya girer). vizeler ve bütünlemeler için para ödenmez.
bütünleme sınavına girmek zorunlu değildir.
Bütünleme sınavına başarı notu E, F1, D1 ve D2 olan öğrenciler girebilir. Bunun dışındaki öğrenciler bütünleme sınavına giremezler. Girseler dahi sınavları geçersizdir.
İlgili 44 soru bulundu
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır.
Burada bilinmesi gereken önemli bir detay bulunmaktadır. Bütünleme sınavı isteğe bağlı bir durumdur. Yani öğrenci dersten kalmayı göze almışsa eğer bütünleme sınavına girmeyebilir. Bu durumda geçerli olan not final notu olur ve öğrenci o dersten kalmış sayılır.
29.12.2015 gün ve 10 sayılı Senato Kararı ile 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminden itibaren “ Bütünleme Sınavları “ kaldırılmıştır. Bu dönemden itibaren bütünleme sınavı yapılmayacaktır.
Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır. Dersten kalan öğrenciler ve final sınavına giremeyip mazeretini belgeleyememiş öğrenciler girebilir.
Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz. Bu yazımızda bütünleme sınavı yani BÜT hakkında detaylı bilgiler sunduk.
Yani vizenin %40'ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60'ı alınarak ham not hesaplanacaktır. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Bütten para alınmıyor, yaz okulundan para alınıyor. Çünkü ders veriliyor.
Üniversitelerimizde yönetmelikler kendi içlerinde belirlenir ve öğrencilerine duyurulur. Burada yazdıklarımın senin tercih edeceğin üniversite de nasıl uygulanacağını ancak o yönetmeliği okuyarak öğrenebilirsin. Ancak, genellikle bütünleme sınavları için bir ödeme yapılmaz.
Bütünleme sınavı sonundaki ders başarı notu sınava girmeden önceki nottan daha düşük olsa bile o döneme ait son not olarak kesinleşir. Transkriptinize ve Genel Not Ortalamasına bu not yansıtılır.
Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencilerin bütünleme sınavlarından başarılı olabilmeleri için her dersin bütünleme sınavı notunun en az CC harf notu olması zorunludur.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
2. Bütünleme sınavlarına kimler giremez? Final harf notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremez. FİNAL SINAV NOTU CC VE ÜZERİ OLAN BİR ÖĞRENCİ NOT YÜKSELTMEK AMACIYLA VEYA BAŞKA BİR AMAÇLA BÜTÜNLEMEYE GİRERSE, SINAV EVRAKI DİKKATE ALINMAZ.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir. Bütünleme sınavından alınan not ile birlikte dersten geçmeleri mümkündür.
Buna göre Örgün Eğitimde 2022-2023 Bahar Yarıyılı Yarıyıl sonu (final) ve Bütünleme sınavları da çevrim içi olarak yapılacak.
2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi tek ders sınavları 19 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır. Tek ders sınavına katılacak olan öğrencilerin akademik durumu “Ön lisans ve Lisans, Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin” 33. Maddesine göre değerlendirilecektir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde mevcut sınav yönetmeliğine göre Bütünleme ve Üç Ders (önceki adı ile Tek Ders) Sınavı yapılmamaktadır.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir. Bu arada 55 almak çok zor değil finalde, yaparsın. Kurul cikmislarina ve geçen seneki final çıkmışlara bak.
Ara sınav (vize) için mazeret sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavının (final) mazereti bütünleme sınavında uygulanır, bütünleme sınavının mazereti yapılmaz.
Ders notu düşük olan bir üniversite öğrencisinin çan eğrisi sistemiyle notu yükselebilir. Çan eğrisi bütünleme sınavlarında da geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri