Balkabağının 100 gramında 25 kalori bulunmaktadır. Balkabağının 1 porsiyonu ( 120 gr) 30 kaloridir. 1 dilim ( 240 gr) balkabağı 60 kaloridir. Balkabağının 100 gramı 4.59 gram karbonhidrat, 1.1 gram protein, 0.13 gram yağ, 2.16 gram lif içermektedir.
Tatlılarda ve soslarda sıkça kullanılan: Hokkaido kabak
Kabuğu da yenilebilir. Bal kabağından daha küçüktür, ancak pişirilmesi çok daha kolaydır. Çekirdeklerini kabak çekirdeği gibi kızartarak da değerlendirebilirsiniz.
Kış aylarında yavaşlayan sindirim sisteminin daha düzenli ve aktif çalışmasını sağlar. İçerdiği beta karoten ile kötü kolesterolün düşmesine ve kalp hastalıklarının tedavisine yardımcı olur. Potasyum bakımından oldukça zengindir,kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.
Kestaneyi andıran harika tadıyla ister öyle tüketin, ister çorba, makarna sosu ya da kahve, kurabiye ve pastaya kullanın. Kabak kabukları da öyle güzel pişiyor ki kabuğuyla yiyebiliyor ya da soslarda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca eklediğiniz her şeye de oldukça yoğun ve güzel bir kıvam katıyor.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
İlgili 33 soru bulundu
Daha önce kestane kabağı, kırmızı kuri kabak, sakız kabağı yetiştirilen sahaya bu yıl, anavatanı Japonya olan "Hokkaido" ekildi.
Alacağınız bal kabağının ne kadar olgun olduğunu anlamak içinse güneş ve toprakla ne kadar temasta kaldığını gözlemleyebilirsiniz. Bütün haldeki bal kabağının alt kısmını çevirdiğiniz sarı tonların hakim olduğunu görüyorsanız o kabağı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Tadı hafif patatese benzeyen, yumuşak dokulu ve ağızda eriyen bir kabak cinsi olan yeşil Hokkaido, Türk damak tadına uygun bir tat olarak çorbalardan yemeklere bir çok farklı tarifte yer alabilir.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Bal kabağı, ödemin birikmesini önleyen ve toksinlerden arındırmak için etkili olan potasyum değeri yüksek olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek ideal besinlerdendir. Ayrıca metabolizmayı hızlı çalıştırmak ve kolay yağ yakımı sağlamak için bal kabağı kürü kurallarına uymalısınız.
Kabak tatlısı, balkabağı, helvacı kabağı ya da kestane kabağıyla yapılan bir tür tatlı.
Kabaklar tamamen yada alacalı olarak soyulur.
Kabaklar uzunlamasına 4 e bölünerek iri küp şeklinde doğranır. Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır.
4) Bağırsakları Temizler
Eğer sıkça yemeğini yapıyorsanız kabak yemeği faydaları sayesinde bağırsak sağlığınızı koruyor olacaksınız. Lifli yapısı sayesinde besinlerin sindirimini kolaylaştıran kabak, bağırsaklarda parazitleri temizler. Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır.
Kabağın içerisinde bulunan yardımcı maddeler, bağırsakların işlevlerini daha iyi yerine getirmelerine destek sunabiliyor. Kabak vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürür. Buda kalp damar sağlığı bakımından hayati öneme sahiptir.
Öğle ve akşam yemeklerinde tüketmeniz gereken kabağı dilerseniz haşlayıp yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketmek istemezseniz yoğurtla karıştırıp salata gibi de tüketebilirsiniz. Üzerinde gezdireceğiniz pul biber ve bol nane kalorileri hızlı bir şekilde yakacaktır.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Potasyum ve magnezyum açısından zengin oluşu kardiyovasküler rahatsızlık risklerini önler. Kanserli hücreler ile savaşır. Serbest radikallerin çoğalmasını engeller ve kanserli hücre oluşumunun önüne geçer. Kemik yapısını güçlendiren kabak, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller sayesinde omurga yapısını güçlendirir.
3- Kabak bağırsakların çalışmasına yardımcı
İçerdiği su miktarından zengin olması sayesinde bağırsak atılımını yumuşatır ve kabızlık ihtimalini azaltır.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
KABAK Yine Hazret-i Âişe'den rivâyet edildiğine göre, Peygamberimizin sevdiği bir yiyecek de kabak idi. “Çünkü o, zikrullah esnasında kalbe rikkat verir.” buyururlardı. Vâsilet bin Eska'dan aktarıldığına göre Peygamber Efendimiz buyurmuşlardır ki: “Kabak aşı yiyin. Kabak aklı artırır ve beyine kuvvet verir.”
kabaklar kızgın yağda altın renginde kızartılıp fırın tepsisine alınır. İçleri çatalla ezilir ve kıymalı iç yerleştirilir. kabakların üzeri domatesle süslenir ve tereyağı parçaları eklenir. Kalan domates sosuna biraz daha su eklenir ve kabakların üzerine gezdirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri