Sultan kebabı, zahterli kebap,kaytaz böreği, tuzda tavuk ve enfes kebap çeşitleriyle popülerliğini koruyan Akdeniz Hatay Sofrası Horhor'da yıllardır kaliteli hizmet veren mekanlardan biridir.
Yumuşacık bir lezzet olan Çiğleme'yi Kurtuluş Börek Salonu'nda uygun fiyatlar ile tadabilirsiniz. Tarihi çok eskilere dayanan bir tatlı olan Asker Kurabiyesi, tatmanız gereken bir diğer Aksaray mutfağı tatlısıdır.
Ankara ile özdeşleşmiş lezzetler olan Ankara tavası, kokoreç, bulgur pilavı, öllüğün körü, Ankara kebabı, İnceğiz çorbası, Beypazarı güveci, İskender, Ankara simidi ve tamtak tiridi de denenmesi gereken lezzetler arasındadır.
Horhor, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Fatih ilçesinde bir semttir. Bir semt olduğundan kesin sınırları çizilememekle birlikte, Aksaray ile Saraçhane semtleri arasında, Horhor Caddesi'nin güney ucundan Kırık Tulumba Sokağı'na kadar uzanan kısmına kadardır.
İlgili 32 soru bulundu
Horhor Köyü Kahramanmaraş ilinde yer almakta olup, Elbistan Köyleri semtinde bulunan Horhor Köyü Elbistan ilçesine bağlıdır.Horhor Köyü haritası konumu ise 38° 32' 13.2360'' Kuzey ve 37° 15' 32.1768'' Doğu gps koordinatlarıdır. Horhor Köyü bağlı olduğu Elbistan ilçe merkezine 37 kilometre mesafe uzaklıktadır.
İkamet edilen ile göre nüfus kütüğüne kayıtlı olunan il istatistiklerine göre, Ankara'da en çok Çorumlu, Yozgatlı ve Çankırılı, en az ise Yalovalı, Hakkarili ve Kırklarelili yaşıyor.
Aspava “Allah Sağlık, Para, Afiyet Versin Amin” cümlesinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır.
Ankara tatlısı Türk mutfağından bir çeşit şerbetli tatlıdır. Ankara'nın yöresel lezzetlerindendir. İçi ceviz dolu poğaçaya benzer.
Aksaray'da genellikle köpük helvası, saray helvası, sele sepeti ve Güzelyurt çinisi bulunmaktadır. Aksaray'dan hediyelik olarak Taşpınar Halısı ve Güzelyurt Çömleği gibi ürünler alınabilir. Aksaray'ın değerleri de çok beğenilmektedir. Aksaray'ın en meşhur yemekleri Aksaray Tava ve soğanlama olarak bilinmektedir.
Aksaray'ın en meşhur yeri, şüphesiz Hasan Dağı'nın kuzeyinde yer alan Ihlara Vadisi'dir.
AKSARAY İLİNİN BİLİNDİK MEŞHUR MEYVESİ YOKTUR.
İranlılar bölgeyi işgal ettiklerinde “Güzel atlar ülkesi” manasına gelen “CAPPADOCIA” adını bu bölgeye vermişlerdir. “Aksaray” adına dair rivayetler şöyledir: Darü'z-Zafer Haçlı seferleri sırasında II. Kılıçarslan başkent Konya dışında askeri bir üs kurmayı düşünür. Bunun için de günümüzdeki Aksaray'ı seçer.
13 Yıl il olarak kalan Aksaray 20 Mayıs 1933 de TBMM'nde kabul edilen 2197 sayılı yasayla kaza yapılarak Niğde Vilayetine bağlanmıştır. Aynı kanunla 7 il lağvedilmiş, bazı illerin adı değiştirilmiş bazı iller birleştirilmiştir. Aksaray'ın neden il iken ilçe yapıldığına dair kanunda net bir gerekçe mevcut değildir.
ABB, kentin önemli sembolleri arasında yer alan ve nesli tehlike altında olan Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arısının tanıtılması amacıyla Kızılay 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Meydanı'nda stant kurdu.
Çünkü dürüm döner değil "Soslu Soğanlı" ve hatta "SSK"
Peki nedir bunlar? Etten özel hazırlanan nefis Ankara döneri incecik yufka gibi lavaşa sarılır ve 4 parçaya bölünür. İsteğe göre içine (domates) sos, soğan ya da kaşar konur. Hepsi konursa adı SSK (sos, soğan, kaşar) olur.
Ankara'nın nesi meşhur diye sorduğunuzda şüphesiz ki alacağınız cevaplardan biridir Aspava. Bilinenin aksine bir yemek çeşidi değil, dönerci ismidir. Fakat bir zincir değil, her biri birbirinden farklı restoranlardır. Açılımı ise “Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin.”dir.
Ankara'nın en eski ilçelerinden biri olan Balâ, Hasanoğlan ve Elmadağ gibi yerleşim birimlerini kapsıyordu. Balâ çevresindeki en eski yerleşim yeri önceleri merkez olan Karaali beldesidir. Bu yerleşim yeri 600 yıl önce Karaali adında bir Türk tarafından kurulmuştur.
Eski çağ kaynaklarındaki bir efsaneye göre de Ankara'yı büyük Frig kralı Midas kurmuştur. Şehir merkezi Ulus'ta yapılan kazılarda, Friglerin oturduğuna dair kesin bilgiler elde edilmiştir.
Ankara nüfusu 2021 yılına göre 5.747.325'dir. Bu nüfus, 2.843.409 erkek ve 2.903.916 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,47 erkek, %50,53 kadındır.
İç Anadolu'da yer alan Aksaray Türk, Zaza ve Kürt nüfusu barındırır. Türk nüfusunun çok yoğun olduğu bir merkez olan Aksaray'da köy yerleşkesi bakımından oldukça fazla Zaza ve Kürt nüfusu da barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri