-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Eylül,Ekim ayları. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Celosia argentea-Horozibiği
Tek yıllık bir bitkidir, • Tohum ekimi Ocak ve Nisan aylarında yapılır, • Gelişimi süresince 20-25ºC sıcaklık uygundur.
Horoz ibiği çiçeğinin dikim zamanı ilkbahar ayları ve yaz mevsimidir. Horoz ibiği çiçeği çiçeklerini genellikle sonbahar mevsiminde ve yaz mevsiminde açmaktadır.
Gelelim, horoz ibiği çiçeği nasıl çoğaltılır sorusuna! Bu bitkiyi çoğaltmanın en kolay yolu çiçeğin kendisinden düşen tohumları kullanmaktır. Bu tohumlar toplanır ve uygun bir saksıya ekilir. Dilerseniz tohumlar filizlendikten sonra bitkiyi başka bir saksıya alabilirsiniz.
Horoz İbiği Tek yıllık dikotiledonlu (geniş yapraklı) | Syngenta Turkey.
İlgili 29 soru bulundu
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Horozibiği horozibiği tohumunun 7 günde olgunlaşmasıyla oluşan sebze mahsülüdür.
Dona ve düşük sıcaklıklara karşı hassastır. Soğuğa karşı dirençlidir.
Amaranthus çiçeği, 'horoz ibiği' adıyla da anılır. Bu bitki daha çok Amerika, Çin ve Hindistan ülkelerinde yaygın olarak görülür. Amaranth, bitki takımına aittir. Amaranthus çiçeği, Doğu Asya ülkelerinde genellikle sebze olarak yetiştirilse de bazı bölgelerde süs bitkisi görevi görür.
Bütün parçaları zehirlidir. Ancak kurutulduğunda zehir kaybolur. Ayrıca usaresi ciltte kabarıklıklara neden olabilir.
Horozibiği (Amaranthus albus L.)
Tek yıllık, dik ya da kalkık uçlu 10-60 cm boylanabilen bir bitkidir.
İbikler tavuklarda sağlıklı yaşamın göstergesidir, sağlıklı olan tavuklarda ibikler parlak ve kırmızı renkte olur. Solunum ve dolaşım sistemini etkileyen herhangi bir problem yaşanıyorsa ibiklerde siyanoz dediğimiz morarmalar görülebilir.
Yani horoz ibiği cinsel seçilimin bir sonucudur. Horoz ibiği vücut ısısını düzenlenmesine yardımcı olur. Sıcak hava, kanın ibikte daha hızlı dolaşmasına neden olarak tavuğun vücut ısısını serbest bırakmasına yardımcı olur. Ayrıca, yavru iken horozların ibiği yavru tavuklardan daha önce ortaya çıkar.
Ekeceğiniz bitki tohumunun çimlenme süresi değişiklik göstermektedir. Bu noktada tohumun bulunduğu sıcaklık ortamı çimlenmesinde önemli bir etkendir. Genel olarak bakıldığında, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohum, 10-12 günde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa sürerken, bazen bir ayı bulabilir.
Tohumlar 3 ya da 5 gün içerisinde filiz vermeye başlar. Sonrasında filizler tohumların boyuna ulaşır ve tüketilmeye hazır hale gelir.
Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Horoz ibiği çiçeği görüntüsüyle küçük alevleri anımsatır. Horoz ibiği çiçeği, süs bitkisi olarak evlerde yer alır. Horoz ibiği çiçeği çok fazla sulama istemediği için bakımı diğer çiçeklere göre daha kolaydır.
Bazı kültürlerde, bu çiçek bereket ve zenginliği simgeler. Bazı kültürlerde ise, bu çiçek ölümsüzlüğü ve sonsuzluğu temsil eder. Ayrıca, bazı kültürlerde Horoz İbiği çiçeği, sevgi ve tutku simgesidir. Bu nedenle, özel günlerde sıkça tercih edilen bir çiçektir.
Horozibiği Çiçeği-Sarkan horoz ibiği
Bitki yaklaşık 20 -30 cm kadar boylanır. Kırmızı, sarı, turuncu, mor gibi renkleri vardır. Çiçekleri kadifemsi, ibiğimsi, buruşuk başlı sıkı yapıda küçük demetler halinde bulunur. Horozibiği bitkileri bol güneşli, sıcak ortamları severler.
Horoz ibiği çiçeği, gösterişli çiçekleriyle ve fiziki yapısıyla dikkat çeken bir süs bitkisidir. Horoz ibiği çiçeği 30 -90 cm aralıklarında boylanabilen bir çiçektir. Sarı, turuncu, kırmızı, mor gibi çeşitliliğe sahip çiçekler açan çeşitlere sahip olan bir bitkidir.
İbik; genellikle tavuksular ailesinin üyelerinde görülen, başın üzerinde bulunan, çoğunlukla kırmızı renkteki etimsi parça. Yüz veya boyundan sarkan etimsi parçalara ise sakal denir. Bazı yöresel ağızlarda ibik sözcüğü gaga anlamında da kullanılır.
Güneşi seven soğuğa karşı ise dayanıklı olmayan bir bitkidir. Toprağının sulamasının ise her çiçeğin dibine gelecek şekilde çok az hafifçe sulanarak yapılması önemlidir. Horoz ibiği çiçeğinin toprağının nemli bir şekilde tutulması adına düzenli olarak her gün az miktarda olacak şekilde sulanması önemlidir.
- Kadife çiçeği; ağrı kesici özelliğe sahip olan bir çiçektir. Ağrı bulunan yerlere merhem şeklinde sürüldüğü zaman spazmları çözüp, rahatlama sağlamaktadır. - Ezik, yanık, yara gibi cilt sorunlarına sürüldüğünde tedavinin sürecini hızlandırmaktadır. - Kadife çiçeği; alerji önleyen ve mikrop kıran özelliğe sahiptir.
Horozibiği tohumu bir tohum çeşididir. Olgunlaştığında horozibiği verir. Pierre'in Bakkalı'ndan, JojaMart'tan, Kış'ın 17. günü Akşam Pazarı'ndan, ve ara sıra Gezgin Araba'dan satın alınabilir. Ayrıca tohum üretici kullanılarak da elde edilebilir.
Horoz İbiği saksılarda ve bahçelerde kolaylıkla yetişen otsu birkilerdir. Bakımıyla ilgili neredeyse hiç özen istemez. Güneşi severler; soğuya dayanıklı değildirler. Sulaması ise çok az hafifçe sulanması yeterli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri