Bir internet sitesini yayınlamak için gerekli olan sanal araziye “hosting” adı verilir. İngilizce bir terim olan hosting, dilimize “web barındırma alanı” ya da “barındırma alanı” olarak çevrilebilir.
Hosting; web sitelerinin kesintisiz bir şekilde yayınlanmasını sağlayan, oldukça güçlü donanıma sahip web sitesi yayınlama aracıdır. İnternet sitelerini bilgisayarınızdaki herhangi bir belge olarak düşünebilirsiniz. Bu belgeyi bilgisayarınızda oluşturduktan sonra harddiske kaydedersiniz ve yine buradan ulaşırsınız.
Bireysel Web hosting, bireysel internet sitenizdeki içeriklerinizi özgün tasarımları yayınlanmak, depolamak ve epostalarınızı yönetmek için kullanmanız gereken hosting tiplerinden birisidir. En büyük özelliği ihtiyaç dışı özelliklerden arındırılmış olup çok uygun fiyatlara sahip olunabilmesidir.
İlgili 42 soru bulundu
Domain, internet kullanıcılarının web sitenizi ziyaret etmek için kullanabileceği bir adres ya da URL'dir. Hosting, herhangi bir web sitesine internet üzerinden erişilmesini sağlayan bir hizmet türüdür. DNS'de kayıtlı olan ve uygulama sunucusu ve web düzenleyicileri tarafından evrensel olarak tanınan bir addır.
Hosting; kişi ve organizasyonlara ait web sitelerinin ve sayfalarının kesintisiz bir şekilde internet üzerinde yayınlanmasına olanak tanıyan, güçlü donanım ve yazılımsal web sunucularının birleşimi ile oluşturulmuş bir web sitesi yayınlama hizmetidir.
Web sitenizi veya web uygulamanızı internette yayınlayabilmenizi sağlayan online hizmete web hosting adı verilir. Bir hosting hizmetine kayıt olduğunuzda, basit olarak web sitenizin düzgün şekilde çalışabilmesi için gerekli dosya ve verileri depolayabileceğiniz bir sunucu üzerinde alan kiralamış olursunuz.
Hosting, kişi ya da kurumlara ait olan web sitelerinin kesintisiz şekilde hizmet vermesine imkân sağlayan bir sistemdir. Bu hizmet vasıtası ile web sitesine veri girişi gerçekleştirilir, domain tanımlamaları sağlanır ve web sitesi yayına hazır hale gelir. Hosting hizmetinin diğer adı da "barındırma" hizmetidir.
Özel sunucu olarak da anılabilen bu hizmet, sunucuların tamamına sahip olma avantajı sunar. Ancak paylaşımlı hosting'e göre daha pahalıdır. Özellikle çok fazla trafiğe sahip olan ve fazla sunucu kontrolü gereksinimi olan siteler için tercih edilebilir.
Hosting ve sunucular, barındırma anlamına gelen, web proje ve sitelerimizi barındırmamıza imkan tanıyan bir hizmettir. Hosting, barındırma hizmeti veren makinadaki belirli küçük bir parçayı temsil ederken, sunucu ise bu makinanın tamamını veya özel yapılandırılmış ve ayrıştırılmış parçasını ifade eder.
Bir hosting planı satın aldığınızda, web sitesinin tüm dosyalarını ve verilerini depolamak için fiziksel bir sunucuda alan kiralamış olursunuz. Web host şirketleri, web sitenizin etkin ve güvenli çalışması için gereken teknolojiyi ve kaynakları sağlar.
Mail hosting (Barındırılan e-posta hizmeti), bir kuruluş adına e-posta sunucularını çalıştırır. Bir alan adınız varsa ve burada e-posta hizmeti istiyorsanız mail hosting hizmetine ihtiyaç duyarsınız. Çoğu web barındırma şirketi size standart olarak e-posta barındırma hizmeti sunar.
WordPress hosting, WordPress aracılığıyla web sitesi veya blog açmak isteyen kişilerin sitelerini barındırmak ve güvenlik ihtiyaçları için kullandıkları optimize edilmiş bir barındırma sistemidir.
Bedava host diye adlandırılan free host, adından da belli olduğu gibi ücretsiz olarak web sitesini barındıran, güvenliğini sağlayan, dosyalarını koruyan host çeşididir. Bedava yani free hostlar ikiye ayrılır: Reklamı Free Host. Reklamsız Free Host.
Web sitenizi barındırmak için seçeceğiniz hosting planının fiyatı, sunucunun donanımsal özellikleri (RAM, CPU), depolama alanı, e-posta kotası gibi kriterlere göre değişkenlik gösterir. Bu kriterler arasında en önemli olanı, paylaşımlı hosting, dedicated hosting ve VPS gibi hizmetlerdir.
Hız açısından en yüksek performans gösteren hosting sağlayıcısı 0.8 saniye ile Hostinger olmuştur ve en düşük performansı gösteren hosting sağlayıcısı da 4.3 saniye ile SH olmuştur.
Hayır, bir web sitesi kurulacak ise mutlaka bir alan adı ve hosting alanına ihtiyacınız vardır. Hosting ve domain olmadan web sitesi kurmak mümkün değildir. Sadece bir Subdomain (Alt Alan Adı) üzerinden web sitesi kurulumu gerçekleştirilebilir, ancak temel olarak bu işlem de bir alan adı ve hostinge bağımlıdır.
Tüm web siteleri için web hosting hizmeti gereklidir.
Birçok yeni web sitesi sahibi için, bir web sitesi oluşturmak için en uygun seçenek websitesi oluşturucular olacaktır, ancak sahip olduğunuz çeşitli seçeneklerden sadece birisidir.
Hosting yani barındırma hizmetiniz olmadan web sitenizi internet ortamında yayınlayamazsınız. Web sitelerinizin 7/24 tüm dünya genelinde erişilebilir olması için alan adı ve hosting hizmeti satın almanız gerekecektir.
Sitenizin hızlı açılması ve kesintiye uğramaması, hosting hizmetini sağlayan firmanın bir anlamda kalitesini gösterir. Hosting ücreti ise, sizin bu hizmet karşılığında ödediğiniz bedeldir. Burda ki önemli nokta, sitenizin yayına devam edebilemsi için domain ve hosting ücretlerinin zamanında ödenmesidir.
Hosting hesapları, tamamen kontrol panellerle açılıyor. Yeni satın aldığınız paketinizin ilk kurulumu ödeme işleminizin hemen ardından otomatik olarak açılmaktadır. Kontrol panel bilgileri size ulaştıktan sonra web, FTP, e-posta, DNS, MySQL servislerini ilgili kontrol panelinizden rahatlıkla yönetebilirsiniz.
Bir internet sitesini yayınlamak için gerekli olan sanal araziye “hosting” adı verilir. Dilimize “web barındırma alanı” ya da “barındırma alanı” olarak çevrilebilir. Hosting hizmeti vasıtası sayesinde internet sitesini veri girişi sağlanarak domain tanımlamaları yapılır.
Hosting, sitenizin dosyaları, ögeleri ve içeriğinin depolanması ve bir internet tarayıcısına iletilmesi sürecidir. Bir kullanıcı domain adı yazdığında, bu bilgi sitenizin IP adresi olarak da bilinen bir dizi spesifik IP numarasına dönüştürülür ve sitenizin barındırıldığı sunucu ile bağlantı kurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri