Tasarrufun iptali davası İcra ve İflas Kanunu (“İİK”) m.277 ve devamında düzenlenmiş olup, borçlunun alacaklılara olan borçlarını ödememek için kötü niyetli şekilde varlıklarını 3. Kişilere devretmesi halinde açılabilen bir dava türüdür.
İntrahepatik kolanjiyosellüler karsinom (İKK), intrahepatik safra kanalı epitelinin hızlı ilerleyen malign proçesidir. Karaciğerin en sık görülen ikinci primer malign tümörü olan İKK primer karaciğer tümörlerinin %10 ile %20'sini oluşturur.
istihbarata karşı koyma (ikk) kendi amaç ve faaliyetlerimizi düşmandan gizlemek, düşman istihbarat faaliyetlerinin etkilerini azaltmak veya ortadan kaldırmak amacıyla alınan aktif ve pasif önlemlerdir.
İKK'nın bir çeşidi, algı, kanıt, tutanak üzerinde yapılandır. Gizleme, manipülasyon veya çarpıtma ile yapılır. Kanıt/veri ortadan kaldırılır, algıdan gizlenir, olmayan kanıtlar eklenir, tutanakta olmayan veriler eklenir veya değiştirilir.
jandarma dilinde açılımı "istihbarata karşı koyma" olan, gerçekleştirilen faaliyetlerin düşman unsurlar tarafından öğrenilmesinin karşısına geçmeyi ve düşman unsurların istihbarat faaliyetlerine darbe vurmayı amaçlayan eylemlere verilen adın kısaltmasıdır. denetlemelerde askerlere sorulan soruların başında gelir. ...
İlgili 22 soru bulundu
İstihbarat teşkilatlarının açık veya gizli, casusluk, istihbarata karşı koyma, iletişimi durdurma, kriptoanaliz, diğer kurumlar ile iş birliği ve kamu kaynaklarının değerlendirilmesi gibi görevleri bulunmaktadır. Bu bilgilerin toplanma ve yayılması istihbarat analizi veya istihbarat olarak bilinir.
MİT'te görevli personelin özlük hakları 657 ve 2937 sayılı Kanunlarda yer alan hükümlere göre belirlenmektedir.
İstihbarat ya da Bilgi alma, siyasi makamlara sunulmak üzere toplanmış ve çözümlenmiş izlemsel veya taktik içerikli işlenmiş bilgilere denir. Her türlü kaynaktan elde edilen ham bilgi ilişkisiz gibi görünen parçalardan oluşan, çelişkili, güvenilmez, yanıltıcı veya yanlış olabilir.
Görevi, yabancı devlet istihbarat servisi kurum / kuruluş ve şahısların Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetlerinin tespit etmek ve engellemektir. Kurum bu amaçla kontrespiyonaj çalışmaları yürüterek espiyonaj faaliyetlerini, hedefi olan kamu ve özel sektör kurum / kuruluşları ile işbirliği yaparak sürdürür.
MİT'in temel görevi; Türkiye'ye içten ve dıştan yöneltilen tehditler karşısında 2937 sayılı Kanun'da belirtildiği üzere milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmak, bu istihbaratı ilgili yasada sayılan makamlara ve gerekli kuruluşlara ulaştırmaktır.
Madde 9 – Milli İstihbarat Teşkilatının fiili kadrosu, her yıl tarafından tespit olunur ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanır. Madde 10 – MİT kadrolarında istihdam edilen memurlar, bu Kanunda belirtilen özel hükümler dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabidir.
Milli İstihbarat Teşkilatı "İstihbaratta gaye, doğru haber almak ve devleti bir sürprizle karşı karşıya bırakmamaktır" ilkesini sürdürmekteyiz.
Karşı istihbarat ya da kontrespiyonaj, istihbarata karşı koyma, istihbarat teşkilatı tarafından yapılan hasım ve düşman haberalma teşkilatlarının kendilerine karşı bilgi toplama ve elde etmelerini önleme veya elde edilecek bilgiyi manipule etme faaliyetleridir.
Espiyonaj veya askerî istihbarat alanında dezenformasyon, düşman kuvvetleri yanlış kararlar aldırmaya yönelik olarak çıkartılır.
Polis, Jandarma ve Bekçilerin yanında MİT çalışanlarının da görevlerini icra ederken kimlik sorma yetkisi bulunmaktadır.
(Değişik dördüncü fıkra: 2/7/2018-KHK-703/152 md.) MİT kadrolarına yapılacak atamalar Resmi Gazete'de yayımlanmaz ve gizli tutulur. Madde 14 – (Değişik: 20/11/2017-KHK-696/51 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7079/46 md.) MİT fiili kadrosuna atanan personel teşkilata yazılı olarak müracaat etmek suretiyle istifa edebilir.
Sinyal istihbaratı:Haberleşme ve radar sinyallerinin yakalanarak analiz edilmesi sonucunda üretilen istihbarat. Teknik istihbarat:Her türlü teknik usul, araç ve sistemleri kullanmak suretiyle bilgi, belge, haber ve verilerin toplanması ve analiz edilmesi sonucunda üretilen istihbarat.
istihbarat; stratejik, operasyonel ve taktik istihbarat niteliği de taşıyabilmektedir. Bu sebeple özellikle değişik zamanlarda tekrarlayan olayların incelenmesiyle geliştirilen kurallara dayanılarak yapılmaktadır.
Bu amaçla, 1 Kasım 1983 tarihinde 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu çıkarıldı ve kanun 1 Ocak 1984 tarihinde yürürlüğe girdi. Teşkilat, 2017 yılında yapılan değişiklikle başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.
Personel alımları istihbarat uzmanı, dil uzmanı, mühendis, İHA sistemleri pilotu, tekniker, koruma ve emniyet memuru branşlarında yapılmakta, şartları sağlamanız halinde bu branşlardan birine başvurmanız beklenmektedir.
Teşkilâtınızda çalışmakta olan bir kimse hangi hallerde kimliğini açıklayabilir? Genel prensip gizlilik olmakla beraber MİT mensupları, 2937 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinde belirtilen görevlerini yerine getirirken ve gerekli hallerde kimliklerini açıklayabilirler.
2023 yılı itibari ile 19 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama İstihbarat Uzmanı maaşları 19590 TL'dir. En düşük İstihbarat Uzmanı maaşı 15670 TL iken, en yüksek İstihbarat Uzmanı maaşı 41130 TL'dir. Güncel İstihbarat Uzmanı maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Millî istihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Cumhurbaşkanınca atanır. MİT Müsteşar yardımcıları ve başkanlar, MİT Müsteşarının teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır. Diğer personel MİT Müsteşarı tarafından atanır. MİT kadrolarına yapılacak atamalar Resmi Gazete'de yayımlanmaz ve gizli tutulur.
29 yaşını doldurmamış olmak. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu veya Spor Bilimleri Fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır) En az 1.63 m boya ve 18-28 kg/m² arasında vücut kitle endeksine sahip olmak.
Milli İstihbarat Teşkilatı 28 Mayıs 2023 günü ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulan kabinede Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, 1968'de Ankara Hamamönü'nde doğdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri