Anavatanı Güney Amerika'dır. Yaprakları yumurta şeklinde, küçük, üst yüzü yeşil, beyaz ve pembe şeritli, alt yüzü mor; çiçekleri beyaz, sarkıcı formda bitkilerdir. Tabiatta 60 türü bulunan
Bu çiçeğin yaz aylarında esintiye direkt olarak maruz kalmaması önerilir. Telgraf çiçeği kış bakımı için ise çiçeğin bulunduğu ortamın 10 santigrat derecenin altına inmemesi gerekir. Kolay büyüyen ve bakımı kolay olan bir çiçek olsa da bunun gibi ayrıntılara dikkat etmek gerekir.
Sevda çiçeği ya da bir diğer adıyla damat damat pijaması, aslen tropik Güney Meksika ve Guatemala'nın derin ormanlarından geliyor.
Telgraf Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Işık ve Sıcaklık: Telgraf çiçeği parlak ama dolaylı ışığı sever. İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır, eğer alamazlarsa yaprak izlerinin solmaya başladığını fark edersin. Ancak doğrudan güneş de yapraklarını yakacaktır - tam güneşi seven mor kraliçe çeşidi hariç.
İlgili 37 soru bulundu
Güneşi görürse yaprakları parlak mor renge dönüşür. Hem dalları hem de yaprakları mordur. Güneşi çok sever. Yeşil telgraf çiçeği: En çok bilinen bu tür, Güney Amerika topraklarında yetişir.
Telgraf çiçeği suyu çok sever. Yaz aylarında bol miktarlarda sulama yapılmalıdır. Kışın ise bitkiye verilen su miktarında dikkatli olunmalıdır. Soğuk aylarda hafif nemli toprak ideal toprak nemini sağlayacaktır.
Saksı seçimi: Telgraf çiçeği doğru bakıldığında hızla büyüyen yayılmacı bir bitki. Bu sebeple saksı seçimi yaparken tercihinizi küçük değil orta boy ve büyük saksılardan yana kullanmalı, uygun bir alanınız varsa askılı saksıları tercih etmelisiniz.
Bu bitkinin yapraklarında herhangi bir sararma veya kuruma gibi bir durum görürseniz eğer bu bitkinin bir problem yaşadığı anlamına gelmektedir. Toprağı çok sulandığı zaman veya çok kuruduğu zaman yapraklarında sararmalar meydana gelmektedir. Bu nedenle sulamayı ihmal etmeyin ve haddinden fazla sulama yapmayınız.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz.
Yarı gölge, doğrudan öğle güneşi almayan yerler hem yaprak rank kaliteleri için hem de bitki gelişimi için ideal alanlardır.
Mor Telgraf Kara Sevda Çiçeği Tradescantia Mor yaprakları olan küçük pembe çiçek açar. Kışın dalları soğuktan etkilense bile kökü kalır. Sonrasında tekrar çiçek açar.
Telgraf çiçeğinin anlamı genellikle dayanıklılık, zarafet ve sadelik olarak yorumlanır. İnce yaprakları ve gösterişli çiçekleriyle, doğal güzelliği ve zarafeti temsil eder. Ayrıca, bazı kültürel inanışlarda telgraf çiçeği, sevgi, saygı ve dostluğun sembolü olarak da kabul edilir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Yetiştirilen 60 civarında telgraf çiçeği türü bulunur. Sukulent formunda olan bu bitkinin tüm türleri yayılmacı özellik gösterirler. Ülkemizde ise en yaygın olarak 3-4 tane türü yetiştirilmektedir.
Çok hızlı büyüyen ve çoğalan bir tür bitki ve çoğaltılması da bir o kadar kolay. Sizde bu videodan faydalanarak telgraf çiçeğini çoğaltabilir, bu güzel çiçeğin görüntüsü ile evinizi, balkonunuzu güzelleştirebilirsiniz.
Toprağı nemli tutmak önemlidir ancak köklerin sürekli su altında kalmadığından emin olunuz. Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar.
Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Fazla suyun saksının altındaki delikten aktığına emin olun, fazla su bitkinin köklerinin çürümesine sebep olabilir. IŞIK: Direkt yoğun güneş ışığı, bitkinin yapraklarına zarar vermektedir. Direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir ortama ihtiyaç duyar.
Yeşil telgraf çiçeği: Güney Amerika topraklarında yetişen ve en çok bilinen türdür. Yaprakları yeşildir ve nadiren beyaz çiçekler açar. Sarmaşık halde her yerde yetişmektedir.
Mor telgraf sarkıcı çiçeklerden biri olduğu için saksıya veya askılı saksıya dikilmesini tavsiye ederiz. Çiçek rengi - Çiçekleri lila renkte olup yaprakları koyu mordur. Bitkinin çiçeklenme dönemi - Mayıs ayından ekim ayına kadar çiçek açar.
Telgraf Çiçeği (Tradescantia nanouk), güneş ışığı görmeden gelişim göstermez ve çiçek açmaz. Fakat, direkt olarak saatlerce kavurucu güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Sabah ve akşam ışık alabileceği yerlerde konumlandırılmalıdır.
Yaprakları uzun ve yeşildir. Şerit halindeki yapraklarının arasında mavi çiçekler açar. Peki telgraf çiçeği bahçede yetişir mi Bu tür için evet; dış mekanda yetişmeye çok elverişlidir.
Telgraf bitkisi ve Semafor olarak bilinen Desmodiom gyrans, dış çevredeki değişimlere ani tepkiler verebilen bir bitki türüdür.Telgraf bitkisinin bu kadar ünlenmesinin sebebi başta; ana yapraklarının yanlarında bulunan 2 küçük yaprak olmak üzere sesle hareket etmesinden kaynaklanmaktadır.
Halk arasında yanardöner, gelin düğmesi, türbe, peygamber çiçeği olarak da bilinen sevgi çiçeği tek yıllık, kazık kök yapan, kırmızı, pembe, beyaz renkli küçük çiçeklere sahiptir. Tarla ve yol kenarları, ekili araziler ve nadas alanları, killi, alkali derin topraklar bitkinin habitatını oluşturur.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri