Kur'ân'da açıkça Peygamberimizin Arap olduğu ifade edilir. İbrahim Sûresinin "Kendilerine apaçık anlatılabilsin diye, her peygamberi kendi milletinin diliyle gönderdik." mealindeki 4. âyeti buna delildir.
"Hz.İbrahim Ur Şehrinin Rahibidir Ve Sümer Halkındandır.. Sümerler Türk Soyundan Gelir..'' - YouTube.
Yani Türk topraklarından göçüp URfaya gelmiştir. Asıl adı Tarekh veya Taruh tur. Tarek, zamanla Tarık Türük Türk olmuştur. Yani ibrahimin babası Azeri kurandaki adı ile ele alırsak, Azeri Türküdür.
Hz. İbrâhim'in babasının adı Târah'tır; Nemrud, veziri olan Târah'ın görüş ve tavsiyelerine güvendiği, kendisine işlerini gördürdüğü için ona Âzer adını lakap olarak vermiştir.
İlgili 24 soru bulundu
Yahudilik. Hz. İbrâhim Kitâb-ı Mukaddes'te Terah'ın oğlu, İbrânîler'in atası, inananların babası ve Allah'ın dostu olarak takdim edilmektedir (Tekvîn, 11/26; Galatyalılar'a Mektup, 3/7-9; Yakub'un Mektubu, 2/23).
Peygamber'in küçük yaşta ölen oğlu. Zilhicce 8'de (Mart-Nisan 630), sonraları Meşrebetü İbrâhim diye anılacak olan Medine yakınlarındaki Kuf bölgesinde doğdu. Resûl-i Ekrem'in câriyesi Mâriye'den olma çocuğudur.
Kureyş (Arapça: قريش), rivayet kültüründe İslam peygamberi Muhammed'in mensup olduğu Arap kabilesidir.
Araplar'ın iki ana kolundan birini teşkil eden Adnânîler'in atası. Hz. İbrâhim'in oğlu, Kur'an'da adı geçen bir peygamber. Adnânîler'in ana kollarından birini teşkil eden Arap kabilesi.
İşte bütün bu bilgiler bir araya getirildiğinde, Nûh(a.s.)'dan önce kendisine peygamberlik görevi verilen37 ve yedinci sırada olduğu tespit edilen İdris(a.s.)'ın, Sümerlere gönderilmiş bir peygamber ve dolayısıyla yazıyı ilk olarak icâd eden kişi olduğunu söyleyebiliriz.
İslam kaynaklarına göre, İbrahim'in büyük oğlu İsmail'in soyu, bugünkü Arap milletini oluşturmuştur.
Hz. Muhammed, Hz. İbrâhim'in oğlu İsmâil'e nisbetle İsmâilîler diye de anılan ve iki büyük Arap topluluğundan birini teşkil eden Adnânîler'e (Arab-ı müsta'ribe) mensuptur (diğeri Arab-ı âribe, Kahtânîler'dir).
İbn Hazm'a göre ilk defa Arapça konuşan kişi Hz. İsmâil, ilk İbrânîce konuşan kişi Hz. İshak, ilk Süryânîce konuşan kişi de Hz. İbrâhim'dir, bu sebeple Süryânîce hem Arapça hem de İbrânîce'nin aslını oluşturmaktadır (el-İḥkâm, I, 30-31).
Kökenleri. Adnan, Adnanî Araplar'ın geleneksel atası olarak kabul edilmektedir. Sonradan Araplaşmış olan Araplar olarak bilinmektedirler. Adnan'ın soyu ise İsmail'in büyük oğlundan zuhur eden "Kedarlar" aşireti'ne dayandırılmaktadır.
Peygamber, Araplar'ın, Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'in soyundan gelen Adnanîler kolundan, Ku- reyş kabilesinin Hâşimoğulları sülalesine mensup Abdullah b. Abdülmuttalib'in oğludur.
Adem'dir. Kuran'ı Kerim'de adı geçmemesine rağmen, Hz. Adem'in oğlu Hz. Şit, ikinci peygamber olarak kabul edilir.
Arapların soyu
Baide ile kastedilen Arap yarımadasında yaşamış ve İslamiyet öncesinde nesilleri tükenmiş olan Arap kabilelerdir. Bu kabilelerden bazıları Âd, Semûd ve Amâlika'dır. Bakıye Arapları ise Arapçayı Baide Araplarından öğrenmiş olan Ya'rub bin Kahtan oğulları ve Mead bin Adnan oğullarıdır.
Tanah anlatılarına göre Yahudilerin kökeni, Kenan'da yaşayan İbrahim, eşi Sarah, oğlu İshak, torunu Yakup ve Yakup'un eşi ve Yehuda'nın annesi Leah'ın soyundan gelir ve bu atalardan birçok defa bahsedilir. On İki Kabile'nin kurucularının ise Yakup'un on iki oğlu olduğu yazılır.
Niebuhr (1776-1831) ise biraz farklı bir iddiayı dile getirerek 'Aramiler', 'Medler' ve 'Persler'in ortak ata olarak Kürtlerden geldiğini savunmuştur. 1850'lerden beri süregelen modern araştırmalarda da Kürtlerin ataları olarak Medler gösterilmektedir.
Bu bilgiler dahilinde, Corduene veya Karduya'yı proto-Kürt bölgesi ve Kürtlerin ataları olarak kabul görülmüş ve bu görüş bazı akademik bulgular ile desteklenmiştir.
Yanı sıra Evliya Çelebi, Kürtçe'yi konuşan ilk atanın sadece Hz. Nûh Peygamber olduğunu değil, Hz. Yunus Peygamber'in de Kürtçe konuştuğu iddia eder; Seyahatname: “Lisân-ı Ekrâd, fesâhat ü belâğat üzre tekellüm eder.
Hz. Âdem ile Hz. Muhammed arasında geçen zamanın yaklaşık altı bin sene olduğu yönündeki bugünkü bilimsel verilerle uyuşmayan bu görüşler, kanaatimizce efsanevi ata veya kurucu ata kültüyle bağlantılı tarihlendirmeleri dile getirmektedir.
Peygamber'in (s.a.s.) özel bir durumu olduğu şüphesizdir. O'nun hayatının sonlarına doğru dokuz hanımını bir nikâh altında toplamış olması, bazıları tarafından dünyevî zevklere düşkünlükle yorumlanmak istenmiştir.
İbrahim (a.s.)'ın bir diğer sıfatı ise Peygamberlerin Babası sıfatıdır. İki eşi olmuştu eşlerinden biri olan Hacer, oğulları Hazreti İsmaiil (a.s.)'ın annesidir. Diğer eşi ise Hazreti İshak (a.s.)'ın annesi olan Sare'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri