Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Sanat dalları, herkesin bildiği gibi mimari, heykel, resim, edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema olmak üzere yedi tanedir. Sanat dalları ve özelliklerini bilmek, hem sanattan daha fazla zevk almamızı hem de sanatın hayatımızdaki rolünü anlamamıza yardımcı olur.
Görsel Sanatlar Bölümü mezunları bağımsız sanatçı olarak mesleklerini icra edebildikleri gibi yoğunlaşan sanat ortamımızda, galeri ve müze gibi kurumlarda yönetim görevlerinde yer alabilmekte ve sanatsal organizasyonlarda çalışabilmektedirler.
Bu meslekler; grafikerlik, fotoğrafçılık, yönetmenlik, yazarlık, müzik alanı, mimarlık, reklamcılık, görsel iletişim, web tasarımcısı, moda- saç tasarım, endüstriyel tasarım, aşçılık, video-animasyon gibi alanlardan edinilir.
İlgili 28 soru bulundu
Öğrenciler, grafik tasarım yazılımları ve donanımları kullanarak, farklı tasarım projeleri üretirler. Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunları, reklam ajansları, grafik tasarım stüdyoları, yayınevleri, medya şirketleri, internet şirketleri, eğitim kurumları ve diğer birçok alanda çalışabilirler.
Grafik Sanatlar bölümü, öğrencilere grafik tasarım, dijital tasarım, tipografi, illüstrasyon, reklamcılık, medya tasarımı, web tasarımı ve benzeri konularda eğitim veren bir lisans programıdır.
Yedinci sanat, güzel sanatların geleneksel altı dalına (resim ve heykel, mimari, dans, tiyatro, edebiyat ve müzik) sonradan eklenen "sinema sanatı" nı anlatan deyim. Yedinci Sanat (dergi), 1973 - 1975 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık sinema dergisi.
Resim, heykel, mimarlık, müzik ve şiirden oluşan beş başlıca sanat alanını kapsar.
Sanat yeteneği sahibi olan kişiler, müzik, resim, heykel, tiyatro, dans, edebiyat ve benzeri sanat dallarında özgün ve etkileyici eserler ortaya çıkarabilirler. Sanatsal yetenek doğuştan gelen bir özellik olabileceği gibi, çevresel faktörler de bu yeteneğin gelişiminde büyük katkı sağlayabilir.
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Güzel sanatlar lisesi mezunları dilerlerse eğitim hayatlarını güzel sanatlar fakültesinden devam ettirebilir dilerlerse liseden aldığı mesleki eğitim ile hemen bir iş arayışına girebilir ve sektörlerine yönelik çalışmaya başlayabilirler.
Bugün MÜGSF bünyesi kapsamında Resim, Grafik, Seramik-Cam, Tekstil, İçmimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Heykel, Geleneksel Türk El Sanatları, Film Tasarımı, Fotoğraf, Temel Sanat Eğitimi ve Müzik olmak üzere oniki bölüm bulunmaktadır.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Ressam olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Ressam maaşı 2023 verilerine göre ortalama 25.700 TL civarındadır.
Sanat Tarihi mezunları, sanat yayınevleri ve sanat dergilerinde editörlük, yazarlık veya eleştirmenlik yapabilirler. Bu alanlarda, sanat eserlerini değerlendirmek, eleştirmek ve analiz etmek gibi görevleri yerine getirebilirler.Sanat Tarihi mezunları, müzayede evlerinde de çalışabilirler.
Mezun Öğrencilerimiz
Bölüm mezunlarımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarda “Uzman Yardımcılığı”, “Uzman”, kamu ve özel müzelerde “Araştırmacı”, özel sektörde “Turizm Rehberliği” çeşitli kamu kuruluşları ile belediyelerde “Sanat Tarihçi” olarak çalışabilir.
Sanat meslekleri güzel sanatlar liseleri ya da üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatla ilgili bölüm bitiren kişilerin icra ettiği mesleklerdir. Tiyatro, resim, heykel, el sanatları, müzik gibi alanlar sanatla ilgili meslekler arasında bulunur.
1. Fırıncılık. Az ekmek tüketsek de bunu sıfırlayamayacağımıza göre bu meslek asla ölmeyecek.
Kamu çalışanları; asker, polis, gazeteci, canlı yayın sunucusu, borsacı, pilot ve madencilik mesleklerini, Türkiye'nin en stresli mesleği olarak görüyor.
Günümüzde tercih edilen popüler mesleklerin başında uzman doktorlar yer alır. Bunun yanı sıra avukatlık, pilot, yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, noter, diş hekimi, mimar ve polis gibi meslekler günümüzde çok fazla tercih ederler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri