Bilim insanları Kudüs'te Hz. Bilim insanları Kudüs'te Hz. İsa'nın gömülü olduğu düşünülen yerin üzerindeki mermer kaplamayı yüzyıllar sonra ilk kez açtı.
kudüs'te sur içerisindeki eski şehir kısmında yer alan ve hz. isa'nın mezarının bulunduğuna inanılan kutsal kabir kilisesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. mezarın çevresine inşa edilen türbe, mum isi ve yıllar boyu buraya yapılan ziyaretlerin izleriyle eskimiş, hacılar için güvensiz hâle gelmişti.
Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan mağara da Kudüste'dir. Üzerine Doğuş kilisesi yapılmıştır. İsa'nın Çarmha gerildikten sonra bedeninin getirildiği ve üzerinde can verdiği kaya da Kudüs'tedir. O'nun Üzerine de Kıyamet Kilisesi, Yeniden Diriliş kilisesi veya Kutsal kabir kilisesi diye adlandırılan kilise yapılmıştır.
İnanışa göre Hazreti İsa, Kudüs'e yukarıdan bakan bu tepe üzerinde çarmıha gerilmiş, ölü bedeni çarmıhtan indirildikten sonra hemen yanındaki bir mağaranın içindeki taş bir yatağın üzerine yatırılmıştı. Hazreti İsa burada göğe yükselmişti.
İsa çarmıha gerildikten sonra Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nde bulunan mezardan gömüldü. Bu kilise Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilir ve her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilir.
İlgili 22 soru bulundu
İsa'nın çarmıha gerilişi, MS 30 ve 33 arasında bir dizi sorgulama ve işkencenin ardından Roma'nın Yahudiye eyaletine bağlı Golgota'da İsa'nın çarmıha gerilmesi olayıdır.
İsa, Hristiyanlık dininin temel figürlerinden biridir ve Hristiyanlık inancına göre Tanrı'nın Oğlu olarak kabul edilir. İncil'e göre, Hz. İsa M.Ö. 4 ila M.S. 30 arasında Kudüs'te doğmuş ve yaklaşık 30 veya 33 yıl arasında yaşamıştır.
Hristiyan öğretisindeki miraç günlerinden biridir. İsa'nın öldükten 3 gün sonra dirildiğine ve birçok insana görüldükten sonra, 40. günde havarilere görünüp, göğe, Tanrı'nın yanına yükseldiğine inanılır. İsa'nın Göğe Yükselişi Bayramı'nın tatil günü olmadığı ülkelerde, bayram hemen ardından gelen pazar günü kutlanır.
Muhammed (s.a.v.) ise hadîsi şerîflerinde "İsa (aleyhisselam) ölmemiştir. O kıyâmetten önce size dönecektir.", "Ben Meryem oğlu İsa'nın (aleyhisselam) dünyâ ve âhirette en yakınıyım.", "Benimle İsa (aleyhisselam) arasında başka bir peygamber yoktur." buyurmuştur.
Otuzüç yaşında, diri olarak göğe kaldırıldığı, bütün kitaplarda yazılıdır. İsa aleyhisselam ölmedi.
Tarihî İsa veya Nasıralı İsa, MÖ 4-7 arasında, muhtemelen Nasıra'da doğmuş; MS 30-31'de Kudüs'te yaşamış bir Yahudi gezgin vaizdi. 28 yılından itibaren Celile ve Yahudiye'de halka vaaz vermeye başladı. Aradan geçen iki ila üç yıl sonra, Roma valisi Pontius Pilatus'un emriyle Roma askerleri tarafından çarmıha gerildi.
İsa Beytülmakdis topraklarında, milattan üç yıl önce veya sonra dünyaya gelmiştir. Annesi, Kur'an-ı Kerim'de on dokuzuncu sureye adını veren Hz. Meryem'dir.
Meryem'in kabri Gethsemane Kilisesinin hemen yakınında, Meryem Ana Kilisesi'nin içindedir. Mezara ulaşmak için kilise girişinin önündeki açık avluya doğru birkaç basamak inmek yeterlidir. Meryem Ana Kilisesi, Kudüs'ün eski ve ünlü kiliselerinden biridir.
Hıristiyan itikadında Hz. Îsâ, birçok Hıristiyan'ın temel inancı olan teslis (üçleme)i oluşturan unsurlardan biri olarak görülmektedir. Hıristiyanlara göre Hz. Îsâ bir peygamber değil, ezelden beri var olan Tanrı sözü, Tanrı ile özde bir olan Tanrı'nın oğludur.
İsa (doğum adı Yeşua bar Yosef, Aramice: ישוע בר יוסף; Yahudilerce Yeşu adıyla anılır, İbranice: ישו; y. MÖ 4 - MS 30/33), 1. yüzyılda yaşamış olan bir Yahudi vaiz ve dinî lider. Günümüzde en çok mensuba sahip din olan Hristiyanlığın merkezî figürüdür.
isa çarmıha gerilirken toplanan kalabalığın arasında annesinin de olduğunu görmüş ve ona “anne, işte oğlun” diyerek seslenmiştir. ardından öğrencilerine dönerek yuhanna'ya “işte annen” demiştir.
İsa, Kur'an'ın da haber verdiği üzere Yahudiler tarafından öldürülmüş değildir. Bilahare kendi eceliyle ölmüştür. Ayette Allah Teâlâ'nın katına ref edildiği haber verilen de Hz. İsa'nın bedeni değil, ruhudur.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar. Nitekim Kur'an'daki bir ayete göre Muhammed'in adı hem Tevrat'ta, hem de İncil'de geçmekteydi.
Aynı şe- kilde her zaman bu inancın Kur'an'a da- yandığı söylenmiştir. Hz. Musa'nın (a.s) Tevrat'ta ve Hz. İsa'nın (a.s) İncil'de İs- lam Peygamberinin gelişini müjdeledi- ğine dair Kur'an ayetlerinden istifade et- mişlerdir.
Kur'an'da Hz. Îsâ'nın babasız dünyaya gelişi ilâhî kudretin bir tecellisi olarak nitelenmekte ve bu sûrenin 59. âyetinde onun yaratılışıyla Âdem'in yaratılışı arasındaki benzerliğe işaret edilmektedir. Ayrıca Kur'an'da Hz. Îsâ'nın kendisini asla ilâh olarak takdim etmediği açık biçimde belirtilmektedir (bk.
İsa (as) olmasından dolayı, Allah onu hem İslam âlemini hem de Hristiyan âlemini dinsizlikten muhafaza etsin ve dinsizliğin başını dağıtsın diye ahir zamanda tekrar gönderiyor.
İsa (AS)yi, o ve yanında dayı- sının oğlu Yahya (AS) olduğu halde semanın ikinci katında görmüştür. Hz.
HZ. İSA ( AS) : Avcı idi.
Meryem oğlu İsa), İsrailoğulları'na gönderilen son peygamber ve aynı zamanda da Mesih'tir. İsrailoğullarına Tevrat'ı ilga etmeden, onun yanı sıra yeni bir vahiy olan İncil ile tebliğde bulunmuştur. İsa, hiç evlenmeden ve çocuğu olmadan yaşamış ve bu hâliyle göğe yükseltilmiştir.
İsa'nın boyu ortalama 1 metre 65 cm. Taylor'a göre Hz. İsa, bu görüntüyü andırıyor. Koyu kahverengi saçları, kahverengi gözleri ve zeytuni bir ten rengine sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri