Hz. Musa'nın kabrinin Doğu Kudüs'te bulunduğu ve farklı dinlerden çok sayıda insan tarafından ziyaret edildiği bilinmektedir.
Doğu Kudüs'te bulunan Hz. Musa'nın kabri de, farklı dinlerden pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.
Musa'nın mezarını bugünkü yerinde gördüğünü ve bu rüya sonucu bulunan bölgeye külliye ile beraber bir türbe inşa ettiği tarihi kaynaklarda yazmaktadır.
Kudüs'e 28 km, Eriha'ya 8 km. dir. Bir yeşil otun dahi bitmediği, bir tek ağacın yeşermediği, alabildiğine çıplak, boz tepelerin ortasında çevreye maddi manevi hayat veren bir makam.
Peygamberler Şehri olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da Hazreti Musa'nın yaşadığı rivayet edilen, tarihi kuyuları, kaya mezarları ve kabartmalarıyla dikkati çeken Soğmatar Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
İlgili 37 soru bulundu
Yahudilik'te. Tevrat'a göre Mûsâ, Levi kabilesinden Amram ve Yokebed'in oğludur, Mısır'da doğmuştur.
Mûsâ, öğle vakti halkın istirahate çekilmiş olduğu bir sırada bu şehre girmiş, şehirde biri İsrâiloğulları'ndan, diğeri Kıptîler'den olan iki kişinin kavga ettiğini görmüş, İsrâilli'nin kendisinden yardım istemesi üzerine Kıptî'ye bir yumruk vurarak ölümüne sebep olmuştur.
Mûsa'nın ölüm meleğine vurduğu ve onun gözünü kör ettiği, ölüm meleğinin tekrar huzur-ı ilâhîye dönerek durumu arz ettiği, Allah tarafından gözünün geri iâde edildiği ve tekrar Hz. Mûsa'nın yanına dönerek onu ölümle yaşam arasında muhayyer bıraktığı anlaşılmaktadır.
Sonuç olarak Mûsâ, “Rabbim! Bana görün; sana bakayım” derken imkânsız olanı değil, câiz olanı istemiştir. Böyle olunca da, “Sen beni asla göremezsin” şeklindeki ilâhî cevap, mutlak olarak imkânsız olan bir isteği red anlamı taşımayıp, sadece Allah'ın dünyada görülemeyeceğini bildirir.
Peygamber efendinizim kabri Medine'de, Mescid-i Nebevi'nin içinde bulunmaktadır. Bu mescidin içerisinde peygamber efendimizin dışında Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de kabirleri bulunur.
Sina Dağı (İbranice: הר סיני, romanize: Har Sinai; Arapça: جبل موسى), Mısır'da Sina Yarımadası'nda yer alan 2,285 metre yükseklikte bir dağdır. Dinler tarihinde de önemli yeri vardır. Kurak yarımadadaki 2,629 metrelik Aziz Katerina Dağı'ndan sonraki en yüksek ikinci dağıdır.
Medine'de içerisinde Hz. Peygamber'in kabrinin de bulunduğu mescid. Resûl-i Ekrem'in defnedildiği Hz. Âişe'nin odası.
Azrail (as) bir anda milyonlarca ruhu almakla mükellef olduğu için, Allah, Azrail'e (as), bu ruhlar adedince misalî göz ve teveccüh vermiştir. İşte Hazret-i Musa (as)'in tokat attığı göz, Azrail (as)'in hakiki gözü ve sûreti değil, misalî gözlerinden bir tanesidir.
Musa'nın dilinde, ağzına ateş koyma gibi küçükken yaşamış olabileceği bir travmadan kaynaklı fizyolojik bir rahatsızlığın yanında; aşırı heyecanlı, ürkek ve tedirgin mizaçlı olmasından kaynaklanan bir konuşma güçlüğünün olduğu, bu konuşma güçlüğünün, kekemelik, pelteklik veya tutukluk olabileceği, bu sorunun nübüvvet ...
Sippora veya Tziporah (İbranice: צִפוֹרָה; Yunanca: Σεπφώρα; Arapça: صِفُّورَةَ, صوانة, anlam: kuş) Midyanlı rahip veya prens olan Yetro'nun (diğer adı Reuel) kızı olup Çıkış kitabında Musa'nın karısı olduğu anlatılır.
Tâhir, el-Bed' ve't-Tarih, (Şâmile 3.23), s. 107. İbn Habîb'in el-Muhabber adlı eserinde yapılan tarih- lendirmeye göre Âdem ile Nuh arasında 2200, Nuh ile İbrahim arasında 1143, İbrahim ile Musa arasında 570, Musa ile Davut arasında 590, Davut ile İsa arasında 1053, İsa ile Muhammed (s) arasında 600 yıl vardır.
Hz. Musa (as), soydaşı bir Yahudî yüzünden olaya karışmış ve Kıptî adama yumruk atarken kazara öldürmüştü.
Tevrat'a Göre
Şuayb ayrıca Tevrat'ta önemli bir yere sahiptir. Musa'nın kayınpederidir ve Tevrat'ta geçen Yitro ile aynı kişidir.
Kendisini dört kutsal arasında yer alan Tevrat indirilmiştir. Aynı zamanda Hz. Musa Allah ile konuştuğu için de “Kelimullah” sıfatına layık görülmüştür.
Antik Mısır firavununun mumyalanmış kalıntıları yaklaşık 3 bin 500 yıl sonra ilk defa dijital yöntemlerle açılarak incelendi. Milattan önce 1525 ile 1504 yılları arasında hükümdar olan I. Amenhotep'in mumyası 140 yıl önce Mısır'da tapınak ve mezarların bulunduğu Deyrü'l Bahri bölgesinde bulunmuştu.
Nuriye Eycan Mûsâ Aleyhisselâm bir gün: "Yâ Rabbi, Cennet'te benim komşum kim olacak, bana bildir de gidip onunla görüşeyim" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri