Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İbn-i Sina ne zaman yaşamış?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İbn-i Sina ne zaman yaşamış?

Buhara yakınlarındaki Efşene köyünde (Özbekistan) 980 civarında dünyaya gelmiş ve 1037 yılında Hemedan şehrinde (İran) ölmüştür. Tıp ve felsefe alanına ağırlık verdiği değişik alanlarda 200 kadar kitap yazmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

İbn-i Sina kaç yaşında neden öldü?

İbni Sina, İsfahan'da yaşadığı dönemde düzenlenen Hamedan seferi sırasında rahatsızlandı. Kendisine önerilen tedavileri uygulamayı reddetti. Mallarını yoksullara bağışladı, kölelerini azat etti ve günlerini ibadet ile geçirdi. Haziran 1037'de 57 yaşında öldü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uskudar.edu.tr

İbn-i Sina ne zaman yaşadı?

Bin yıl önce, Ağustos 980 tarihinde, bugünkü Özbekistan sınır ları içinde Buhârâ şehrinin Afşene köyünde dünyaya gelen ve Ha ziran 1037 tarihinde Hemedan (veya İsfahan)'da1 elliyedi yaşında vefat eden İbn Sînâ, sâdece filozof olarak değil, ayni zamanda bilgin olarak ta, hem İslâm dünyasında hem de Ortaçağ Hristiyan ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İbn-i Sina hangi dine mensup?

İbn Sina müslüman mı? Kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle müslüman değildi ancak deist olduğunu söyleyebiliriz. Kaynak olarak kendi yazdığı kitaplar örnek gösterilebilir, ayrıca Gazali, İbni Sina ve Farabi'nin dini yorumları nedeniyle müslüman olmadıklarını söylemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

İbn-i Sina neden hapse girdi?

Bu süreçte 'Tıbbın Kanunu' kitabını yazdı. Hamedan Emiri; İbn-i Sina'nın İsfahan valisiyle yaşamasından rahatsız olduğu için batılıların tabiri ile Büyük Üstada hapis cezası verdi. Savaş bitene kadar hapis edilen İbn-i Sina bu süreçte fazlasıyla sefalet ve zorluk yaşadı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: estethica.com.tr

İbn-i Sina Kimdir? | ''Tıbbın Babası'' ve ''Filozofların Prensinin'' Hayatı

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İbn-i Sina kendi dışkısını yedi mi?

Celal Şengör'ün dediğine göre İbn-i Sina da kendi gibi dışkısını tatmış.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

İbn-i Sina Türk mü?

Gelen anne ve babasının mensup olduğu etnik köken, gerekse 'Sina' ismi üzerinden yapılan incelemeler bunun en önemli kanıtıdır. Tarihsel açıdan etnik köken olarak yapılan inceleme ve araştırmalar, İbn-i Sina'nın Türk olduğunu günümüzde ortaya çıkarmıştır. Yani İbn-i Sina'nın bir Türk olduğunu ifade etmek mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

İbn-i Sina hafız mı?

İbn-i Sînâ, 980 yılında Buhara (Özbekistan) yakınındaki Efşene'de dünyaya geldi. Daha 10 yaşlarında Kuran'ı ezberleyerek hafız olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahcelievleral.meb.k12.tr

İbn-i Sina nerede ve nasıl öldü?

İbn-i Sina, 980 yılında doğmuş ve 1037 yılında ölmüştür. Öldüğü zaman 56 veya 57 yaşındaydı. Ölümünün nedeni, bir Hamedan seferi sırasında yakalandığı şiddetli bir kolit atağıdır. Hamedan'a vardığında önerilen tedavileri uygulamadı ve kendisini kadere teslim etti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

İbn-i Sina'nın gerçek adı nedir?

İbn Sînâ, otobiyografisinde kendi adını “Ebû Alî el-Hüseyin İbn Abdullah İbn Sînâ” olarak verdiğine göre, Sînâ yakın veya daha uzak dedelerinden birisinin adı- dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İbn-i Sina aslen nereli?

Alî b. Sînâ yaklaşık 370 (980-81) yılında Buhara yakınındaki Afşana köyünde doğmuştur. Aslen Belhli olup Sâmânî Hükümdarı Nûh b. Mansûr döneminde Buhara'ya yerleşen babası Abdullah, İsmâilî görüşleri benimsemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

İbn-i Sina özellikleri nelerdir?

Kayıtlara göre 980-1037 yılları arasında yaşamış İbn-i Sina, sadece 57 yıl süren ömrünün henüz yarısına bile ulaşmamışken “dönemin en iyi hekimi” unvanına kavuşmuş bir bilim insanıdır. Filozof, fizikçi, astronom ve yazardır da aynı zamanda… Orta Çağ Batı dünyasında modern bilimin kurucularından kabul edilen kişidir…

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulturveyasam.com

İbn-i Sina nin mezarı nerede?

Hemedan (Farsça: همدان, Hamadan), İran'ın aynı isimli Hemedan Eyaleti'nin yönetim merkezi olan şehir. Şehrin eski Farsça ismi Hegmetane, antik Yunanca'da ise Ekbatan'dır. Hemedan sadece İran'ın değil, dünyanın da en eski şehirlerinden biri olarak kabul edilir. İbn-i Sina'nın mezarı bu kenttedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

İbn-i Sina bir simyacı mı?

XI. yüzyırda İslam dünyasında yaşamış olan ve daha çok bir hekim ola- rak ad yapmış olan İbn Sina simya ve kimya ile ilgilenmiştir. İbn Sina'nın kimya ile ilgili iki makalesi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İbn-i Sina kimdir kısaca özeti?

İbn Sînâ pozitif ilimlerde ve felsefede çok eser yazmış olmakla beraber asıl tıp alanında rakipsiz bir otorite olarak kabul edilir. Orta çağ tıbbının önde ge- len temsilcisidir. İbn Sînâ 980 yılı Ağustos ayında Buhara yakının- daki Efşene kasabasında doğmuş ve 21 Haziran 1037 de 57 yaşında Hamedan' da ölmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İbn-i Sina'nın görüşü nedir?

İbni Sina'nın insanın tanrısal âlemle ilişki kurabilmesi için öngördüğü yol, bir çeşit manevi sezgidir. Bu yolu “'Hay ibn Yakzan” ve “Kitab üt- tayr-Kuş kitabı” gibi eserlerinde açıklamıştır, İbni Sina'ya göre Allah bütün varlıktır, sırf iyiliktir. Gerçek varoluş yalnız Allah'a mahsustur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: feniksdergi.org

İbn-i Sina ne demiş?

İnsanın ruhu kandil, bilim onun aydınlığı ve Tanrısal bilgelik de kandilin yağı gibidir. Bu yanar ve ışık saçarsa o zaman sana "diri" denilir. Ben öküzden korkarım çünkü onun silahı var ama aklı yok. İnsanlar ileri sürdüğünüz nedenlere, içtenliğinize, çektiğiniz acıların ağırlığına ancak siz öldükten sonra inanırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

İbn-i Sina'nın en önemli eseri nedir?

Eserlerinin en ünlüleri felsefe ve fen konularını içeren çok geniş bir çalışma olan Kitabü'ş-Şifa (İyileşme Kitabı) ile El-Kanun fi't-Tıb'dır (Tıbbın Kanunu).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dr.com.tr

İbn-i Sina nerede büyüdü?

Buhara doğumlu olan ünlü Türk bilgini İbni Sina, Geometri, mantık, tıp, doğabilim ve İslam üstüne dersler aldım ve çalışmalar yaptı. 19 yaşında doktor olan İbni Sina, ücret almaksızın hastalarını tedavi ederdi. İbni Sina Buhara'da doğdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

İbn-i Sina kardeşi var mı?

Hicrî 373 (M. 980) de Buhara'da Seci' adlı köyde ikiz iki oğlan doğmuştur. İbni Sîna ile kardeşi Ebulhâris. İki kardeş küçük yaşta ciddî öğrenim görürler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tdkbelleten.gov.tr

İbn-i Sina alim mi?

Batının "Avicenna" adı ile tanıdığı asıl adı Ebu Ali Hüseyin olan İbn-i Sina bir İslam alimi olarak karşımıza çıkar. 980 yılında Özbekistan'ın Buhara kentinin yakınlarında Efşene'de dünyaya gelen İbn-i Sina hayatının ilk 10 yılında Kuran'ı ezberleyerek hafız olmuş biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

İbn-i Sina nerede okudu?

İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. Buhara'da babasından ve döneminin ünlü bilginlerinden özel ders ve iyi bir eğitim aldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Arapça ibni ne demek?

İbni, özellikle Arapça ve Osmanlıca yazılan kitaplarda sıklıkla karşılaştığımız kelimelerden biridir. Arapçadan dilimize geçmiş olan bu kelime çocuk anlamına gelir. Yok yere kibirlenen ve kendisiyle övünen kişiler içinse ''İbn-i Falan'' ya da ''İbnü'l Falan'' tamlamaları kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT