Örnek olarak bazılarını zikredersek şunları sayabiliriz: Elma, ayva, erik, semizotu, ebegümeci, şalgam, turp, kereviz, enginar, hatmi çiçeği, pelin otu, nergis, yasemin, andız otu, baldırıkara, böğürtlen, burçak, ceviz, badem, menengiç, defne, mersin, çemen, demirhindi, dereotu, fesleğen, hardal, havlıncan, ısırgan otu ...
İbn Sina, akciğerleri temizlemek ve böylece damarlara oksijen iletmek için ısırgan otunun kullanılmasını tavsiye etti. Isırgan otu değerli bir yeşil yapraklı sebzedir ve yapraklarından tozuna kadar her şeyi vücuda faydalıdır. İbn Sina ısırgan otu yaprağının akciğerlerde kullanılmasını tavsiye etti.
İbni Sina, "Gece uykudan uyanınca susamış olunsa bile su içmek çok zararlıdır. Vücut ısısı düşeceğinden akçigere kan hücüm eder. Sinirlere zarar verir ve bedene titreme verir." diyerek gece su içmenin doğru olmadığını yıllar öncesinden söyleyerek uyarmıştır. Şurada Paylaş!
İbn-i Sina döneminde yaşayanlar daha şanslıydı çünkü ne yapılacağı belliydi: Yumurta sarısı, hindiba ve sirke. Çünkü vücuttaki pis kanın atılarak kanın temizlenmesi gerekir.
İbni Sina'nın yorgunlukla ilgili tavsiyeleri yüzyıllar önce yazdığı sağlık reçetelerinde yer almaktadır. İbn Sina, kendini sık sık yorgun hissedenlere demirli su tavsiye etti ve bu, yorgunlukla mücadele eden birçok kişinin enerji bulmasına yardımcı oldu.
İlgili 21 soru bulundu
Demir, potasyum, magnezyum, omega-3 gibi bileşikleri yanı sıra içerdikleri vitaminler ve mineraller ile enerji veren gıdalar arasında yer alan su, ılık süt, ginseng çayı, muz, badem, fındık, kabak çekirdeği, chia tohumu, yulaf ezmesi gibi taze meyve, sebze ve tahıllar ile kafeini azaltmak halsizliğe iyi gelir.
Yorgunluk için vitamin takviyesi almayı düşünüyorsanız doktorunuza bildirebilir ve basit bir kan testi ile vücuttaki D vitamini seviyesini öğrenebilirsiniz. Doktor önerisi ile halsizlik ve yorgunluk için vitamin D kullanabilirsiniz.
Celal Şengör'ün dediğine göre İbn-i Sina da kendi gibi dışkısını tatmış.
Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Uzmanlara göre şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır.
Küçük kan dolaşımı sağ karıncıkta başlar sağ karıncıktan gelen kirli kan akciğer atardamarına gider. Akciğer atar damarındaki kirli kan akciğerlere gider. Akciğerlerde temizlenerek akciğer toplar damara gider. Akciğer ana toplar damar gelen temiz kan sol kulakçığa gider ve olay gerçekleşmiş olur.
Bal mucizesiyle tanışın;
Kan yapıcı hücreleri artırarak vücutta kan oranını yükseltir. Aynı zamanda üçlü bir iltihap temizleyicisidir. İbn-i Sina balın petekli yenilmesini tavsiye eder.
Sosyalleşin: İbn-i Sina melankolik hastalarını avcılık ve en sevdiği dostlarıyla bir araya getirerek tedavi edermiş. Sevdiğimiz dostlarla, aile bireyleriyle bir araya gelmek, sohbet etmek depresyonun verdiği ruhsal acıyı dindiren, kişiyi teselli eden ve ruhuna ferahlık veren bir sosyal rehabilitasyon yöntemidir.
İBN-İ SİNA'DAN 9 KURAL
Uzun sürede zayıflayanlar ise uzun sürede şişmanlar. * 2 öğün yemek sağlık, 3 öğün yemek hastalıktır. * Yemek hazmedilmeden üstüne yeniden bir şey yenilmemelidir. * Tek çeşit değil, farklı çeşit yemekler yenilmeli.
Akciğeri temizleyen besinler genellikle C vitamini ve karotenoid yönünden zengin olan besinlerdir. Elma, yeşil çay, zerdeçal, sarımsak, soğan, biber, balkabağı, kekik, zencefil, siyah fasulye, mercimek, pazı ve yeşil sebzeler akciğerleri temizleyen besinler arasında yer alır.
Profesör Saraçoğlu akciğerleri temizlemek için tere bitkisini önerir. Beş gün boyunca yapılacak kürün çok etkili olduğunu da vurgular. 5 gün boyunca uygulanacak olan kür etkili bir yöntemdir. Balgam söktürücü özelliği ile akciğerleri temizler.
MELİSA VE ISIRGAN OTU KALBİ KORUYOR
Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina, kalp sağlığı için tarifi yüzyıllar önce yazdı. Melisa ve ısırgan otunu kurutup yapraklarını ufalayın. İçine limon rendeleyin ve bal ile karıştırıp macun haline getirin. Bu macunu yiyen kişinin kalbi yeniden doğmuş gibi olur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde baş ağrısı için şunları aktarmaktadır: 'Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresi'nin sonunu – Lev enzelnâ'dan itibaren oku.
Eski zamanlarda Arap/Yunan tıbbında çörek otu tohumları ve yağı; sağlığı iyileştirmede, yüksek ateşi düşürmede, soğuk algınlığında, baş ağrısını gidermede, romatizmal ve çeşitli mikrobik enfeksiyonlarda, bağırsak parazitlerini düşürmede ve kadın hastalıklarında kullanılmıştır.
Teoloji. Dindar bir Müslüman olan İbn Sina, rasyonel felsefeyi İslam teolojisi ile uyumlu hale getirmeyi amaçlamıştır. Öncelikli amacı, Tanrı'nın varlığını ve dünyayı yaratmadaki rolünü akıl ve mantık yoluyla bilimsel olarak ortaya koymaktı.
İbn Sina müslüman mı? Kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle müslüman değildi ancak deist olduğunu söyleyebiliriz. Kaynak olarak kendi yazdığı kitaplar örnek gösterilebilir, ayrıca Gazali, İbni Sina ve Farabi'nin dini yorumları nedeniyle müslüman olmadıklarını söylemektedir.
İbn-i Sînâ, 980 yılında Buhara (Özbekistan) yakınındaki Efşene'de dünyaya geldi. Daha 10 yaşlarında Kuran'ı ezberleyerek hafız olur.
Temiz Hava Almak ve D Vitamini
Özellikle kış aylarında güneş ışığından yeterince faydalanamayan insan vücudu, D vitaminine daha çok ihtiyaç duyar. Bu yüzden takviye olarak D vitamini almak gerekir. Böylece D vitamini, kendinizi enerjik hissetmenizde önemli bir rol oynayacaktır.
B12 vitamini, sinir sistemi fonksiyonlarının korunmasından enerji üretimine kadar birçok önemli görevi olan bir vitamindir. Eksikliği anemi, yorgunluk, zayıflık, kabızlık, iştah kaybı ve kilo kaybına neden olabilir.
50 yaş üstü yetişkinlerin bedensel özelliklerine uygun vitamin ve mineral takviyesi alabilmesi için günlük multivitamin desteğinden yararlanmaları tavsiye edilebilir: C vitamini, D vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini ve çinko, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri