İbrahim Kalın (d. 15 Eylül 1971, İstanbul), Türk bürokrat, diplomat, siyasetçi ve mevcut Millî İstihbarat Teşkilatı başkanı.
Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerini ifa etti. 2012'de Dış İlişkiler ve Kamu Diplomasisinden Sorumlu Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı. Kalın'ın atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı İbrahim Kalın oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na İbrahim Kalın'ı atadı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Dış Politika Danışmanı olarak görev yapan Kalın, Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'dan boşalan koltuğu devraldı.
Erzurum İspirli bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarih bölümünde 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimini İslâm düşüncesi ve felsefesi alanında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde tamamladı.
İlgili 35 soru bulundu
Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığına bağlı resmî istihbarat örgütüdür.
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na İbrahim Kalın atanmıştı. 2023 seçimleri ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı görevini üstlenecek olan İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf paylaşıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada İbrahim Kalın'ın MİT Başkanı olarak atandığını duyurdu. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na Sayın İbrahim Kalın'ı atamıştır." ifadelerine yer verildi.
2023 yılı itibari ile 19 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama İstihbarat Uzmanı maaşları 19590 TL'dir. En düşük İstihbarat Uzmanı maaşı 15670 TL iken, en yüksek İstihbarat Uzmanı maaşı 41130 TL'dir.
Teşkilât'a ait her türlü tesis, bina ve araçlar ile mensuplara yönelik saldırı ve sabotajlara karşı koruma ve emniyetle görevli olan, İç güvenlik ve istihbarata karşı koyma konularında yürütülen operasyonları icra eden, MİT personeli tarafından kullanılır.
Yapılan atamanın ardından yeni Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın oldu. Hakan Fidan'ın yeni Kabine'de yer almasıyla beraber Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı da değişmiş oldu. Yeni MİT Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ataması sonucu İbrahim Kalın oldu.
Bu gelişmelerden sonra Cumhuriyet döneminde 1926 yılında Milli Emniyet Hizmeti (MEH), ilk istihbarat teşkilatı olarak kurulmuştur.
İstihbaratçı olabilmek için herhangi bir cinsiyet ayrımı da bulunmaz. Öncelikle de istihbaratçı olmak için kesinlikle lisans mezunu olmak gerekir. Aynı zamanda çok iyi bir şekilde dil bilmek de istihbaratçı olmanın diğer kıstasları içinde yer alır. İstihbarat elemanı olabilmek için yaş sınırı da aranır.
Hakan Fidan, MİT Başkanlığından Türk diplomasisinin başına atanan ilk yetkili olarak tarihe geçti.
Müsteşar Ne Demek? Müsteşar, bakanlıklarda çalışan ve kamu teşkilatının ilgili kısmının bakandan sonra gelen en üst düzey çalışanıdır. Müsteşarlar memur statüsünde çalışır. Bu nedenle de kıdem, izin, tazminat ya da özlük hakları konusunda memurlarla aynı haklara sahiptir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mehmet Uçum, Yavuz Atar, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Özyar ile bir araya geldi.
ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.
Dışişleri, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile askeri yargı mensuplarının evlenecekleri kişiler devlet memuru ise, güvenlik soruşturmasına gerek duyulmuyor. Ancak evlenilecek kişi yabancı uyruklu veya Türk vatandaşı ancak devlet memuru değilse, güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor.
(Değişik dördüncü fıkra: 2/7/2018-KHK-703/152 md.) MİT kadrolarına yapılacak atamalar Resmi Gazete'de yayımlanmaz ve gizli tutulur. Madde 14 – (Değişik: 20/11/2017-KHK-696/51 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7079/46 md.) MİT fiili kadrosuna atanan personel teşkilata yazılı olarak müracaat etmek suretiyle istifa edebilir.
Yerli dizi ve filmlerde konu edilen 'İstihbarat Görevlisi – MİT Görevlisi' modeli aslına ne kadar uygundur? MİT personeli devlet memuru niteliği taşımakta olup, 2937 sayılı "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu" çerçevesinde görev yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri