SON DAKİKA! İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Oldu | Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık - YouTube.
İbrahim Kalın (d. 15 Eylül 1971, İstanbul), Türk bürokrat, diplomat, siyasetçi ve mevcut Millî İstihbarat Teşkilatı başkanı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Dış Politika Danışmanı olarak görev yapan Kalın, Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'dan boşalan koltuğu devraldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na atanan eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yeni görevindeki makam odasından ilk fotoğraf paylaşıldı.
Hakan Fidan'dan boşalan Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı.
İlgili 28 soru bulundu
Yapılan atamanın ardından yeni Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın oldu. Hakan Fidan'ın yeni Kabine'de yer almasıyla beraber Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı da değişmiş oldu. Yeni MİT Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ataması sonucu İbrahim Kalın oldu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mehmet Uçum, Yavuz Atar, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Özyar ile bir araya geldi.
Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerini ifa etti. 2012'de Dış İlişkiler ve Kamu Diplomasisinden Sorumlu Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü.
ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.
İstihbarat Uzmanı maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 19 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama İstihbarat Uzmanı maaşları 19590 TL'dir. En düşük İstihbarat Uzmanı maaşı 15670 TL iken, en yüksek İstihbarat Uzmanı maaşı 41130 TL'dir.
Bu amaçla, 1 Kasım 1983 tarihinde 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu çıkarıldı ve kanun 1 Ocak 1984 tarihinde yürürlüğe girdi. Teşkilat, 2017 yılında yapılan değişiklikle başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.
MİT mensupları silah taşıma yetkisine sahip midir? MİT mensupları, 2937 sayılı Kanun'un 25. maddesi ve ilgili mevzuat gereğince memuriyetlerinin devamı süresince demirbaşa kayıtlı silahları veya taşıma ruhsatlı şahsî silahlarını meskun bölgeler dahil her yerde taşıma yetkisine sahiptirler.
Milli İstihbarat Teşkilatı'ndaki türbanlı türbansız ayrımı rafa kaldırıldı. MİT ayrıca, kampüsüne ve sosyal tesislerine girişlerde de türban kriterine son verdi.
Madde 13 – Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulunda görüşüldükten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır. MİT Müsteşar yardımcıları ve başkanlar, MİT Müsteşarının teklifi üzerine, Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır.
MİT personeli devlet memuru niteliği taşımakta olup, 2937 sayılı "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu" çerçevesinde görev yapmaktadır. Senaryo yazarları, ürünlerini pazarlayabilmek için eserlerine doğal olarak gerçeğin ötesinde heyecan ve cazibe katma ihtiyacı hisseder.
Müsteşar Ne Demek? Müsteşar, bakanlıklarda çalışan ve kamu teşkilatının ilgili kısmının bakandan sonra gelen en üst düzey çalışanıdır. Müsteşarlar memur statüsünde çalışır. Bu nedenle de kıdem, izin, tazminat ya da özlük hakları konusunda memurlarla aynı haklara sahiptir.
MİT personel başvuruları MİT Kariyer Sayfası aracılığı ile yapılmalıdır. Buna göre kişi özgeçmişini göndererek Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmak için ön başvurusunu yapar. MİT Kariyer sayfasına yapılan başvurular ise değerlendirmeye alınır. Böylece işe alım süreci başlamış olur.
Başvuruda bulunmak isteyen doktorların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türkiye'deki üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olması, 44 yaşını doldurmaması, uzmanlık alanında en az 5 yıl fiili mesleki tecrübeye sahip olması (diş hekimleri ile pratisyen hekimler için en az 10 yıl) gerekiyor.
Polis, Jandarma ve Bekçilerin yanında MİT çalışanlarının da görevlerini icra ederken kimlik sorma yetkisi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri