Şantiye stajında, öğrencilerin mimari ve iç mimari projelerin uygulanmasında kaba ve ince yapı işleri, yapıma yönelik detay üretilmesi, maliyet analizi, keşif ve proje yönetimi gibi şantiye çalışmasının çeşitli safhalarıyla ilgili deneyim kazanmaları hedeflenmektedir.
Staj çalışmaları, öğrencilerin iç mimarlık ve çevre tasarımı eğitimi kapsamında kuramsal ve uygulamalı derslerde edindikleri bilgi ve becerilerini gerçek tasarım, yapım, yönetim ve üretim süreçlerinde pekiştirmelerini ve bu süreçlerde ortaya çıkan özgün durumlarla eğitimlerine yön vermelerini amaçlamaktadır.
Stajyer Mimar, mimarlık alanında çalışmaya başlamak için gerekli olan tecrübeyi kazanmak için çalışan kişilerdir. Stajyer mimarlar, projelerin tasarımı, planlaması ve uygulanmasında çalışırlar. Ayrıca, mevcut projelerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için öneriler sunarlar.
Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde zorunlu staj süresi 40 işgünüdür. Bu çalışmanın 20 gününden oluşan ilk bölümü şantiye, diğer 20 günü ise ofis stajı (iç mekân tasarımı ve donatı tasarımı yapan ofis ve kurumlar vb.)
Bölümde şantiye ve büro stajı olmak üzere zorunlu 2 staj vardır. 2.3. Staj Fakülte uygulama esasları ile belirlendiği üzere akademik tatillerde gerçekleştirilir. Derslerini tamamlamış, mezun olabilecek durumda olan öğrenciler akademik yarıyıl içerisinde kalan stajlarını tamamlayabilirler.
İlgili 40 soru bulundu
İşverenin başvurusu üzerine öğrencinin durumu değerlendirilir ve gerektiğinde öğrencinin stajı veya uygulamalı eğitimi süresi dolmadan sonlandırılır veya başarısız sayılır. # Staj yerini kim seçer? Staj yeri, öğrenci tarafından belirlenerek Bölüm Staj ve Uygulamalı Eğitim Koordinatörünün değerlendirmesine sunulur.
Staj Süresi ve Stajların Genel Niteliği
Madde 2- Mimarlık Bölümü öğrencilerinin lisans diploması almaya hak kazanabilmeleri için eğitim süresi içinde staj yapmaları zorunludur. Toplam staj süresi 70 iş günü veya 14 haftadır.
Staj defterine ilk gün ne yazılır? Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
2 – Şantiye Stajı:
Şantiye stajı, staj komisyonu tarafından uygun görülen ve onaylanan kamu ve özel sektörde hizmet vermekte olan mimarlık, iç mimarlık ve tasarım bürolarında / firmalarında yapılabilir.
Öğrencilerimiz, İç Mimarlık / Mimarlık ofis, firma ve şantiyelerinde staj yapabilirler. Ancak stajın İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığının onayından geçmesi gerekmektedir.
Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Stajyer öğrenci ne iş yapar sorusu öğrencinin eğitim aldığı bölüme göre farklılık gösterir. Buna bağlı olarak stajyer öğrencinin çalışacağı şirkete göre iş tanımı değişiklik gösterebilir. Her işletmede stajyer öğrencinin görev ve sorumlulukları aynı olmaz.
Üniversitenize puanla mı giriyorsunuz yoksa yetenek sınavıyla. Eğer ki yetenek sınavıyla giriyorsanız aslında bu konu tartışmaya kapalıdır. Çizim yeteneğinizin olması gerekiyor.
Stajyerler, eğitim aldıkları mesleki pozisyonla ilgili iş tecrübesi edinmek amacıyla bir süreliğine istihdam edilen kişilerdir. Stajyer pozisyonundaki kişiler, yeni mezun ya da eğitim süreci devam eden kişiler olabilir. Bir kurumda stajyer olabilmek için söz konusu mesleğin eğitimini almış ya da alıyor olmak gerekir.
İç Mimar Ne Kadar Maaş Alır? İç Mimar olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. İç Mimar maaşı 2023 verilerine göre ortalama 24.000 TL civarındadır.
Bu soru mesleği seçmeyi düşünen adayların neredeyse en sık sorduğu, sıkça da kaygılandıkları bir konudur. Çizim geliştirilebilen, geliştirilmesi vakit ve emek isteyen bir kabiliyettir. Adayın çizim kabiliyeti var ise bu konuya ilgisi olduğu, zaman harcadığı sonucu çıkarılabilir.
İç mimar, mekân organizasyonuna yeni ve ekonomik çözümler getirmek amacı ile tasarımlar yapar. Mesleğinin gereği olarak, insan-donanım-mekân sorunlarını alışılmış biçim ve ölçülendirmelerin ötesinde temel verileri ele alarak, yeniden, günümüz ve gelecek kaygısı ile araştırır.
Kamu sektöründe, özellikle Bayındırlık ve iskân bakanlığında, özel sektörde ise inşaat şirketlerinde, mimarlık bürolarında ya da serbest olarak çalışabilirler. Ayrıca bilgi birikiminin de etkisiyle bu bölüm mezunları televizyon şirketlerinde, televizyon kanallarında, fotoğraf stüdyolarında çalışabilirler.
İç mimar, mekan gereksinimlerini belirleyip, renk ve aydınlatma gibi dekoratif öğeleri seçerek iç mekanı işlevsel, güvenli ve güzel hale getirir. Binaların iç mekan tasarımlarını, işlevsel ve estetik düzenlemesini yapar.
Evet, yapabilirler. Her iki meslek de aynı disiplinden geldikleri için iki alanda birbirine çok hakimdir. Her ne kadar etik anlamda iki mesleğin birbirlerinin alanlarına girmesi doğru olmasa da teknik anlamda her iki meslek birbirinin işini piyasada yapabilmektedirler.
STAJYER MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Şu an stajyer maaşı 2 bin 542 olarak veriliyor. Söz konusu maaş, yapılan ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda artacak. Böylelikle yeni stajyer maaşının 3 bin 420 TL olması bekleniyor.
6) Staj defterini zamanında teslim etmeyen öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır. 7) Staj çalışması kabul edilmeyenler, bu çalışmayı yeniden yapmak zorundadır.
Buna göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
Bölümde şantiye ve büro stajı olmak üzere zorunlu 2 staj vardır. 2.3. Staj Fakülte uygulama esasları ile belirlendiği üzere akademik tatillerde gerçekleştirilir. Derslerini tamamlamış, mezun olabilecek durumda olan öğrenciler akademik yarıyıl içerisinde kalan stajlarını tamamlayabilirler.
18 yaş üzeri stajyerler için de günlük 8 saatlik normal çalışma süresi geçerli olmalıdır. Ancak normal şu anlama gelir: Her zaman olmamalıdır. Yapılacak çok iş olduğunda stajyerlerin 8 saatten fazla çalışmasına izin verilir. Günde en fazla 10 saat çalışılabilir.
2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz. Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri