Yoğun bir şekilde alkol tüketimi kişilerin vücudundaki su dengesini bozmakta ve bu da çoğu zaman ödem miktarının artmasına neden olmaktadır. Bununla beraber alkol tüketen kişilerde yağ yakımının durduğu da görülmektedir. Yağ yakımının durması ise kişilerin göbek ve bel çevresinde yağlanmanın artmasına neden olmaktadır.
En iyiler: Yüksek alkol oranına sahip, az kalori ve karbonhidrat içeren cin, rom, viski ve vodka olacak. Bu alkol tipleri kilo almamak için kullanılabilir.
ALKOL KARACİĞERE ZARAR VEREBİLİR
Aşırı alkol tüketimi karaciğerin yağlanmasına yol açabilir. Bu durum karaciğerinize zarar verebilir, vücudunuzun karbonhidratları, yağları metabolize etmesini ve depolamasını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durum da kilo vermenizi zorlaştırabilir.
Alkol alımı ile vücutta devam eden yağ yakımı da durur. Bilhassa bu durum yağ yakımının en zor olduğu göbek bölgesi için geçerlidir. Bu da halk arasında bira göbeği diye tabir edilen, çok fazla bira içenlerde görülen göbek bölgesinde meydana gelen yağlanmanın nedenidir.
Alkol bilinen en büyük sağlık zararlılarından biridir. Her hücremiz için son derece toksik ve zararlı olabilen bu madde, hemen her organımızda hasar yapabiliyor. Ayrıca “yüksek kalori içeriği” nedeniyle kilo da aldırıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Şeker içermeyen alkollere votka, cin, tekila, rom ve viski gibi içkiler verilebilir. En sağlıklı içki hangisi? En sağlıklı içki kırmızı şaraptır. Kırmızı şarabın kontrollü tüketildiğinde kalbe iyi geldiği bilinmektedir.
Bira, içerdiği alkol, malt ve şeker nedeniyle kalorilerle dolu bir içecektir. Bir adet standart bir bira, genellikle 150-200 kalori arasında değişebilir. Bu kaloriler, vücuda enerji sağlar, ancak gereğinden fazla alındığında kilo artışına neden olabilir.
Rakı kana hızlı karışan maddelerden oluşmaktadır. Bu özelliği ile vücudun çok kısa sürede yağ toplamasına neden olur. Çok sık aralıklarla içtiğiniz rakı, size tartıda fazla kilo olarak yansıyabilir.
Sigara metabolizmayı hızlandırır. İçilen her sigarayla kalp atışı dakikada 20-30 kez daha fazla atar, bu da yakılan kalorinin daha fazla olmasını sağlar. Sigarayı bıraktıktan sonra bu suni artış ortadan kalktığı için metabolizma normal seviyesine iner. Metabolizmanın yavaşlaması kilo alımını kaçınılmaz hale getirir.
Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır. Çok su içmek kilo aldırmanın yanı sıra kilo verdirmektedir. Vücuttaki yağların atılmasına yardımcı olur.
En düşük kalorili içki hangisi diye bakacak olursak aralarında az kalori değerinde olan şaraptır. İşlenmesi ve oluşumu bakımından alkollü içkiler sınıfında kilo aldırmayan ve kalorisi az olan içecekler arasındadır.
1. Kilo aldırmaz. Özellikle tekel bayilerde, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bira, şarap ve çeşitli kokteyl'lere nazaran viski, düşük kalorili bir içkidir. Düşük şeker oranı sayesinde bir şişe viskiyi kilo alma korkusu olmadan yada bira göbeği yapmadan rahatlıkla içebilirsiniz.
Alkol içerdiği aşırı kalori ve kana hızlı karışması nedeni ile vücuttaki yağ miktarının hızla artmasına neden olacaktır. Ayrıca alkolün yanında alınan çerez, cips ve yağlı mezeler farkında olmadan çok fazla enerji alımına neden olabilir.
Değişik içkiler ve markalar arasındaki kalori miktarı farklı olabilir ancak genelde bir tek ünite alkolde en azından yüz kalori vardır. Bu kaloriler çoğu insanda doğrudan yağa dönüşür.
Alkolün iştah uyarıcı olduğunu biliyor muydunuz? Malesef alkol alımı ana öğünlerde fazla gıda alımını ve gece geç saatlerde yeme durumunu tetikler ve bu durum ertesi gün bile etkisini sürdürebilir. Alkol ayrıca diüretik olup, fazla su kaybına neden olur.
Alkol tüketiminize bağlı olarak, alkol alımını bıraktığınız zaman, kalori ve şeker alımını da düşürürsünüz. Bu da gözle görünür bir zayıflamaya yok açar.
Sigaranın oluşturduğu risk dozundan bağımsızdır. 2018 yılında BMJ' de yayımlanan bir çalışma günde bir tane sigara içilmesinin de kalp krizi riskini arttırdığını ortaya koydu. O yüzden her ne kadar kulağa hoş gelmese de sigarayı azaltmak veya tiryakisi değilmiş gibi davranmak bizi kalp hastalıklarından korumuyor.
"Uzmanlar, Ramazan'da oruç açarken, aç karnına içilen sigaranın, kalp krizi geçirme riskini 10 kat artırdığı konusunda uyarıda bulunuyor" Ani ölüm riskiİftarda henüz karın doymadan içilen sigaranın, kalp krizi riskini 10 kat artırdığı ve ani ölümlere yol açabileceği bildirildi.
Sigara kullanımının güvenli bir sayısı yoktur. Günde 3-5 tane sigaranın zararı olmaz demek mümkün değildir, ancak daha az sigara içtiğinizde doğal olarak karşı karşıya kalacağınız risk daha az olacaktır.
Yoğun bir şekilde alkol tüketimi kişilerin vücudundaki su dengesini bozmakta ve bu da çoğu zaman ödem miktarının artmasına neden olmaktadır. Bununla beraber alkol tüketen kişilerde yağ yakımının durduğu da görülmektedir. Yağ yakımının durması ise kişilerin göbek ve bel çevresinde yağlanmanın artmasına neden olmaktadır.
Sigara içilirken vücuda kalori alınmıyor ve kilo alma söz konusu değildir. Ancak yemek yeme davranışıyla fazladan kalori ve beraberinde kilo alımı gerçekleşir. Bu duruma engel olmak için stresli durumlarda sizi bu kalorilerden kurtaracak bir alışkanlık bulmanız gerekmektedir.
İşte, konuya dair merak edilen ayrıntılar... Bazen keyif almak bazen de stres atmak için başvurulan alkollü içkilerin kandan atılmasının oldukça uzun sürdüğü, üç büyük biranın kandan 5-6, küçük rakının da 8-9 saatte atılabildiği bildirildi.
Bira her ne kadar yağ depolanmasına neden olan bir içecek olsa da tek başına kilo aldırmaz. Günlük olarak tüketilen şekerli gıdalar da kilo alımında etkin rol oynar.
İtalyan bilim insanlarının araştırmasına göre, günde yaklaşık bir ya da iki bardak bira içmek sağlığa zarar vermiyor ve kalp krizi riskini de azaltıyor.
Bu doğrultuda, Tuborg Gold kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Tuborg Gold , ortalama 215 kaloriye, 18 karbonhidrata, 2,50 proteine ve 0 yağ değerine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri