Salça, tereyağ, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. Son olarak ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve iri çekilmiş ceviz ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Hatta akşamdan iç harcını hazırlayıp dolapta bekletirseniz çok daha iyi olur.
Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Üstelik dolap kapağını gün içerisinde sürekli açtığımızdan dolayı besinler ısı değişimine maruz kalmaktadır. Bu da besinleri ister istemez etkilemektedir. Pişmemiş köfte belli bir süre sonra bozulacaktır. Bu sebeple dolapta en fazla 2 gün kadar bekletilmelidir.
İşte size dondurucuda nasıl saklanır konusunda detaylı bilgiler! İçli köfteleri buzluğa koymak için çiğ, haşlayarak ya da kızartarak saklayabilirsiniz. Kızaran içli köftelerinizi isterseniz buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Tüm içli köfteleriniz hazırlandıktan sonra bir tepsiye dizerek dolaba atın. Dolapta 2 gün boyunca tüketmek üzere saklayabilirsiniz daha uzun süre saklamak için içli köfteleri 1 gün dolapta beklettikten sonra buzdolabından alın ve buzdolabı poşetlerine porsiyonlara ayırarak buzluğa atın.
Ocağınızı kısık ateşte açın ve köftelerin üzerini bir kapakla kapatmayı unutmayın. Su ısınıp buharlaştıkça köfteleriniz yumuşayacak, su bitip tencereden cızırtılar gelmeye başlayınca köfteleriniz ızgara ya da kızartma yaptığınız o ilk ana gitmiş olacaklar. Bu nefis zaman yolculuğunun tadını çıkarmak da size kalacak.
Ancak hazırlandıktan itibaren süre uzadıkça bayatladığından günlük tüketmek daha sağlıklı. Buzdolabında korunması köftenin raf ömrünü uzatmıyor. Havayla temas eden çiğ köfte, süre geçtikçe ekşiyor. Çiğ köfteyi 3 günlük olduğunda kesinlikle tüketmeyin.
Buzdolabında korunması köftenin raf ömrünü uzatmaz. Havayla temas eden çiğ köfte, süre geçtikçe acısı artar ve ekşime yapar. 3 günden fazla bekleyen köfte kesinlikle tüketilmemeli.” dedi.
Çiğköfte hem buzdolabında hem de dışarıda kalabilir. Gün içinde tüketecekseniz buzdolabına koymaya gerek yoktur. Sadece üzerini sıkıca kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer başka bir gün yemeyi planlıyorsanız buzdolabında 2-3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.
Elinizle hafifçe bastırın. Parmaklarınızı birbirinden ayırdığınızda elinizde cıvık, sıvı bir kalıntı kalıyorsa, kıyma büyük ihtimalle bozulmuş demektir. Taze kıyma, elde yapışkan, cıvık ve sıvı bir kalıntı bırakmaz ve parça parça olur.
Köfteyi hazırladıktan sonra hiç bekletmeden hoop tavaya atıyorsunuz. Aslında zamanınız varsa harcı bir gece önceden hazırlayıp kendini toparlaması için buzdolabında bekletmek aslında en doğru olanı.
Haşlanmış içli köfteleri arzuya göre sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sosla servis edebilirsiniz. Köfteleri buzlukta da saklayabilirsiniz.
İçli köfte için hem iç hem de dış malzemeleri köftenin yapımından en az 3 gün öncesinden hazırlanıp dolapta bekletilmesi gerekir.
içli köfte tanesi ne kadar- güncel olarak 7-15 tl arasında değişmektedir.
İçli köftenin dışının birleşmesini sağlamak için, mutlaka bulguru ıslatın. Böylece malzemeler daha çabuk bütünleşecek ve dağılma riski düşecektir. Köfte malzemelerini bağlamak için, dikkat edilecek diğer nokta un, irmik, yumurta ve dövüşmüş etin homojen bir kıvam almasını sağlamaktır.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Çiğ köfte kalori bakımından makul değerler içerisinde kalır. Bir çiğ köfte kaç kalori diye düşünenler tanesinin ortalama 30 g ve 54 kcal olduğunu düşünebilirler. 100 gr çiğ köfte kaç kalori sorusunun cevabı 180 kcal olarak verilebilir. Bu durumda 200 g çiğ köfte kaç kalori sorusu da 360 kcal olarak cevaplanır.
Tshirt, önlük ve eldiven kullanımına dikkat edilecek. "Çiğköfte dolabı maksimum +4 dereceye getirilmeli.
Satın alınan ve tüketildikten sonra artan çiğ köfte ağzı kapalı bir saklama kabında hava almayacak şekilde +4 derecede muhafaza edilmelidir. 7 günden fazla saklanması tavsiye edilmez. Hatta en fazla 3-4 gün içerisinde tüketilmelidir.
Tadı dengeler: Limon suyu
Acısı fazla kaçmış yemeğin tadını dengelemek ve acıyı azaltmak için limondan yardım alabilirsiniz. Çay bardağının dörtte birine denk gelen limon suyu bu noktada yeterli olacaktır. Pişen yemeğinize limon suyunu ekledikten sonra artık içiniz rahatlayabilir.
Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğ köfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgur, lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar.
Tezgahta çözülmüş eti tekrar dondurucuya kaldırmayın
Yani, etinizi tezgahta tamamen çözülene kadar beklettiyseniz, sonrasında tekrar dondurucuya koymamalısınız. Dahası kokusunda bir farklılık ya da garip bir renge dönüştüğünü fark ederseniz, güvenliğiniz için eti atmalısınız.
Not; Dilerseniz kaynatılmış suda haşlayın, dilerseniz kızdırılmış yağda kızartın. Bunlar için buzunun çözülmesini beklemeniz gerekmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri