ICMP nasıl çalışır? İnternet Denetim İleti Protokolü (ICMP) genellikle TCP/IP veya Kullanıcı Veri Birimi Protokolü (UDP) gibi diğer ağ protokolleriyle birlikte çalışır. Belirli ağ olayları meydana geldiğinde ana sunucular ve yönlendiriciler, ICMP iletilerini veya ICMP paketlerini takas eder.
ICMP (Internet Control Message Protocol-İnternet Kontrol Mesaj Protokolü), İnternet Katmanında IP paketinin veri bölümünde çalışıp, sorunları haberleşen birimlere bildirerek bir geri besleme mekanizması oluşturur.
Internet Control Message Protocol (ICMP), hata mesajları ve TCP/IP yazılımının bir takım kendi mesaj trafiği amaçları için kullanılır. ICMP RFC 792'de tanımlanmış ve RFC 950'de revize edilmiştir. Hataları raporlamak için kullanılan, kontrol amaçlı bir protokoldür.
ICMP, 3. katmanda kullanılır. Portlar, UDP ve TCP'yi işleyen katman 4'e kadar kullanılmaz. Sonuç olarak ICMP port numaralarını kullanmaz, dolayısıyla ping için de bir port numarası yoktur.
ICMP (Internet Yönetim Mesajlaşması Protokolü), hata ve türlü bilgi mesajlarını ileten protokoldür. Örneğin, ping programı ICMP'yi kullanır.
İlgili 31 soru bulundu
Güvenlik duvarı üzerinden sadece ping/icmp isteklerine cevap vermek için aşağıdaki adımlar takip edilebilir. Start> Windows Administrative Tools> Windows Firewall with Advanced Security yolu izlenerek güvenlik duvarı ayarları açılır.
DNS udp ve tcp için 53 nolu portu kullanıyor.
IGMP (İngilizce Internet Group Management Protocol), TCP/IP'de çoklu dağıtım (multicast) üyelerini yönetmek için kullanılan bir iletişim protokolüdür. Taşıma protokolü gibi davranmamasına rağmen, ağ katmanının üzerinde çalışması IP çokludağıtımın önemli bir özelliğidir.
TCP protokolünün çalışma mantığı üç başlıkta incelenebilir. Birinci aşamada hedefe bir bağlantı isteği gönderilir. İkinci aşamada bağlantının gerçekleştiği onaylanır ve veri transferi başlar. Üçüncü aşamada ise veri transferinin tamamlandığı taraflara iletilerek bağlantı sonlandırılır.
ICMP protokolü, kimlik doğrulaması gerektirmeyen tek yönlü iletişim için tasarlanmıştır. Bu, uzak saldırganların DoS (Hizmet Reddi) adlı saldırıları veya yetkisiz kişilerin gelen ve giden paketlere erişimini sağlayan saldırıları tetiklemesine olanak tanır.
Internet Control Message Protocol (ICMP), ağ cihazları tarafından ağ iletişim sorunlarını teşhis etmek için kullanılan bir ağ katmanı protokolüdür.
UDP güvenilir olmayan bir aktarım protokolüdür. Ağ üzerinden paketi gönderir ama gidip gitmediğini takip etmez ve paketin yerine ulaşıp ulaşmayacağına onay verme yetkisi yoktur. UDP üzerinden güvenilir şekilde veri göndermek isteyen bir uygulama bunu kendi yöntemleriyle yapmak zorundadır.
IP, ulaşım (transport) katmanında iki protocol kullanır. Bu protokoller UDP (User Datagram Protocol) ve TCP (Transmission Control Protocol)'dir. Bunlardan UDP bağlantısız (connectionless) , TCP ise bağlantı temelli protokoldür. UDP, uygulamaların veri aktarımında kullandığı protokollerden biridir.
İnternet üzerinde gezindiğimiz web sitelerinin tümü bir sunucuya bağlıdır. İnternet Protokolü, bilgi iletmek için belirlenmiş yönergeleri kullanarak iletişim kurarak diğer dillerle aynı şekilde çalışır. Tüm cihazlar, bu protokolü kullanarak diğer bağlı cihazlarla bilgi bulur, gönderir ve bilgi alışverişinde bulunur.
Uygulama (Application) Katmanı
Kullanıcıların bilgisayarlar ile iletişime geçtiği ve kullanıcıya en yakın olan katmandır. Uygulama katmanı bilgisayar ile ağ arasında monitör görevi görür. Uygulamaların ağ üzerinde çalışması bu katmandan kontrol edilir. HTTP, SSH, DNS, SMTP, SNMP, FTP gibi protokoller bu katmana aittir.
OSI referans modelindeki 7 katmana karşılık TCP/IP'de 4 katman mevcuttur; Application (Uygulama), Transport (Taşıma), Internet, Network Interface (Ağ Arayüzü) .
Telnet sayesinde TCP/IP protokolü üzerinden, internet ağı kullanarak uzaktaki makinaya bağlanabilir. Eski bir bağlantı protokolü olduğu için bu portta güvenlik açığı oluşabilir.
NAT, aynı ağ içerisinde bulunan birden fazla cihazın aynı IP'yi kullanarak internete erişebilmesini sağlayan yöntemdir. Ev veya iş yerinde kullandığınız iç ağdan dünyaya açılmanızı sağlayan bir protokol diyebiliriz NAT'a. IP adreslerin yetersiz gelmesi bu tarz geliştirmeleri ihtiyaç doğurdu.
TCP / IP temelleri
Bu sistemde, ağ servislerine iki bileşen kullanılarak referans verilir. Bunlar: ana bilgisayar adresi ve bir bağlantı noktası numarasıdır. 65.536 adet birbirinden farklı ve kullanılabilir port numarası vardır.
IGMP (Internet Group Management Protocol - İnternet Grup Yönetim Protokolü), TCP/IP'de çoklu dağıtım (multicast) üyelerini yönetmek için kullanılan bir iletişim protokolüdür. Taşıma protokolü gibi davranmamasına rağmen, ağ katmanının üzerinde çalışması IP çoklu dağıtımın önemli bir özelliğidir.
Bir grup cihaza veri göndermeye çoklu gönderim (multicast) denir. Grup adresleri kullanılarak, birden fazla cihazın tekil bir adresi dinlemesi (buradan veri beklemesi) sağlanmaktadır. Grup adresine bir frame iletildiğinde, bu grupta olan bütün cihazlar bu veriyi alacaktır.
Çok yöne yayın (multicast13 Eylül 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.), bir mesajı birçok kişiye en az bant genişliği kullanarak ulaştırma tekniğidir.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
Özetle, DNS, web sitelerinin IP adreslerine çevrilmesi için kullanılırken, VPN, internet erişimini güvenli hale getirmek ve farklı coğrafi konumlardan internete erişim sağlamak için kullanılır. Ek olarak çoğu bedava VPN size bir güvenlik sağlamadığı gibi dezavantajı da olabilir.
DHCP (Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü), IP ağları üzerindeki aygıtların yapılandırma sürecini otomatikleştirmek için kullanılan bir ağ yönetim protokolüdür, böylece DNS, NTP gibi ağ hizmetlerinin ve UDP veya TCP'ye dayalı herhangi bir iletişim protokolünün kullanımına izin verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri