Daha çok Barajlarda, İçmesuyu sistemlerinde ve Arıtma tesisi gaz hatlarında tercih edilmektedir. İğne Vana esas olarak su boru hatlarındaki akış hızını ve basıncını düzenlemek için tasarlanmıştır.
İğne Vana, akış ve ayar uygulamaları için tasarlanmış ideal bir kontrol vanasıdır. İğne Vana, diğer vanaların aksine sürekli ayar yapmaya uygundur. İğne Vana'nın girişinde akış, halka kesitinde, girişten çıkışa doğru düzgün bir şekilde daralan gövde iç yapısına yönlendirilir.
Küresel vanaların performans sağlayamadığı yerlerde plug vanalar kullanılmaktadır. Özellikle maden, kimya ve petrokimya süreçlerinde uzun yıllar boyunca güvenle kullanılmaktadır. n oluşup, flanşlı, kaynaklı ya da dişli bağlantı olarak üretilmektedir.
Flanşlı küresel vananın uygulama alanları kimya sektörleri, gıda tesisleri, soğuk ve sıcak su hatları, kağıt fabrikaları ve gemi inşaatları olarak bilinir.
İlgili 32 soru bulundu
Şiber vana su tedarik sistemleri için en yaygın olarak kullanılan parçalar arasında yer alır. Doğrusal hareket izolasyon valfini temsil eder ve akışı durdurma ya da devam ettirme işlevine sahiptir. "Şiber vana nedir?" sorusuna, su akışının kontrol edilmesini sağlayan bir aparat, olarak cevap verilebilir.
Kelebek vana, nispeten basit bir yapıya sahip bir kapatma vanasıdır. Kapalı pozisyonda iken disk vananın geçiş alanını kapatır, açık pozisyonda ise disk akışa izin vermek için döner. Çeyrek dönüş ile tamamen açık bir vana tam kapalı konuma veya tam tersi şekle getirilebilir.
Türbin bypass vanalarının temel görevi, Aşağıda tanımlanan durumlarda, buharı ana buhar hattından cold reheat hattına veya hot reheat hattından kondensöre yönlendirme yapmaktır. Türbin bypass vanaları çalıştırma esnasında, izin verilen sıcaklık ve basınç geçişlerini minimumda tutar.
İğne vanalar; bazen plunger vana olarak da adlandırılıyor; mühendislerin basıncı ve debiyi hassas bir şekilde kontrol edip yönetebilmesini sağlamaktadır. İğne vanalar debi veya basınç düzenlemesinin gerekli olduğu birçok farklı uygulamada kullanılmaktadır.
Gate vanalar genellikle tamamen açık veya tamamen kapalı konumlarda kullanılan kesme vanalarıdır. Akış kontrolü amacıyla kullanılmazlar. Gate vanalar tamamen açık olduğunda minimum basınç düşüşünü sağlar, tamamen kapalı olduğu konumda ise tam sızdırmazlık sağlar.
Flanşlı kelebek vanalar da, flanşsızlarda olduğu gibi kapama elemanının gövde içerisinde 90º döndürülmesi ile akışkanı durduran veya akışkana yol veren vanalardır. Bu vanalarda flanşlar üretim sırasında gövdede olacak şekilde dizayn edilerek üretilmektedir.
Küresel vana , içinden geçen akışı kontrol etmek için, delikli ve döner bir küre kullanan çeyrek dönüşlü en kaliteli vanalardan biridir. Kürenin deliği akış ile aynı hizada olduğunda ve vana kolu tarafından 90 derece döndürüldüğünde kapalıdır.
Stop Vana Nedir? Boru içinde bir noktadan diğer noktaya taşınan akışkanı ayarlamaya, durdurmaya ve akış yönünü değiştirmeye yarayan musluk benzeri aygıtlara stop vana denir.
Oturmalı tip (glob) vanalar; bir milin ucuna bağlı klapenin, akışkan geçiş deliğinin üstüne oturtulması veya kaldırılması ile, akışkan geçişini kesip, açarak görevlerini yerine getirirler. Glob vanalar klape tipine bağlı olarak, farklı akış karakteristiğine sahip olurlar.
Relief kontrol vanaları debi değişikliklerinden bağımsız olarak sistemdeki basıncı sabit tutar. Relief pilot valfin kontrol mekanizması sistemin debisi azaldığında, sistem basıncını sabit tutmak için hızlı bir şekilde açılır. Sistem basıncı vananın ayarlı olduğu değere düştüğünde darbe yaratmayacak şekilde kapanır.
KAS Termostatik Vana
KAS, kaliteli ve dayanıklı termostatik vanalar üreten bir Türk markasıdır. KAS termostatik vanalar, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmıştır dolayısıyla sıcaklık ayarları hassas bir şekilde yapılır. Ayrıca bu cihazlar enerji tasarrufu sağlar ve konforlu bir yaşam alanı sunar.
Hücre Tekeri (Rotary Vana) çeşitli granül veya toz malzemenin silolardan akışını kontrol etmeye yarayan iletim sistemi ekipmanıdır. Yer çekimi, basınç veya vakum yöntemi ile çalışırlar.
Basınçlı hava hatları, basınçlı tanklar, kurutucu ve filtre gibi noktalarda yoğuşan suyun dışarı atılması (drain)istenildiğinde kullanılır. Kompakt yapılı ve uzun ömürlüdür. Geniş orifis ve çalışma basınç aralığı vardır. Yerli üretim olduğundan her türlü bakım ve onarım ihtiyacında hızlı geri dönüş sağlanmaktadır.
Pinch vanalar; bir akışkan basıncı veya bir mekanizmanın yardımıyla, vana içerisindeki esnek elastomer gövdeyi sıkıştırarak veya serbest bırakarak akışı ayarlar veya kontrol eder. Linear hareketli kontrolün olduğu bu tip vanalar, akışın başlaması, durması veya debisinin kısılması gibi amaçlarla kullanılırlar.
Fark basınç kontrol vanası (-200 °C) – (+550 °C) sıcaklık aralıklarında tesisatı fark basıncından korumak için kullanılan özel bir valftir. Merkezi sistemlerde basıncı dengede tutarak arıza ve kazaları önler. Bu özelliğinden dolayı fark basıncı oluşan tesisatların en önemli emniyet elemanlarından birisidir.
Kapalı baypas olarak ifade edilen teknikte ise göğüste orta hattan göğüs boşluğuna ulaşmak yerine göğüsün sol yan tarafında meme altı veya meme üstü kesilerle göğüs boşluğuna ulaşılmaktadır. Dolayısıyla kalbe ulaşmak için bir kesi vardır ve bunu kapalı olarak tanımlamak yanlış bir ifadedir.
Wafer tip kelebek vanalar, bağlanacağı flanşdaki cıvata deliklerini uyum sağlaması amacı ile tasarlanmış bütün gövdeyi kaplayan çıkıntılı kulaklara sahip vana tipidir. İki flanş arasına cıvata, saplama ve somunlar ile sabitlenerek monte edilir.
Küresel vana, yuvarlak bir disk sayesinde akışkanın yönlendirilmesini sağlayan endüstriyel bir çözümdür. Bu vana türü, genellikle yüksek basınç ve sıcaklık uygulamalarında etkin şekilde kullanılır. Petrol, gaz, kimyasal maddeler ve endüstriyel sıvılar gibi çeşitli akışkanların yönetiminde kritik bir rol oynar.
Kendi ekseni etrafında çeyrek dönüşlü hareket yapabilen klapesi ve sızdırmazlık sağlayan contaya sahip, akışı durdurmak, düzenlemek veya başlatmak için kullanılan ekipmanlardır. Redüktörlü kelebek vanalar modüler olarak dizayn edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri